- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.857
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
X ışınları spektroskopisi nedir?
X ışını spektroskopisi, elektromanyetik spektrumun X ışını kısmında dalga boylarına sahip fotonları veya ışık parçacıklarını algılayan ve ölçen bir tekniktir. Bilim adamlarının bir nesnenin kimyasal ve temel özelliklerini anlamalarına yardımcı olmak için kullanılır.XRF analizi ne demek?
XRF, “X-Işını Floresans” anlamına gelir ve çok çeşitli materyallerin temel bileşimlerini belirlemek için uzun yıllardır kullanılan bir malzeme analiz tekniğidir. Özellikle metal alaşımların, minerallerin ve petrol ürünlerin bileşimlerini analiz etmede kullanılır.X ışını floresans spektrometresi nedir?
X-ışını floresans spektrometresi (XRF) yıkıcı olmayan bir analiz tekniğidir. Katı, toz ve sıvı numunelerin içerdiği elemanların nitel ve nicel analizlerini yapmak için kullanılır. XRF Sodyum’dan Uranyum’a kadar olan elementlerin ppm seviyesinden 0’e kadar ölçümlerini yapılabilir.
Spektroskopisi nedir nerede kullanılır?
Gökbilim, uzaktan algılama yöntemleri, moleküler biyoloji, kuantum mekaniği, analitik kimya başlıca uygulama alanlarıdır. Ultraviyole spektral yöntemleri çevre biliminde, infrared (IR) spektral yöntemler de iletişim alanlarında kullanılan spektral bölgelerdir.
Taşınabilir XRF cihazı nedir?
XRF analiz cihazları dünyada ve ülkemizde en çok metal alaşım sektöründe kullanılan ancak maden ve cevher alanında, plastik malzemelerde ağır metal limit kontrollerinde, otokatalitik konvertörlerde değerli metal tespitlerinde ve kıymetli metal sektörü gibi bir çok farklı türde malzemenin hem nicel hem de nitel olarak …Floresans Spektroskopisi nedir?
Spektroskopi, bir örnekteki atom, molekül veya iyonların, bir enerji düzeyinden diğerine geçişleri sırasında absorplanan veya yayılan elektromanyetik ışımanın ölçülmesi ve yorumlanmasıdır. Elektromanyetik ışıma, hem dalga hem tanecik özelliğine sahiptir. …XRF analizi nerede yapılır?
Laboratuvarlar. ODTÜ Merkez Laboratuvarı bünyesinde bulunan X-Işını Floresans (XRF) spektrometresi elemental ve kimyasal kompozisyonu belirlemede kullanılan önemli cihazlardan biridir.
XRD ile hangi analizler yapılır?
XRD (X-Işınları Difraktometresi) X-ışını difraksiyonu, malzemelerin kristallografik özelliklerinin ve içerdikleri fazların belirlenmesini sağlayan hasarsız analiz yöntemidir. Toz numunelere uygulanan X-ışını difraksiyonu sonucu kristal yapısının yanısıra, tane boyutu ve tercihli yönlenme gibi özellikler belirlenebilir.