AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabanci bir doktor turkiyede calisabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancı bir doktor türkiyede çalışabilir mi?​

Doktorluk, eskiden Türk Vatandaşlarına hasredilen ve yabancıların çalışması yasak olan meslek dalları arasında yer almakta ise de, sonradan yapılan kanun değişikliği ile yabancı uyruklu doktorlar ve hemşireler çalışma izni alarak Türkiye’de çalışabilmekteler.

Doktor olmak için ne gerekiyor?​

Doktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler.
Yabancı uyruklu doktorlar devlet hastanesinde çalışabilir mi?
Devlet ve üniversite hastanelerinde yabancı sağlık çalışanı bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı, “kamuda yabancı doktor” projesiyle birlikte özellikle onkoloji, çocuk ve beyin cerrahisi, ortopedi gibi stratejik alanlarda devlet hastanelerinde de yabancı uyruklu doktorları çalıştırabilecek.

Yurtdışında tıp okuyan türkiyede çalışabilir mi?​

Yurtdışında Tıp Okuyup Türkiye’de Çalışabilir miyim? Yurtdışında tıp okuyup ülkemize çalışmak için gelen doktorlar Türkiye’de Seviye Tespit Sınavına yani Tıpta Uzmanlık Sınavı’na tabi tutulmaktadır. Ayrıca sınavda yeterli puan alan kişiler uzmanlık tercihi yapabilmekte ve Türkiye’de çalışabilmektedir.

Liseden sonra nasıl doktor olunur?​

Herhangi bir lisede okuyarak da Tıp kazanabilir ve Doktor olabilirsiniz. Hangi lisede okursanız okuyun yapmanız gereken şey Tıp Fakültesi kazanmaktır. Tıp Fakültesi kazanmak için de üniversite sınavlarında iyi bir sayısal sıralaması elde etmeniz gerekmektedir. Bu sıralamayı da ancak ders çalışarak elde edebilirsiniz.
Yabancı doktor çalışma izni nasıl alınır?
Her meslekde olduğu gibi yabancı doktor çalışma izni, şartları uygun ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan başvuru yapılarak çalışma izni alınması gerekiyor.

Türkiyede doktora yurtdışında geçerli mi?​

Bu nedenle, doktora eğitimlerinde de aynı durum geçerlidir. Doktora eğitim programlarından sonra, uzaktan eğitim diplomalarınız ile ülkemizde d dr. unvanınızı almış olacaksınız. Dr. unvanı ile diplomalarınız da ülkemizde ile yurtdışında geçerli olacaktır.
 
Geri
Üst