Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi İçin Malzemeler
Köfteler İçin;
2 su bardağı iç köftelik bulgur
1 su bardağı un
3 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Azıcık kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Suyu İçin;
Yarım çay bardağı yağ
1 litre su
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (biber,domates karışık)
2 parça tavuk göğsü
1 çay kaşığı toz limon tuzu
Bolca kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
Damak tadınıza göre tuz
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç köftelik bulgur sıcak suyla 1 saat öncesinde ıslatılır.
Daha sonra iç köftelik bulgur, un,tuz,kimyon,toz biber ve yumurta hepsi karıştırılarak yoğurulur ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Bu hamur küçük toplar haline getirilir. Una bulanır ki bir birine yapışmasın.
Daha sonra tavuk göğüsleri bıçak kıyması olacak şeklinde küçük küçük doğranır.
Yağ koyduğumuz tencereye alınır suyu çekilinceye kadara pişirilir.
2 soğan küçük küçük doğranır o da tencereye alınır iyice kavrulur.
Daha sonra salça, reyhan pul biber de koyularak iyice kavrulur.
1 litre suyu ekledikten sonra limon tuzu ve tuzu da ekleyip 15 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfteler İçin;
2 su bardağı iç köftelik bulgur
1 su bardağı un
3 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Azıcık kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Suyu İçin;
Yarım çay bardağı yağ
1 litre su
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (biber,domates karışık)
2 parça tavuk göğsü
1 çay kaşığı toz limon tuzu
Bolca kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
Damak tadınıza göre tuz
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç köftelik bulgur sıcak suyla 1 saat öncesinde ıslatılır.
Daha sonra iç köftelik bulgur, un,tuz,kimyon,toz biber ve yumurta hepsi karıştırılarak yoğurulur ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Bu hamur küçük toplar haline getirilir. Una bulanır ki bir birine yapışmasın.
Daha sonra tavuk göğüsleri bıçak kıyması olacak şeklinde küçük küçük doğranır.
Yağ koyduğumuz tencereye alınır suyu çekilinceye kadara pişirilir.
2 soğan küçük küçük doğranır o da tencereye alınır iyice kavrulur.
Daha sonra salça, reyhan pul biber de koyularak iyice kavrulur.
1 litre suyu ekledikten sonra limon tuzu ve tuzu da ekleyip 15 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Xılorik (Hılorik) Aşı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı