Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Xiaomi Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

SoruCevap

Yeni Üye

Xiaomi Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır? Xiaomi telefonlarda arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatırız? İşte basit bir adım adım rehber. İlk olarak, Ayarlar menüsüne gidin. Ardından, Uygulamalar bölümünü seçin. Arka planda çalışan uygulamaları görmek için Çalışan Uygulamaları seçeneğine dokunun. İstediğiniz uygulamayı seçin ve kapatmak için “Durdur” veya “Kapat” seçeneğini kullanın. Bu işlemi yaparken, telefonunuzun performansını artırırken batarya ömrünü de uzatabilirsiniz. Unutmayın, gereksiz arka planda çalışan uygulamalar telefonunuzun performansını etkileyebilir, bu yüzden düzenli olarak kontrol etmek önemlidir.
İçindekiler

Xiaomi Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır?​

Xiaomi telefonlarda arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Ayarlar menüsünü açın. Ana ekranınızda Ayarlar uygulamasını bulun ve açın.
2. Adım: Uygulama yöneticisine girin. Ayarlar menüsünde “Uygulamalar” veya “Uygulama yöneticisi” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: Arka planda çalışan uygulamaları görüntüleyin. Uygulama yöneticisi ekranında, “Çalışan Uygulamalar” veya “Arka Planda Çalışan Uygulamalar” gibi bir seçenek bulunmalıdır. Bu seçeneği tıklayarak arka planda çalışan uygulamaları görüntüleyin.
4. Adım: Uygulamaları kapatın. Arka planda çalışan uygulamaların listelendiği ekranda, kapatmak istediğiniz uygulamanın üzerine dokunun ve ardından “Kapat” veya “Durdur” seçeneğini seçin. Bu şekilde seçtiğiniz uygulamayı kapatmış olursunuz.
5. Adım: İşlemi tekrarlayın. Diğer arka planda çalışan uygulamaları da aynı şekilde kapatmak için aynı adımları tekrarlayın.
Bu adımları takip ederek Xiaomi telefonunuzda arka planda çalışan uygulamaları kolayca kapatabilirsiniz. Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak, telefonunuzun performansını artırabilir ve pil ömrünü uzatabilir.

Arka planda çalışan uygulamalar telefonun performansını nasıl etkiler?​

Arka planda çalışan uygulamalar, telefonunuzun performansını etkileyebilir. Çünkü bu uygulamalar sistem kaynaklarını kullanarak işlem yapmaya devam ederler. Telefonunuzda aynı anda çok sayıda arka planda çalışan uygulama varsa, bu uygulamaların paylaştığı kaynaklar sınırlı olabilir ve telefonunuz yavaşlayabilir.
Bunun yanı sıra, arka planda çalışan uygulamalar pil ömrünü de etkileyebilir. Çünkü bu uygulamaların işlem yapması için enerjiye ihtiyaçları vardır. Eğer çok sayıda uygulama arka planda çalışıyorsa, pil ömrü daha hızlı tükenir.
Bu nedenle, kullanmadığınız uygulamaları arka planda çalışmasını durdurarak telefonunuzun performansını ve pil ömrünü iyileştirebilirsiniz.

Arka planda çalışan uygulamalar nasıl tespit edilir?​

Arka planda çalışan uygulamaları tespit etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Ayarlar menüsünü açın. Ana ekranınızda Ayarlar uygulamasını bulun ve açın.
2. Adım: Uygulama yöneticisine girin. Ayarlar menüsünde “Uygulamalar” veya “Uygulama yöneticisi” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. Adım: Arka planda çalışan uygulamaları görüntüleyin. Uygulama yöneticisi ekranında, “Çalışan Uygulamalar” veya “Arka Planda Çalışan Uygulamalar” gibi bir seçenek bulunmalıdır. Bu seçeneği tıklayarak arka planda çalışan uygulamaları görüntüleyin.
4. Adım: Uygulamaları inceleyin. Arka planda çalışan uygulamaların listelendiği ekranda, her bir uygulamanın yanında bilgiler bulunur. Bu bilgiler aracılığıyla hangi uygulamaların ne kadar kaynak kullandığını ve ne zaman kullanıldığını görebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek Xiaomi telefonunuzda arka planda çalışan uygulamaları tespit edebilirsiniz. Bu sayede hangi uygulamaların kaynak tükettiğini görebilir ve gerektiğinde kapatma işlemi yapabilirsiniz.

Xiaomi Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır?​

Xiaomi telefonlarda arka planda çalışan uygulamalar nasıl kapatılır?
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için Ayarlar’a girip Uygulamaları yönet seçeneğine dokunun.
Açılan listeden arka planda çalışan uygulamaları seçin.
Uygulama ayarlarına girip “Arka planda çalışmasına izin ver” seçeneğini kapatın.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için “Güç tasarrufu” modunu etkinleştirin.

Xiaomi telefonlarda arka planda çalışan uygulamalar nasıl kapatılır?
Ayarlar’a girip Uygulamaları yönet seçeneğine dokunun.
Açılan listeden arka planda çalışan uygulamaları seçin.
Uygulama ayarlarına girip “Arka planda çalışmasına izin ver” seçeneğini kapatın.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak için “Güç tasarrufu” modunu etkinleştirin.

Geri