AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Wolf Parkinson White kimdir?

Editör

Yeni Üye

Wolf-Parkinson-White kimdir?​

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu ilk kez 1930’da, soyadları Wolf-Parkinson ve White olan 3 doktor tarafından tanımlanan bir hastalıktır. Bazen tesadüfen anlaşılabileceği gibi aralıklarla çarpıntıya da neden olabilir. Ancak nadiren ani ölümle sonuçlanacak ciddi ritim bozuklukları ile de karşımıza çıkabilmektedir.

WPW sendromu neden olur?​

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu supra ventriküler taşikardilerin (SVT) yaygın bir sebebidir. Wolf-Parkinson-White sendromu kalbin fizyolojik ileti sistemi olan atriyoventriküler (AV) nod ile patolojik olarak bulunan aksesuar yol (AY) arasında taşikardi halkasının geliştiği reentran bir taşikardidir.

Supraventriküler erken atım ne demek?​

Supraventriküler erken atım ne demek?
Supraventriküler Taşikardiler Ankara Halk arasında “Kalp çarpıntısı” olarak da bilinen “taşikardi”, kalbin normalden daha hızlı atması olayıdır. Taşikardiler kalpte iki ana bölgeden kaynaklanır. Bunlardan biri kalbin kulakçıklarıdır. Diğeri de kalbin karıncıklarıdır.

Ön uyarılma sendromu nedir?​

Ön uyarılma sendromu nedir?
Preeksitasyon sendromu olarak bilinen bir grup hastalığın en çok bilinenidir. Bilindiği gibi kalbin çalışması sinüs (sinoatrial) düğümden (Bakınız: Kalbin iletim sistemi) çıkan küçük elektrik akımlarının özel bir iletim sistemi yolu ile kalbe dağılması böylece kalp hücrelerinin kasılması ile olur.

Kalpte Wolf ne demek?​

kalp karıncıklarının * kalbin esas ritmini sağlayan sinir dalı yerine bundle of kent denen aksesuar bir yan daldan uyarı almasıyla karaterize bir kalp ritm bozukluğu * hastalığıdır.

WPW sendromu nasıl tedavi edilir?​

Anormal ileti yolu radyofrekans yöntemiyle yani kateterle verilen ısıyla yakılır. Bir diğer yöntem ise kriyoablasyonla yani dondurarak anormal ileti yolunun etkisiz hale getirilmesidir. Wolf Parkinson White sendromu nadiren cerrahi yöntemle anormal ileti yolu kesilerek tedavi edilir.

Wolf Parkinson White sendromu ne iyi gelir?​

Wolf Parkinson White sendromu ne iyi gelir?

Supraventriküler ne demek?​

Supraventriküler ne demek?
Kalp hızının 100’ün üzerinde olmasına taşikardi denir. Supraventriküler taşikardi (SVT) kalbin üst boşluklarından (kulakçıklardan) kaynaklanan ve dakikada atım saysının 100’ün üzerinde olduğu çarpıntı atağıdır. Atak birkaç saniye gibi kısa süreli olabileceği gibi saatlerce de sürebilir.
Kalpte kısa PR sendromu nedir?​
Normal PR aralığı 120 – 200 ms süreleri arasındadır (üç ila beş küçük kare). PR aralığı > 200 ms ise, birinci derece kalp bloğu varlığı söz konusudur. PR aralığı < 120 ms olması ise pre-eksitasyonu (atriyum ve ventriküller arası aksesuar yolak varlığı) veya AV nodal (junctional) ritmi akla getirir.
Wolf anlamı ne demek?​
İsim kurta benzer yırtıcı hayvan. İsim tahıl kurdu, kurtçuk. İsim zampara, çapkın. İsim yırtıcı/vahşi adam.

EKG Atriyal fibrilasyon nedir?​

EKG Atriyal fibrilasyon nedir?
Atriyal fibrilasyon; düzensiz ve genellikle hızlı kalp ritmine neden olan bir çeşit kalp rahatsızlığıdır. Kalbin sağlıklı çalışmasını sağlayan kendine ait bir elektrik sistemi bulunur. Sağlıklı bir kalpte, düzenli elektrik sinyalleri sayesinde kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır.

Kateter ablasyon kimlere yapılır?​

Kateter ablasyon kimlere yapılır?
Çarpıntıya neden olan taşikardiler (supraventriküler taşikardiler, atriyal flutter, ventriküler taşikardiler), atriyal fibrilasyon, ekstrasistoller (erken atımlar) ve Wolff Parkinson White (WPW) Sendromu tedavisinde de ablasyon tedavisi uyguluyoruz.

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu, ilk kez 1930'da Dr. Louis Wolff, Dr. John Parkinson ve Dr. Paul Dudley White tarafından tanımlandı. Bu sendrom, kalpte aksesuar iletim yollarının bulunması ve normal iletim yollarıyla birlikte çalışması sonucunda ortaya çıkan bir hızlı kalp atışı durumudur. WPW sendromu genellikle supraventriküler taşikardilerin bir nedeni olarak karşımıza çıkar.

Supraventriküler erken atım, supraventriküler taşikardilerin bir belirtisi olabilir. Kalbin normalden daha hızlı atması sonucunda ortaya çıkan "taşikardi" durumunda, atışlar genellikle kalbin üst bölümlerinden (kulakçıklardan) kaynaklanır.

Ön uyarılma sendromu, kalbin elektriksel aktivitesinde anormalliklere neden olan bir grup hastalık durumunu ifade eder. Sinüs düğümünden çıkan elektrik akımlarının kalpteki iletim yollarında dengesizlikler olması sonucunda bu tür sendromlar ortaya çıkabilir.

WPW sendromunun tedavisinde genellikle anormal iletim yolunun radyofrekans yöntemiyle yakılması veya dondurularak etkisiz hale getirilmesi gibi yöntemler tercih edilir. Nadiren cerrahi müdahale gerekebilir.

Supraventriküler taşikardi, kalbin üst boşluklarından kaynaklanan ve dakikada 100 atımın üzerinde olan çarpıntı ataklarını ifade eder. Bu durum birkaç saniye veya saatlerce sürebilir.

EKG Atriyal fibrilasyon ise kalbin düzensiz ve hızlı ritim atışlarına sahip olmasını ifade eder. Elektrik sinyallerindeki dengesizlikler sonucunda kalp ritmi normalden hızlı ve düzensiz olabilir.

Kateter ablasyon, supraventriküler taşikardiler, atriyal fibrilasyon, ventriküler taşikardiler, ekstrasistoller ve WPW sendromu gibi çeşitli kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem sırasında anormal elektrik iletim yolları etkisiz hale getirilerek kalp ritmi düzenlenmeye çalışılır.

Geri