Worcestershire sos neye kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Worcestershire sos neye kullanılır?​

Et ve tavuk yemeklerine çok yakışan Worcestershire sosu, hem marinelerde hem de yemek soslarında kullanılabilir. Özellikle ağır ağır pişen et yemeklerinde Worcestershire sosu muhteşem bir fark yaratabilir. Ayrıca salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.
Worcestershire sosu ile ne yapilir?
Worcestershire sosu, et yemeklerini, çorbaları, dolmaları, egzotik yemeklerini lezzetlendirmek için kullanılır. Ayrıca domates suyuna da katılır. Salata ve sandviç soslarınızda da Worcestershire sosu kullanabilirsiniz.
Ingiliz sosu nedir?
İngiliz sosu olarak bilinen dünyaca ünlü Worcestershire sos, hamsi, demirhindi özü, pekmez, soğan, sarımsak, baharat ve sirke gibi çeşitli malzemelerden oluşan bir karışımdan elde edilir.

Lea Perrins Worcestershire sos nedir?​

Lea & Perrins Worcestershire Sauce lezzetli bir İngiliz sosudur. İçeriğinde ançuez, soğan, sarımsak, şeker, tuz, sirke, demir hindi, çeşitli baharatlar ve çeşitli aromalar bulunur. Et yemeklerine, çorbalara, salatalara ve hamur işlerine ekleyerek tüketebilirsiniz.
Buffalo sos hangi yemeklerde kullanılır?
BUFFALO SOS İçinde et ve tavuk bulunan her yemeğin yanına yakışır buffalo sosu. Etlerinizde marine sosu olarak kullanabilmenizin yanında, yemeğinizi bandırabileceğiniz bir sos olma özelliğine de sahip. Bizden size bir tavsiye; buffalo en çok tavuk kanatlarına yakışıyor!
Lea & Perrins sos nerede kullanılır?
Lea & Perrins ® Worcestershire sosu dünya çapında 75’ten fazla ülkede kullanıma sunulmaktadır. Salatalarda ve et marinasyonunda ünlü şeflerin tercihidir. İngiltere’de, lezzetli peynirli tost yapmak için kullanılır. İspanya’da salatalarda kullanılır.
Worcestershire Sosunun Yapılışı:
- Pekmez, demirhindi ezmesi ve hamsi dışındaki tüm malzemeleri küçük bir kaba koyun. 1 su bardağı sirke ekleyin.
- Düşük ateşte kaynatın, ardından 10 dakika boyunca çok düşük ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
- Sonra kalan sirkeyi, pekmezi, demirhindi ezmesini ve hamsileri ekleyin.
Ingiliz sosu nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Adım 1. Sütü tencereye koyarak vanilya esansını ekleyin ve taşmaya yakın olacak şekilde kaynatın.
- Adım 2. Başka bir tencerede şeker ile yumurta sarılarını çırparak krema kıvamına getirin.
- Adım 3. Çırpmaya devam ederek, hazırladığınız bu karışıma sıcak sütü ekleyin.
- Adım 4. Tencereyi ateşe yerleştirin.
- Adım 5.
Ançüez sos nasıl yapılır?
Ançuez sos tarifi için gerekli malzemeler Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın ve ince bir süzgeçten geçirip süzün.

Lea Perrins sos nerelerde kullanılır?​

Sezar sos nerelerde kullanılır?
Sezar sos pizzalarda, atıştırma tabaklarında, salata, patates salatası ve kızartmalarda kullanılabilir.

Geri