AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

WordPress yazilimini kurmak icin yazilimlardan hangisi ile bir veri tabani olusturabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

WordPress yazılımını kurmak için yazılımlardan hangisi ile bir veri tabanı oluşturabilir?​

WordPress kurmanın bir başka hızlı ve kolay yolu, cPanel, Plesk, DirectAdmin, InterWorx ve H-Sphere için popüler bir Otomatik Yükleyici olan Softaculous’u kullanmaktır. Bu rehberde cPanel kullanacağız: Web hosting hesabınıza giriş yapıp cPanel’inize erişin.

WordPress kurulumu hangi yöntemlerle yapılır?​

WordPress kurulumu temel olarak 4 farklı şekilde yapılır:
- Deluxe WordPress Hostinge kurulum.
- Web Hostinge cPanel ile otomatik kurulum.
- Web Hostinge cPanel ile manuel kurulum.
- FTP ile WordPress kurulumu.

WordPress Kurulumu nedir?​

WordPress Kurulumu nedir?
* WordPress’i kurulum, site görünüşü ve yönetim paneli şeklinde Türkçe olarak kullanmak isteniyorsa WordPress’in son sürümü ve Türkçe paketini indirmek gerekir. WordPress.org adresinden İngilizce olarak da indirmek mümkündür. * Sıkıştırılmış olan paket Winzip ya da Winrar çeşidi programla açılması gerekir.

WordPress ile web sitesi nasıl yapılır?​

WordPress ile web sitesi nasıl yapılır?
WordPress Site Yapımı Nasıl Olur?
- Web Sitesi Ana İçeriği Tanımlayın.
- Bir Alan Adı Seçin – Domain Sorgulama.
- Domain Sorgulama.
- Bir Web Hosting Hizmeti Seçin.
- WordPress Kurulumu.
- Bir Tema Seçin.
- Eklenti Yükleyin.

WordPress nedir ne işe yarar?​

WordPress, sadece bir web sitesi oluşturucu değildir, daha fazlasıdır. Her şekil ve boyutta web siteleri ve bloglar oluşturmanıza, yayınlamanıza ve sürdürmenize yardımcı olabilecek bir içerik yönetim sistemidir (CMS). İnternetteki tüm web sitelerinin %40’ı WordPress tarafından desteklenmektedir.

WordPress nedir ne ise yarar?​

WordPress, tıpkı basit bir blog oluşturur gibi kendi internet sitenizi kurmanıza imkan sağlıyor. Standart kullanıcılar için isim.wordpress.com uzantısı ile alan adı sunuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda internet sitenizi profesyonel hale getirmek için kendi alan adını alabilirsiniz.
 
WordPress yazılımını kurmak için veritabanı oluşturmak için cPanel, Plesk, DirectAdmin, InterWorx ve H-Sphere gibi panellerde popüler olan Softaculous'u kullanabilirsiniz. Bu paneller üzerinden veritabanı oluşturarak WordPress'i kurabilirsiniz.

WordPress kurulumunu yapmanın dört farklı yöntemi bulunmaktadır:
1. Deluxe WordPress Hosting ile kurulum.
2. Web Hosting'e cPanel ile otomatik kurulum.
3. Web Hosting'e cPanel ile manuel kurulum.
4. FTP ile WordPress kurulumu.

WordPress kurulumu, sitenin görünümü ve yönetim paneli gibi Türkçe olarak kullanılması isteniyorsa WordPress'in son sürümü ve Türkçe dil paketinin indirilmesi gerekmektedir. İndirilen sıkıştırılmış paket Winzip veya Winrar gibi programlar ile açılabilir.

WordPress, sadece bir web sitesi oluşturucusu değil aynı zamanda bir içerik yönetim sistemidir (CMS). Web siteleri ve bloglar oluşturmanıza, yayınlamanıza ve sürdürmenize yardımcı olur. İnternet üzerindeki web sitelerinin %40'ı WordPress tarafından desteklenmektedir.

WordPress, kullanıcılarına basit bir blog oluşturmanın yanı sıra kendi internet sitelerini oluşturma imkanı sağlar. Standart kullanıcılar için isim.wordpress.com uzantısı ile ücretsiz bir alan adı sunar. Daha profesyonel bir görünüm elde etmek isteyenler ilerleyen zamanlarda kendi alan adlarını alabilirler.
 
Geri
Üst