Yabanci otlar kisi hangi formda gecirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancı otlar kışı hangi formda geçirir?​

Yıllık yabancı otların çoğu yazlık yıllıktır. Tohumların çimlenmesi sonbaharda veya kışın olmaktadır. Kışı rozet (sapa kalkmamış ve yapraklar toprak üzerini örttüğü dönem) halinde geçirir, ilkbahar veya yaz başlangıcında tohum bağlar ve yaşamını tamamlarlar.
Yabancı ot mücadelesi neden yapılır?
Ortadan kalkmasını istediğimiz yabancı ota zararlı olan böcek, hastalık veya bitki populasyonunu artırarak, o yabancı otun üzerine salma esasına dayanır. Biyolojik mücadelenin amacı yabancı otları tümden ortadan kaldırmaktan ziyade yoğunluğunu ekonomik zarar eşiğinin altına düşürmektir.

Köygöçüren bitkisi nedir?​

Köygöçerten (Cirsium arvense), papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait Avrupa ve kuzey Asya’da yaşayan bir bitki türü. Çok hızlı çoğalır ve zararlı ot olarak kabul edilir.
Yabancı bitkiler nelerdir?
Frenk soğanı Allium Schoenoprasum
İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Kesinlikle atomizörle yabancı ot ilaçlaması yapılmamalıdır.
Istilacı yabancı ot ne demek?
İstilacı bitkiler (yabancı otlar), genel olarak dışarıdan taşınan ve özellikle de popülasyonları üzerinde önemli bir baskılayıcı unsur olan doğal düşmanlarının yokluğu nedeniyle taşındıkları alanlarda daha iyi gelişebilen türlerdir.

Ot ilacı tarlaya ne zaman atılır?​

İlaçlı mücadele uygulaması yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü 4-6 yapraklı oldukları devrede ve hava sıcaklığının 8-25 derece olduğu zamanlarda yapılmalıdır. Yeniden çıkışlar olursa 1,5-2 ay sonra uygulama tekrarlanmalıdır.
Yeşil kurutan ot ilacı zararlı mı?
Ne kadar ekonomik olsa da çiftçinin işine gelse de Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yeşil kurutan bu ilaçlarının ekosistemi bozduğunu kaydeden Yanıkoğlu, “Çünkü bu ilaçların ana maddesi glikolik asittir. Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor.
 
Geri
Üst