Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Xingel (Yaprak Mantısı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
4 su bardağı un
Tuz
Ilık su
Soğan kavurma için:
3 adet soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber

Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğruyoruz.
Tavaya yağ ekleyip karamelize olana kadar kavuruyoruz.
Salçayı tuzunu ve karabiberini ekleyip 2dakika daha kavuruyoruz.
Ocağın altını kapatıp hingeli hazırlıyoruz. Hamur yoğurmak için unu ve tuzu kaba alıp ortasını çukur yapıyoruz ılık suyu ekledikden sonra yoğurmaya başlıyoruz.
Yoğurdukdan sonra 10dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra oklavayla açmaya başlıyoruz. Yufka inceliğinde olmayacak. Boyutu fark etmiyor.
Bütün hamurdan yufka açdıkdan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz.
Yufkanın 2 yüzünü de 5saniye müddette tavada ısıtıyoruz.
Haşlanırken hamurlaşmasın diye. Hepsini ısıtdıkdan sonra istediğimiz biçimde kesiyoruz.
Büyük tencerede su kaynatıyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
Kesilmiş yufkaları haşlanmaya bırakıyoruz.
Suyun üstüne çıkdığında pişmiş demekdir. Servis tabağına alıyoruz.
Pişirmiş olduğumuz soğan kavurmadan üzerine ekleyip isteyen sarımsaklı ve ya sarımsaksız yoğurtla servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun.
Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst