AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabanci ortak sirket muduru olabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yabancı ortak şirket müdürü olabilir mi?​

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş olan; * Limited şirketlerin şirket ortağı olan müdürü, * Anonim şirketlerin şirket ortağı olan yönetim kurulu üyesi, * Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici olan komandite ortağı olan yabancılar çalışma izni alarak çalışabilir.

Bir limited şirket nasıl kurulur?​

Bir limited şirket nasıl kurulur?
Limited şirket kuruluş aşamaları şunlardır;
- Muhasebeci seçimi.
- Şirket kuruluşu için gerekli belgelerin toplanması
- Limited şirket için ana sözleşme hazırlanması
- Vergi ve Banka Süreçleri.
- Ticaret siciline kayıt.
- Vekalet ve beyanname aşaması
- Vergi dairesi bildirimi.
- Oda ve belediye işlemleri.

Yabancı şirket ortağı çalışma izni nasıl alınır?​

Şirket müdürü yabancı uyruklu ise o kişinin çalışma izni alması zorunludur. Yabancı ortağın, Türkiye de geçerli bir ikamet tezkeresi bulunması durumunda yurt içinden, ikamet tezkeresi olmaması durumunda vatandaşı olduğu ülkenin Türk büyükelçiliği aracılığıyla çalışma izni müracaatı yapılır.

Yabancı uyruklu şirket ortakları ve yönetim kurulu üyelerinin çalışma izni alması gerekmekte midir?​

Yabancı uyruklu şirket ortakları ve yönetim kurulu üyelerinin çalışma izni alması gerekmekte midir?
Yeni kanuna göre anonim şirketlerin Türkiye’de ikamet etmeyen yönetim kurulu üyelerine ve limited şirketlerin şirket yetkilisi olmayan diğer yabancı ortaklarına çalışma izni alma zorunluluğu kaldırılmıştır.

Şirket sahipleri çalışma izni nasıl alınır?​

Çalışma İzni başvuruları şirket ortağının Türkiye’de ikamet etmesi durumunda yurtiçinden, diğer hallerde uyruğunda bulunduğu veya sürekli ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği aracılığı ile yurtdışından yapılmaktadır.

Yabancı işveren çalışma izni nasıl alınır?​

Yabancı işveren çalışma izni nasıl alınır?
Çalışma izin başvuruları genel olarak yabancıların ilgili Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerine çalışma izni ve vizesi başvurusu yapmaları şeklinde başlar. Ancak Türkiye’de bulunan yabancının geçerliliği devam eden en az 6 ay süreli ikamet izni varsa çalışma izin başvurusu yurtiçi başvuru olarak yapılabilir.
 
Yabancı ortak bir şirket müdürü olabilir mi? Evet, yabancı uyruklu bir kişi, Türkiye'de kurulmuş olan limited şirketlerin şirket ortağı olarak müdür olabilir. Ayrıca anonim şirketlerin şirket ortağı olarak yönetim kurulu üyesi ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici komandite ortağı olarak da görev alabilir. Ancak yabancılar bu pozisyonlarda çalışabilmek için çalışma izni almak zorundadır.

Limited şirket nasıl kurulur? Limited şirketin kuruluş aşamaları şunlardır:
1. Muhasebeci seçimi.
2. Şirket kuruluşu için gerekli belgelerin toplanması.
3. Limited şirket için ana sözleşme hazırlanması.
4. Vergi ve banka süreçleri.
5. Ticaret siciline kayıt.
6. Vekalet ve beyanname aşaması.
7. Vergi dairesi bildirimi.
8. Oda ve belediye işlemleri.

Yabancı şirket ortağı çalışma izni nasıl alınır? Şirket müdürü yabancı uyruklu ise o kişinin Türkiye'de çalışabilmesi için çalışma izni alması gerekmektedir. Yabancı ortağın, Türkiye'de geçerli bir ikamet tezkeresi varsa yurt içinden; ikamet tezkeresi bulunmuyorsa, vatandaşı olduğu ülkenin Türk büyükelçiliği aracılığıyla çalışma izni başvurusu yapılabilir.

Yabancı uyruklu şirket ortakları ve yönetim kurulu üyelerinin çalışma izni alması gerekmekte midir? Yeni kanuna göre anonim şirketlerin Türkiye'de ikamet etmeyen yönetim kurulu üyelerine ve limited şirketlerin şirket yetkilisi olmayan diğer yabancı ortaklarına çalışma izni alma zorunluluğu kaldırılmıştır.

Şirket sahipleri çalışma izni nasıl alınır? Çalışma izni başvuruları, şirket ortağının Türkiye'de ikamet etmesi durumunda yurt içinden; diğer durumlarda ise uyruğunda bulunduğu veya sürekli ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği aracılığı ile yurtdışından yapılmaktadır.

Yabancı işveren çalışma izni nasıl alınır? Yabancı işverenlerin çalışma izin başvuruları genel olarak yabancıların ilgili Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerine çalışma izni ve vizesi başvurusu yapmaları şeklinde başlar. Ancak Türkiye'de bulunan yabancının geçerliliği devam eden en az 6 ay süreli ikamet izni varsa, çalışma izin başvurusu yurt içinde yapılabilir.
 
Geri
Üst