AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Xampp kurulumu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Xampp kurulumu nasıl yapılır?​

XAMPP web sitesine gidin ve işletim sisteminize uygun olanı indirin. Kurulum, işletim sisteminizde yaptığınız normal bir yazılım kurulumuna benzer olacağı için oldukça kolay olacaktır. Yüklerken, Apache ve MySQL’i hizmet olarak çalıştırmak isteyip istemediğinizi seçmek için bir seçenek göreceksiniz.
PHP sunucu nedir?
Şimdi PHP nedir sorusunu cevaplayabiliriz. Daha önce de belirttiğimiz gibi PHP sunucu taraflı iletişimler için yaratılmış bir programlama dilidir. Bu nedenle form verisi toplamak, sunucuda dosya yönetmek, veritabanlarını düzenlemek vb. gibi çeşitli sunucu taraflı fonksiyonları yapabilir.

Apache server nasıl kurulur?​

cd D:/webserver/Apache24/bin komutunu yazın ve “httpd.exe” dosyasının bulunduğu dizine ulaşın. Ekrana dizin satırı geldikten sonra httpd.exe -k install -n “Apache HTTP Server” komutunu yazın ve Apache’yi Windows Servisi olarak kurun. Kurulumu kontrol etmek için başlat menüsünde “Hizmetler”i açın.
XAMPP ile localhost WordPress kurulumu nasıl yapılır?
Bu adresten WordPress.org adresine girmeniz ve WordPress güncel sürümü indirmeniz gerekecek. İndirdiğiniz dosyaları xampp/htdocs/ içerinde ki isimlendirdiğiniz klasörün içerisine kopyalayın. Tarayıcı url kısmına localhost/klasör-ismi şeklinde giriş sağlayarak WordPress kurulum adımlarında ilerleyebilirsiniz.

XAMPP nasıl açılır?​

Xampp kurulumu
- Adım 1: Xampp kurulumu yükleme sihirbazı ile başlar next’ e tıklayarak devam ediyoruz.
- Adım 2: Bu adımda yüklemek istediğimiz componentleri seçmemiz gerekiyor.
- Adım 3: Bu adımda uygulamayı yüklemek istediğimiz konumu belirtmemizi istiyor.
- Adım 4: Next’ e tıklayarak kuruluma devam ediyoruz.
Apache2 Ubuntu Nedir?
Apache, dünya çapında en yaygın kullanılan web sunucusu programıdır. Apache Yazılım Vakfı tarafından geliştirilmekte olup özgür Apache Lisansı ile lisanslanmıştır. Bütün Web programlama dillerini desteklediği gibi virtualhost tanımlama, SSL desteğini de beraberinde getirmektedir. Apache’nin yeni versiyonu Apache2’dir.

Geri