WPW sendromu tedavi edilmezse ne olur?
Çarpıntıya, baş dönmesine ve bayılmaya neden olabilir. Özellikle çarpıntı uzun sürerse kalp yetmezliğine yol açabilir. Ani ölüme neden olabilir.Wolf Parkinson White sendromu tehlikeli mi?
WPW sendromunda şikayetler bazen uzun bir zaman uykuya geçer, fakat ileride tekrar ortaya çıkabilir. Bazen ise aksesuar yollar iletimi iletme özelliğini yitirir ve problem ortadan kalkar. Nadiren de ölümcül bir aritmi olan ventriküler fibrilasyona neden olabilir (Bakınız: Ritim bozuklukları).
Antidromik Taşikardi nedir?
Antidromik atrioventriküler re-entran taşikardi (AVRT) ≈280 vuru/dakika hızında geniş kompleks, düzenli taşikardi mevcut. Buna rağmen, çocuğun yaşına göre, VT pek olası değildir: çocuklarda geniş kompleks taşikardilerin >’i aberran iletili SVT’nin bir formudur.Wolf Parkinson White ne demek?
Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu supra ventriküler taşikardilerin (SVT) yaygın bir sebebidir. Wolf-Parkinson-White sendromu kalbin fizyolojik ileti sistemi olan atriyoventriküler (AV) nod ile patolojik olarak bulunan aksesuar yol (AY) arasında taşikardi halkasının geliştiği reentran bir taşikardidir.
Periferik duysal sinirlerde aksiyon potansiyelinin doğal akış yönü periferden santrale doğrudur. Duysal sinir iletim çalışmaları duysal sinirin doğal akış yönünde yapılıyorsa ortodromik, aksi yönde yapılıyorsa antidromik olarak isimlendirilir.
Tetiklenmiş aktivite nedir?
Tetiklenmiş aktivite: aksiyon potansiyelinin faz 3 veya 4’üne denk gelen depolarizasyon dalgaları yeni depolarizasyonlara neden olabilir. Reentry (kısır döngü): İleti ve refrakterlik özelliği birbirinden farklı iki yol var. Normalde 1. ve 2. yolda ileri yönde iletim vardır. 3. noktada 1 ve 2 birbirini sonlandırır.
EEG dalgaları nedir?
ElektroEnsefaloGrafi EEG kısaltmasıdır. Beynimiz çok düşük şiddette sürekli eletkrik akımı üretir ve dalgaları düzenli bir şekilde yayar, EEG bu dalgaları bilgisayar ortamında kaydedilmesi işlemidir.Kalpte Wolf nedir?
Doğuştan gelen bir rahatsızlık olan Wolff Parkinson White Sendromu’nda, kalpte ekstra iletim yolları yer alır. İletim devamlı olarak veyahut bazı zamanlarda bu ekstra kanallar vasıtasıyla gerçekleşir.