Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
230 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
1 cimdik tuz
1.5 su bardağı (200 ml) sıvı yağ (225 gram ediyor)
250 gram yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
300 gram un
3 çay kaşığı kabartma tozu
300 gr yaban mersini
Üzeri için
200 gr pudra şekeri
Limon suyu
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, şeker, vanilya şekeri ve tuz bir kaba alınıp mikserle yüksek ayarda 5 dakika çırpılır.Kıvamı açık renk köpük köpük olucak.
Sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon kabuğu eklenir tekrar düşük ayarda çırpılır.
Akabinde un ve kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
En son yaban mersini eklenip bi kaşıkla karıştırılır, 26 cm kelepçe kaba alınır ve alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Pudra şekeriyle kâfi ölçüde limon suyu karıştırılır ve kek soğuduktan sonra üzerine dökülür.Afiyet olsun
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
230 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
1 cimdik tuz
1.5 su bardağı (200 ml) sıvı yağ (225 gram ediyor)
250 gram yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
300 gram un
3 çay kaşığı kabartma tozu
300 gr yaban mersini
Üzeri için
200 gr pudra şekeri
Limon suyu
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, şeker, vanilya şekeri ve tuz bir kaba alınıp mikserle yüksek ayarda 5 dakika çırpılır.Kıvamı açık renk köpük köpük olucak.
Sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon kabuğu eklenir tekrar düşük ayarda çırpılır.
Akabinde un ve kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
En son yaban mersini eklenip bi kaşıkla karıştırılır, 26 cm kelepçe kaba alınır ve alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Pudra şekeriyle kâfi ölçüde limon suyu karıştırılır ve kek soğuduktan sonra üzerine dökülür.Afiyet olsun
Yaban Mersinli Limonlu kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı