Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Wordpress Nedir ve Ne İşe Yarar?

SoruCevap

Yeni Üye
Dünya üzerinde kullanımı en çok tercih edilen blog sistemlerinden biri olan Wordpress, herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duymadan, sadece tıklama yaparak her türlü içerik girişini sağlayabileceğiniz ücretsiz ve açık bir içerik yönetim sistemidir Wordpress yönetim sistemi kendi içinde iki kısıma ayrılmaktadır Bunlar Wordpresscom ve Wordpressorg şeklindedir İki Wordpress sistemi arasında önemli farklar bulunmaktadır Worpressorg, Wordpresscom sistemine göre daha donanımlı ve gelişmiş özelliklere sahiptir

Wordpress Ne İşe Yarar?

Wordpress sistemi, internet sitesi kurmak isteyen kişiler açısından büyük kolaylık sağlamaktadır Şöyle ki; bir internet sitesi kurmak için öncelikle site ile alakalı domain ve hosting alınır Hosting ve domain aldıktan sonra sitenizi bunlar üzerine kurgularsınız Fakat sitenizi işlevsel ve tasarımsal olarak inşa edebilmek için belli başlı kodlamalara ihtiyaç duyulmaktadır İşte tam da bu noktada devreye Wordpress sistemi girer ve kodlama ile alakalı tüm gereksinimleri ortadan kaldırır Herhangi bir teknik bilgi bilmeden ve kodlamaya ihtiyaç duymadan sadece hosting ve domaininizi kullanarak sitenizi kısa sürede kurgulayabilir ve yönetmeye başlayabilirsiniz Dünya üzerinde alt yapı kurgulanmasında en çok tercih edilen sistem wordpresstir Neredeyse Dünya’ nın % 30’ luk dilimi Wordpress kullanmaktadır ve her geçen gün bu sayı artış göstermektedir

Wordpress kendi içeriğinde hazır temalar barındırır Bu temalar hazır kodlanmış tasarımlar olarak karşımıza çıkar Hosting, domain adımından sonra Wordpress adımını da tamamladıysanız sonrasında bir tema seçmek kalıyor Kafanızda tasarladığınız tema Wordpress içerisinde hazır kodlanmış ile yer almaktadır Size düşen sadece tıklamalar yaparak temayı kurmak, ayarlarını yapmak ve yönetmek olacaktır Bunun için de herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duyulmaz Bütün her şeyi tıklamalar sayesinde ilerletebilmektesiniz

Bütün Wordpress temaları mantık olarak aynı şekilde işlemektedir Tüm kullanıcılar yapacakları tıklamalar ile genel ayarlarını oluşturabilmektedir Fakat her temanın yönetim paneli birbirinden farklıdır Kısaca, her Wordpress temasının yönetim panelinin mantığı aynı fakat yönetim panelleri farklıdır Her yeni site kurduğunuzda farklı bir yönetim paneli ile karşılaşacaksınız Fakat mantığınızla ilerledikten sonra kısa sürede kullandığınız temayı çözüp tıklamalar ile gerekli ayarları yapabileceksiniz

Geri