AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

XAMPP kac MB?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

XAMPP kaç MB?​

Linux için XAMPP 7.4.29, 8.0.18 & 8.1.5

MySQL XAMPP nedir?​

XAMPP, gerekli tüm yazılım bileşenlerini sağlayarak web hizmetleri için bir PHP geliştirme ortamı kurmaya yarayan en popüler yazılım paketidir. Yazılım dağıtımı sürecinde, web sunucularının çoğu neredeyse benzer bileşenleri kullanır, bu nedenle XAMPP kullanımı yerel sunucudan canlı sunucuya kolay geçiş sağlar.
Sunucunuzu web sunucusu olarak kullanmanızı kolaylaştıran yazılımdır. Bu sayede kendi sunucunuzu bir hosting ortamına dönüştürür. Son derece basit bir arayüze ve pratik bir kullanım şekline sahip olan Xampp, yalnızca sunucunuz üzerinden çalışır ve dışarıdan erişimi engeller.
XAMPP nasıl güncellenir?
MySQL yedeklerinizi almak için ise Xampp’ı açıp Shell menüsünü açın. Shell menüsüne aşağıdaki komutu yazın….Yeni versiyonu kuralım
- Güncel versiyonu bu adresten indirebilirsiniz : URL.
- Güncel versiyonu indirip kurun.
- Eski htdocs klasörü içerisindeki yedeklerinizi yeni klasörünüze alın.
Xampp nasıl kullanılır?
Xampp kurulumu
- Adım 1: Xampp kurulumu yükleme sihirbazı ile başlar next’ e tıklayarak devam ediyoruz.
- Adım 2: Bu adımda yüklemek istediğimiz componentleri seçmemiz gerekiyor.
- Adım 3: Bu adımda uygulamayı yüklemek istediğimiz konumu belirtmemizi istiyor.
- Adım 4: Next’ e tıklayarak kuruluma devam ediyoruz.

Xampp ne değildir?​

XAMPP yazılım paketi, web sektöründe açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ve kurum yapan açısından kolaylıkla yüklenerek hazır hale getirilebilen bir web sunucusu yazılımıdır. XAMPP paketlerinin ücretsiz kullanım avantajı olması da öne çıkmaktadır.

WAMP Server nedir ne işe yarar?​

WAMP (Windows / Apache / MySQL / PHP ve Python), Windows işletim sistemi platformu üzerinde çalışma yeteneğine sahip olan sunucu ve bilgisayarlarda kullanarak web sunucusu inşa etmeye yardımcı olan bir takım web uygulamaları bütünüdür.
Bitnami, Xampp üzerinde Drupal, Joomla ve WordPress gibi bazı açık kaynak yazılımların yüklenmesini sağlayan bir sistemdir.

Geri