AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Xiaomi, İnsansı Robotu 'CyberOne'ı Tanıttı

haberci

Yeni Üye
Hayatımızın her alanında teknolojik eserleriyle hizmet veren Xiaomi, bugün gerçekleştirdiği aktiflikte yeni katlanabilir telefonu

Mix Fold 2’yi

tanıtmıştı. Ancak Xiaomi’nin gerçekleştirdiği aktifliğin ana öznesi her ne kadar bu telefon olsa da, aktiflikte büyük bir duyuru daha yapıldı. Xiaomi, Tesla’nın Optimus (Tesla Bot) robotuna rakip olacak

robotunu tanıttı.

Xiaomi’nin ‘

CyberOne

’ ismini verdiği robotu, Tesla Bot’a benzeri bir dizaynla gözüktü. Şirket, Robot, görüntünün başında tekrar tekrar düşüyor, yavaş yavaş yürüyor ve pürüzlerle karşılaştıkça tekrar düşüyordu. Yavaş yavaş kendi şuurunu oluşturan robotun 3 dakikalık güzel görüntüsü şu haldeydi:

Xiaomi CyberOne tanıtım görüntüsü:

Xiaomi, robotunu yalnızca Tesla üzere çalışmayan bir prototip göstererek de tanıtmadı. Şirketin CEO’su Lei Jun,

tanıtım sırasında robot ile bir ortaya geldi.

Robot, sahneye elinde bir gül ile geldi ve bu gülü CEO’ya takdim etti. Sonrasında öğrendiği Kung Fu hareketlerinden kimilerini gösterdi. Akabinde CEO ile Mix Fold 2 aracılığıyla selfie çekildi. Üstelik CEO Lei Jun’un selfie hakkında ne düşündüğü sorusunu da cevapladı:

“Lei Jun: CyberOne, bu fotoğraf hakkında ne düşünüyorsun?

CyberOne: Eksiksiz görünüyor, düzenlememize bile gerek yok çabucak paylaşabiliriz.”

Robot neler yapabiliyor?

Xiaomi tarafından paylaşılan ayrıntılara nazaran CyberOne, iki mikrofon aracılığıyla etrafı dinliyor ve dünyayı üç boyutlu olarak görebiliyor. Ses aracılığıyla insanların

45 farklı his durumunu da belirleyebilen

robot, toplam 13 eklem noktasına yer veriyor. Robot, 177 santimetre boya ve 52 kilogram yüke sahip.

Xiaomi, robotu için bir ekip isim ve bir burç da belirledi. Şirket, robotun takma isminin ‘

Metal Bro

’, burcunun ise aslan olduğunu açıkladı.

Xiaomi'ye maliyeti bile can yakan cinsten:

Etkileyici tanıtımın akabinde Xiaomi, birebir oranda bilakis etkileyici olan üretim maliyetini da paylaştı. Şirket, her bir robotun

89.100 ila 104.000 dolar

aralığında paraya mâl olduğunu açıkladı. Robotu piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise şimdi paylaşılmadı.

6a9e3dd5f514cc62c281f6ba97e899f556a17b6c.jpeg

a7c813d96301f6d5e798bebc782242cae32dc2d7.jpeg

Xiaomi'nin CyberOne adını verdiği robotuyla ilgili detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz. CyberOne, Xiaomi'nin geliştirdiği akıllı robotların son derece ileri seviye bir versiyonu gibi görünüyor. Robotun sahip olduğu özellikler oldukça etkileyici:

- İki mikrofon aracılığıyla etrafı dinleme yeteneği ve üç boyutlu görme özelliği
- Ses analizi yaparak insanların 45 farklı duygusal durumunu belirleyebilme kabiliyeti
- Toplam 13 eklem noktasına sahip olması, hareket ederken insan benzeri esnekliği sağlayabilir.
- 177 santimetre boyunda ve 52 kilogram ağırlığıyla oldukça büyük ve sağlam bir yapıya sahip olması

Ayrıca, Xiaomi'nin CyberOne robotu için "Metal Bro" takma ismini ve aslan burcunu belirlemesi de ilginç bir detay. Üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle, her bir robotun 89.100 ila 104.000 dolar arasında bir maliyetle üretildiğini açıklamanız da dikkat çekici.

Robotun tanıtımında şirketin CEO'su Lei Jun ile selfie çekerek, robotun kullanım kolaylığı ve teknolojik yeteneklerini ortaya koymaları da önemli bir ayrıntı. CyberOne'ın piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi verilmemiş olması merak uyandırıcı.

CyberOne, gelişen teknolojinin insanlıkla etkileşimini ve yapay zeka alanındaki ilerlemeleri göstermesi bakımından oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Xiaomi'nin bu alandaki çalışmalarını yakından takip etmek ve CyberOne'ın gelecekte nasıl bir rol oynayacağını görmek heyecan verici olacaktır.

Geri