Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yabanci dil icin hangi liseye gidilir?

Editör

Yeni Üye

Yabancı dil için hangi liseye gidilir?​

Farklı Yabancı Dillerde Eğitim Veren Liseler
- 1 – Galatasaray Lisesi – İstanbul.
- 2 – İstanbul Lisesi – İstanbul.
- 3 – Robert Kolej.
- 4 – Özel Alman Lisesi – İstanbul.
- 5 –Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi – İstanbul.
- 6 – Üsküdar Amerikan Lisesi – İstanbul.
- 7 – Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi – İstanbul.

Liselerde hangi diller öğretiliyor?​

Japonca, İngilizce, Almanca, Çince, Rusça… Bu diller daha da arttırılabilir. Şu anda aileler ve öğrencilerimiz çoğunlukla İngilizce’yi seçiyorlar” denildi. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğretilebilecek yabancı dillere yenilerini ekledi.

Lisede kaç yabancı dil var?​

Lisede kaç yabancı dil var?
ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİNDE 3 YILDIR UYGULANIYOR Yabancı dil olarak İngilizce eğitim verilen bu liselerde, Almanca ve Fransızca ikinci dil olarak okutuluyor.

Lisede dil bölümü okumadan ingilizce öğretmeni olunur mu?​

Lisede dil bölümü okumadan ingilizce öğretmeni olunur mu?
İngilizce öğretmeni olmak için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanın alınması ile birlikte eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleştirilmesi gerekmektedir.

Yabancı dil ağırlıklı lise ne demek?​

diploma notu en az 4.00 olan öğrencilerin kayıt yaptırabileciği ve 1 yıl yabancı dil eğitimi veren lise türü… sadece matematik ,fizik ve pek tabi ki yabancı dil dersleri gibi ana dersler değil resim müzik gibi savsata dersler dahil tüm dersler için yabancı hocalarla eğitim gören öğrencilerin gittiği lisedir.

Liselerde ikinci yabancı dil zorunlu mu?​

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği standartlarına uyum çerçevesinde yaptığı düzenlemeyle, söz konusu liselerin hazırlık sınıflarında, haftada 4-6 saat ikinci yabancı dil dersi okutulmasını zorunlu kıldı.

Okullarda İngilizce dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Okullarda İngilizce dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?
Okullarda yabancı dil İlkokullarda yabancı dil eğitimi olarak İngilizce, ikinci sınıfta başlamaktadır. Dersler İngilizce öğretmenleri tarafından verilmektedir. Dördüncü ve beşinci sınıflarda da haftalık ders saati üçtür. Ortaokulda ise yabancı dil ders saati dörttür.

Yabancı dil eğitimi alanında nitelikli liselerin bulunduğu İstanbul'da, özellikle aşağıdaki liseler tercih edilebilir:
1. Galatasaray Lisesi
2. İstanbul Lisesi
3. Robert Kolej
4. Özel Alman Lisesi
5. Özel Notre Dame de Sion Fransız Lisesi
6. Üsküdar Amerikan Lisesi
7. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi

Bu liselerde öğretilen diller arasında Japonca, İngilizce, Almanca, Çince, Rusça gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu konuda yeni dilleri programa eklediği belirtilmektedir.

Liselerde genellikle öğrencilere İngilizce eğitiminin yanı sıra Almanca, Fransızca gibi ikinci diller de öğretilmektedir. Özellikle Anadolu Öğretmen Liseleri gibi okullarda üçüncü bir dil olarak Almanca veya Fransızca öğretilebilmektedir.

İngilizce öğretmeni olabilmek için liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra üniversite sınavında başarılı olup eğitim fakültesinin İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleşmek gerekmektedir.

Yabancı dil ağırlıklı liseler diploma notu yüksek olan öğrencilere yönelik eğitim veren liselerdir. 1 yıl süresince yabancı dil eğitimi alınan bu liseler, tüm dersleri yabancı hocalarla aldıkları bir eğitim sunmaktadır.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamak amacıyla belirli liselerde haftalık 4-6 saat ikinci yabancı dil dersini zorunlu kılmıştır. Bu düzenlemeyle hazırlık sınıflarında ikinci yabancı dil dersine yer verilmesi amaçlanmıştır.

Okullarda İngilizce dersi genellikle ilkokul ikinci sınıfta başlamaktadır. İngilizce dersleri genellikle İngilizce öğretmenleri tarafından verilmekte olup ilerleyen sınıflarda haftalık ders saatleri artmaktadır. Ortaokulda da yabancı dil dersleri devam etmektedir.

Geri