AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabanci dil yeterlilik sinavina kimler girer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancı dil yeterlilik sınavına kimler girer?​

Kimler Girebilir?
- ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri.
- Halen İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim gören ve bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.
- İngilizce Hazırlık Programı’nda başarısız olmuş, ancak bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.
- Yüksek Lisans yapmak isteyen 3 ve 4. sınıf öğrencileri.

İngilizce yeterlilik sınavı ne işe yarar?​

Eğitim konusunda öğrencinin yabancı dil açısından yeterli olup olmadığını test eder. Özellikle eğitim süreci içerisinde mağduriyet yaşamamak ve yıl kaybetmemek için, yeterli dil seviyesine sahip olan öğrencilerin geçtiği bir sınavdır.

Üniversite İngilizce muafiyet sınavına nasıl çalışılır?​

Üniversite İngilizce muafiyet sınavına nasıl çalışılır?
Proficiency Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
- Üniversitenin Daha Önceki Yıllarda Hazırlamış Olduğu Soruları İnceleyin.
- Bol Bol İngilizce Makale Okuyun.
- Dinleme Becerinizi Geliştirin.
- Eksiklerinizi Belirleyin.
- Seviyenize Uygun Kaynak Seçin.
- Asla Pes Etmeyin.
- Gramer (Dil Bilgisi) Eksiklerinizi Mutlaka Giderin.

Proficiency Hangi seviye?​

Proficiency Hangi seviye?
C2 Proficiency, eski adıyla Cambridge English: Proficiency (CPE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. En üst seviyedeki yeterliğimiz olup, İngilizce konusunda üst seviye bilginiz olduğunu gösterir.

Hazırlık okuyanlar muafiyet sınavına girer mi?​

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri yarıyıl başında yapılan zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına girmek zorunda değillerdir. Hazırlık okumak istedikleri takdirde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından ilan edilen tarihte yapılan düzey belirleme sınavına girmekle yükümlüdürler.

Hazırlık muafiyet sınavına kimler girebilir?​

Muafiyet sınavına; Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler üniversiteye kaydoldukları ilk yarıyılda, sadece birinci sınıf öğrencileri bir defaya mahsus olmak üzere sınava girebilir.

Üniversite Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Nedir?​

Üniversite Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Nedir?
IELTS, uluslararası geçerliliği olan İngilizce Dil Yeterlilik sınavıdır. İş, üniversite, yurtdışı göçmenlik başvuruları gibi amaçlarla dünyada 6.000’i aşkın organizasyon tarafından İngilizce yeterlilik sınavı olarak kabul edilir ve alınan sonucun 2 yıl geçerliliği vardır.

İngilizce muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?​

İngilizce muafiyet sınavı kaç puanla geçilir?
Muafiyet sınavı kaç puan? * %100 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 70 puandır. %30 Zorunlu İngilizce Bölümü öğrencileri için geçme notu 100 puan üzerinden en az 60 puandır.

İngilizce muafiyet sınavı geçince ne olur?​

Muafiyet sınavını geçince ne olur? Öğrenciler tarafından sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir.

İngilizce seviyeleri kaç kelime sayısı?​

Dolayısıyla, öğrencinin sözcük dağarcığını seviye seviye artırmak için çalışması esastır. Bu açıdan bakıldığında, örneğin A1 seviyesinden C2 seviyesinde kadar şu şekilde bir hedefleme yapılması düşünülebilir. A1 (500 kelime), A2 (1000 kelime), B1 (2000 kelime), B2 (4000 kelime), C1 (6000 kelime), C2 (8000+ kelime).

Ielts sınavı için hangi seviye?​

Ielts sınavı için hangi seviye?
Kur Orta Altı seviyeye denk gelmektedir ve Avrupa dil Portfolyosundaki karşılığı ise B1 dir. IELTS 4, TOEFL IBT 52, YDS 45-60 arası puana eşittir. 109. Kur Orta – Orta üzeri seviyeye denk gelmektedir ve Avrupa dil Portfolyosundaki karşılığı ise B2 dir.

Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı Nedir?​

Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı Nedir?
Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır.
 
Yabancı dil yeterlilik sınavına kimler girebilir başlıklı güncel başlık altında sorulan sorulara detaylı cevaplar verilmiş. Örneğin, ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri, İngilizce Hazırlık Programı'nda eğitim gören ve sınava hak kazanan öğrenciler, Yüksek Lisans yapmak isteyen 3. ve 4. sınıf öğrencileri gibi farklı profiller sınavlara girebiliyor. Muafiyet sınavına girebilmek için üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin belirli kriterlere uymaları gerekiyor ve sadece birinci sınıf öğrencilerinin bu sınava katılabileceği belirtilmiş. Ayrıca, Proficiency sınavının C2 seviyesinde olduğu ve öğrencilerin dil yeterliliğinin üst düzeyini gösterdiği belirtilmiş.

Üniversite Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı hakkında da bilgi verilmiş. IELTS'in uluslararası geçerliliği olan bir sınav olduğu ve farklı kuruluşlar tarafından kabul gördüğü vurgulanmış. Yabancı dil muafiyet sınavının geçme notları ve sonuçları hakkında detaylı bilgi paylaşılmış. Ayrıca öğrencilerin muafiyet sınavını geçmeleri durumunda o yıl boyunca yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu olmadığı ifade edilmiş.

İngilizce seviyelerinin kelime sayılarına göre gruplandırılması ve IELTS sınavının hangi Avrupa dil portfolyosu seviyelerine karşılık geldiği konusunda bilgi verilmiş.

Muafiyet ve Düzey Belirleme Sınavı hakkında da açıklamalar bulunuyor. Bu sınavın zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerini belirlemek amacıyla yapıldığı ifade edilmiş. Tüm bu bilgiler, yabancı dil yeterlilik sınavlarına girecek olan adaylar için faydalı bir rehber niteliğindedir.
 
Geri
Üst