Word dokümanında bulunan satır boşlukları nasıl kaldırılır?
Word’de varsayılan satır aralığını değiştirme.- Değiştirmek istediğiniz paragrafı seçin veya tüm metni seçmek için Command (⌘) +A tuşlarına basın.
- Giriş ve Satır > Paragraf Aralığı’ne gidin.
- İstediğiniz satır aralığını seçin.
- Tam aralık için Satır Aralığı Seçenekleri’ne tıklayın veAralık altında değişiklik yapın.
Word belgesinde sayfa arası boşluk nasıl ayarlanır?
Word belgesinde sayfa arası boşluk nasıl ayarlanır?Sayfa kenar boşluklarını değiştirme veya ayarlama
- Sayfa Düzeni sekmesinin Sayfa Yapısı grubunda Kenar Boşlukları’nı tıklatın.
- İstediğiniz kenar boşluğu türüne tıklayın. En yaygın kullanılan kenar boşluğu genişliği için Normal’e tıklayın.
- Kendi özel kenar boşluğu ayarlarınızı da belirleyebilirsiniz.
Wordde fazladan sayfa nasıl silinir?
Wordde fazladan sayfa nasıl silinir?Word’de sayfa silme
- Silmek istediğiniz sayfanın herhangi bir yerine tıklayın veya dokunun, Ctrl+G tuşlarına basın.
- Sayfa numarası girin kutusuna Sayfa numarası girin \page.
- Klavyenizde Enter tuşuna basın ve Kapat’ı seçin.
- Bir içerik sayfasının seçildiğini doğrulayın ve ardından klavyenizin Delete tuşuna basın.
Bir buçuk satır aralığı ne demek?
1.5 Satır: Satır aralığının Yazı Tipi Boyutunun 1.5 katı olmasını sağlar. Örneğin, Yazı Tipi Boyutu 12 olan bir metinin 1.5 satır aralığı 18 olur. Çift: Satır aralığının Yazı Tipi Boyutunun 2 katı olmasını sağlar.Boş sayfa nasıl kaldırılır?
Boş sayfa nasıl kaldırılır?Windows’ta Word sayfa silme işlemi nasıl yapılır?
- Adım #1: İşlem yapmak istediğiniz Word dosyasını açın.
- Adım #2: Silmek istediğiniz sayfada boş bir noktaya tıklayın.
- Adım #3: Ctrl + G kombinasyonunu tuşlayın.
- Adım #4: Silmek istediğiniz sayfa numarasını yazın ve Enter’a basın.
- Adım #5: Kapat butonuna tıklayın.
Word bir buçuk satır aralığı nasıl yapılır?
Word bir buçuk satır aralığı nasıl yapılır?Belgenin bir bölümünde satır aralığını değiştirme
- Değiştirmek istediğiniz paragrafları seçin.
- Satır ve Paragraf > Giriş’e gidin.
- İstediğiniz satır aralığı sayısını seçin veya Satır Aralığı Seçenekleri’netıklayın ve ardından Aralık altında istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Word için varsayılan satır aralığı 1,15’tir. Varsayılan olarak, paragraflardan sonra bir boş satır bırakılır ve başlıkların üstünde bir boşluk olur.