- Konu Yazar
Wscuc nedir?
WSCUC, yürüttüğü bağımsız değerlendirme çalışmalarıyla yükseköğretim kurumlarının kurumsal gelişimini teşvik etmeyi hedefliyor. Akredite olan üniversitelerin öğrencilerine ve kamu yararına hizmet etmeye yönelik misyonlarını yerine getirmelerini, eğitimde fırsat eşitliğini garanti altına alıyor.YÖK akreditasyon nedir?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.Fedek Akreditasyon ne demek?
FEDEK HAKKINDA FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (Bundan sonra FEF olarak anılacaktır) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacaktır.
WASC ne demek?
Amerikan hükümetinin ülkedeki okul, yüksek okul ve üniversitelerin eğitim kalitesini değerlendirmek ve iyileştirmek yetkisi verdiği altı bölgesel akreditasyon kurumundan biri olan WASC, 1962 yılından beri California, Hawaii ve Pasifik eyaletlerindeki kurumları bünyesinde barındırıyor.YÖKAK Akreditasyon Nedir?
Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.Akredite edilmiş program nedir?
Program Akreditasyonu; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.
Kuruluşların, üçüncü bir taraf üzerinden belirlenmiş teknik ölçütler kapsamında çalıştığını kanıtlamak amacıyla, bir kuruluş tarafından onaylanması ya da düzenli şekilde denetlenmesi biçiminde tanımlanmaktadır.