AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

x64 ve x86 nasil anlarim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

x64 ve x86 nasıl anlarım?​

Windows ve R tuşlarına aynı anda basın. Sistem türü karşısında x64-based PC yazıyorsa bilgisayarınız 64 bit Windows yüklü demektir. Bu alanda x86 yazıyorsa bilgisayarınızda 32 bit Windows yüklü demektir.

32 bit telefon ne demek?​

32 bit telefon ne demek?
Bu iki karakterden birinin bulunduğu her kayıt alanı “1 bit” olarak nitelendiriliyor. İşlemcide kayıtların boyutu 32 bit ise, 32-bit işlemci, 64 bit ise de 64-bit işlemci oluyor. 64-bitlik bir kayıt, 0 ila 18.446.744.073.709.551.615 aralığında sayıları saklayabiliyor.

86 bit 32 bit mi?​

Windows x86 bir kurulum paketidir. Bütün 32 bit işlemci mimarileri adına geliştirilmiş sürümler anlamına gelir.

64 bit mi 32 bit mi?​

64 bit mi 32 bit mi?
Başlat menüsünden bilgisayarım seçeneğine sağ tıklayın. Açılan sekmeden özelliklere tıklayın. Ardından sistem türün sekmesine tıklayın. Bu sekmede 32 bit veya 64 bit yazmaktadır.
64 bit mi 32 bit mi nasıl anlarız?​
Bilgisayarımın Windows’un 32 bit sürümünü mü yoksa 64 bit sürümünü mü çalıştırdığını nasıl anlayabilirim?
- Başlat düğmesini seçin ve Settings > sistem> hakkında ‘yı seçin . Açık ayarlar.
- Sağ taraftaki Cihaz özellikleri altında, Sistem türü seçeneğine bakın.

Color format 32 bit vs 64 bit ne demek?​

Color format 32 bit vs 64 bit ne demek?
32-Bit ve 64-Bit işlemci arasındaki fark öncelikle RAM (Bellek) desteği ile kendini gösterir. 32 Bitlik bir işletim sisteminde en çok 4 GB sistem belleğini yani RAM’i desteklerken 64 Bitlik bir işletim sisteminde (eğer anakartınızda takabilecek yuva bulabilirseniz ) 16 TB’ye kadar RAM kullanabilirsiniz.

86 bit ne demek?​

Bu sorunun cevabı; x86 ifadesi 32 biti temsil ediyor şeklindedir. Bu ifadenin 32-bit olarak değil de x86 olarak ifade edilmesinin sebebi, x86’nın doğuş noktasının Intel 8086 isimli işlemci olmasıdır. Yani; x86 = 32 biti temsil etmektedir.

32 bit niye x86?​

32 bit niye x86?
İntel’in ilk işlemcilerinin son 2 rakam’ı daima 86 ile biterdi. 1980 ve 1990 arasında çıkan 1286, 1386, 1486 gibi ve bunların hepsi 32bit’lik mimarideydi. Bu yüzden 32 bit’l ik mimarinin adı, eski işlemcilere atıfta bulunarak terminolojiye x86 olarak geçti.

Merhaba! Verdiğiniz bilgilerde x64 ve x86 terimlerinin bilgisayar işlemcileri ve işletim sistemleri arasındaki farkları anlamak için nasıl kullanıldığını açıklıyorsunuz. x64-based PC, 64 bit Windows işletim sistemi yüklü olduğunu gösterirken x86 terimi 32 bit Windows işletim sistemi olduğunu belirtir.

Ayrıca, 32 bit telefonlar hakkında verdiğiniz bilgilerde işlemcinin kayıt boyutunun 32 bitlik olduğunu ve 64 bitlik işlemcilerin daha geniş sayı aralığını desteklediğini belirtiyorsunuz. 32 bit telefonlar genellikle daha sınırlı bellek ve işlem gücüne sahip olabilirler.

Windows'ta x86 sürümünün bütün 32 bit işlemci mimarileri için geliştirildiğini belirtiyorsunuz. "x86" terimi, Intel 8086 işlemcisinden kaynaklanan 32 bit mimariyi temsil etmektedir.

Son olarak, 64 bit Windows veya 32 bit Windows'un bilgisayarınızda çalıştığını nasıl anlayabileceğinizi detaylı olarak açıklıyorsunuz. Başlat menüsünden “bilgisayarım” seçeneğine sağ tıklayarak sistem türünü kontrol edebilirsiniz.

Color format 32 bit ve 64 bit arasındaki farkın öncelikle RAM desteği ile ilgili olduğunu açıklıyorsunuz. 32 bit işletim sistemi genel olarak 4 GB RAM'i desteklerken, 64 bit işletim sistemi çok daha geniş bir bellek kapasitesine (16 TB) olanak sağlar.

Verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak, x64 ve x86 terimlerinin bilgisayar işlemcileri ve işletim sistemleri arasındaki farkları anlamanıza yardımcı olabileceğimi umuyorum. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri