AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabanci calisma izni basvurusu nasil iptal edilir?

Editör

Yeni Üye

Yabancı çalışma izni başvurusu nasıl iptal edilir?​

Yabancının Çalışma iznini iptal ettirmek isteyen işverenler öncelikle e-Devlet den giriş yapmalı, yabancıların çalışma izni otomasyon sistemine girmeleri ve aşağıda örneklerini verdiğimiz dilekçeyi yüklemeleri ve çalışma izni iptal tuşuna basarak işlemi sonlandırmaları yeterlidir.

Çalışma izin belgesi iptal edilir mi?​

Çalışma izin belgesi iptal edilir mi?
Türkiye’de çalışmak isteyen yabancıların almış olduğu çalışma izni iptal edilebilir niteliktedir. Çalışma izni iptali, Kanunda belirtilen durumların mevcut olması durumunda söz konusu olur. Ayrıca yabancıyı çalıştıran işveren de çalışma izninin iptali için başvuruda bulunabilir.

Yabancı çalışma izni neden reddedilir?​

Yabancı çalışma izni neden reddedilir?
Yabancının Türkiye’de çalışması durumu kamu güvenliği, kamu sağlığı, kamu düzeni açısından problem oluşturacak ise, Başvuru süresinde yapılmadıysa ve mevcut eksiklikler giderilmedi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından red kararı verilecektir.

Çalışma izni red gelirse ne olur?​

Yabancıya veya işverenine çalışma izni veya uzatma başvurusunun reddi tebliğ edilir. Bakanlığın kararına karşı red kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 30 gün içinde itiraz edilebilir. Bu itirazın reddine karar verildiği durumlarda ise ilgili idari yargı yoluna başvurabilir.

Çalışma izin belgesi aldıktan sonra ne yapılmalı?​

Çalışma izin belgesi aldıktan sonra ne yapılmalı?
Onaylanan çalışma izni sonucunda yabancı işçi, Dış Temsilciliğe ait çalışma vizesi harcını yatırmalı ve vizeyi almalıdır. Bununla birlikte yabancı işçi, en fazla 180 gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yapmalıdır.

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi nasıl alınır?​

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi nasıl alınır?
Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından “çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri” kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Çalışma belgesi nedir nereden alınır?​

Çalışma izin belgesi e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru esnasında bu belgeyi alacak vatandaşların; T.C. Kimlik Numarası, Ad-Soyad, Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Görevi, İşe Başlama Tarihi, İşten Çıkış Tarihi, Bölümü ve İşçinin İşinin Türü bilgilerini doldurmaları gerekiyor.

Yabancı çalışma izni başvurusunun nasıl iptal edileceği konusuna değinirken, işverenlerin öncelikle e-Devlet üzerinden giriş yapmaları gerektiğini belirttim. Yabancıların çalışma izni otomasyon sistemine girmeleri ve belirli bir dilekçeyi yüklemeleri gerektiğini, ardından çalışma izni iptal tuşuna basarak işlemi sonlandırmalarının yeterli olacağını vurguladım.

Çalışma izin belgesinin iptal edilip edilemeyeceği konusunda ise Türkiye'de çalışmak isteyen yabancıların çalışma izinlerinin belirli durumlarda iptal edilebileceğini açıkladım. Bu durumların Kanunda belirtilen koşulların mevcut olmasıyla gerçekleşebileceği ve işverenin de çalışma izninin iptali için başvuruda bulunabileceğini belirttim.

Yabancı çalışma izninin neden reddedilebileceği konusunda ise kamu güvenliği, kamu sağlığı ve kamu düzenine zarar verebilecek durumlar, başvurunun süresinde yapılmaması ve gerekli eksikliklerin giderilmemesi gibi sebeplerin red kararına neden olabileceğini açıkladım.

Çalışma izni reddedilirse ne yapılacağı konusunda ise tebligatın ilgili kişiye veya işverene iletilmesi durumunda 30 gün içinde itiraz hakkının olduğunu ve sonrasında ilgili idari yargı yoluna başvurulabileceğini ifade ettim.

Ayrıca çalışma izni aldıktan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgi verirken, çalışma izni sonucunda yabancı işçinin vize işlemlerini tamamlaması ve belirlenen süre içinde Türkiye'ye giriş yapması gerektiğini belirttim.

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi alım süreci ve çalışma izin belgesi alımıyla ilgili detayları da paylaşarak konular hakkında geniş bir bilgi verdim. Herhangi bir ek bilgi veya yardıma ihtiyacınız olursa lütfen belirtmekte çekinmeyin.

Geri