- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Xray cihazı zararlı mi?
Gerekli koruyucu ekipmanlarla sızdırmazlığı kontrol edilmiş, yetkili ve eğitimli personeller tarafından kullanılan x-ray cihazları insan sağlığına zararlı değildir.Tomografi bebeğe zarar verir mi?
Bilimsel olarak kanıtlanmış olarak, tanı amaçlı, bir defa yapılmış olan görüntüleme yönteminin, anne karnındaki bebeğe bilinen hiçbir zararı yoktur.Radyasyon bebeklere zarar verir mi?
Radyasyon bebeklere zarar verir mi?Gebeliğin ilk dönemi olan 6 ve 14’üncü haftalar arası radyasyona maruz kalma açısından en riskli dönemdir. Anne adayı gebeliğin 6’ıncı hafta öncesi eğer yüksek dozda radyasyona maruz kalmışsa, “ya hep ya hiç” kuralı işlemektedir. Bebek eğer radyasyondan etkilenmişse gebelik tutunamaz ve kanama ile sona erer.
Xray cihazı radyasyon yayar mı?
Xray cihazı radyasyon yayar mı?X RAY’DEN GEÇEN EŞYALARDA RADYASYON BİRİKMEZ Havaalanı, emniyet ve kamu binalarında kullanılan x ray makinaları ise hastanelerde kullanılanlardan çok daha düşük -ölçülemeyecek kadar düşük- radyasyon yayar.
Xrayden geçen yemek yenir mi?
TAEK’in vatandaşın sorusuna verdiği cevaba göre; cihazlarda üretilen x ışını radyasyonu, cihazlardan geçirilen gıda ürünlerinde olumsuz yönde bir etkileşimi veya gıda kaplarında birikmesi söz konusu olmuyor. Bu açıdan gıda maddelerinin tüketilmesinde ve kaplarının kullanılmasında radyolojik açıdan sakınca yok.Hamileyken güvenlik kapısından geçebilir mi?
Uzmanlar hamilelerin binaların girişindeki güvenlik kapılarından geçmelerinin herhangi bir zararı olmadığı görüşünde. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Tomografi sakıncalı mı?
Tomografi sakıncalı mı?Tek tomografi çekiminde 4-7 mSv (doz eşdeğeri) arasında radyasyon alınıyor. Hastanın bununla yetinmeyip başka hastaneleri de dolaştığı düşünülürse, kat kat dozu artıyor. Aynı sene içerisinde iki veya üç kere daha çekildiği düşünülürse doz miktarı 20 mSv üstünde olur. Bu da riskli olarak gördüğümüz seviyedir.
Hamile bir kadın radyasyona girerse ne olur?
Hamile bir kadın radyasyona girerse ne olur?Mehmet Seven, anne adayının gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmasının bebeği etkileyerek düşük, başın küçük olması (mikrosefali), öğrenme güçlüğü, entelektüel yetersizlik (zekâ geriliği) ve büyüme gelişme geriliği gibi zihinsel ve bedensel özürlere neden olabildiği gibi, çocukluk çağı kanser riskinin de …