Wok tavayla neler yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
222.216
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Wok tavayla neler yapılabilir?​

Wok tava, yerel tatların ve klasikleşen tariflerin kolayca pişirilmesini sağlayan mükemmel bir buluş. Kavurma, yağda kızartma, sote, buğulama ve buharda pişirme wok tavada kolayca yapılabiliyor. Çorba ve soslar kısa sürede hazırlanabiliyor.

Wok tava hangi yemeklerde kullanılır?​

Daha çok Asya yemeklerinin yapımında kullanıldığı düşünülse de wok tavalarla aslında tüm yemekleri yapabilirsiniz. Kolay yemek pişirilmesi nedeniyle wok tavalar artık tüm mutfakların tercihi olmuş durumda. Kavurma, kızartma, sote, buğulama ve hatta buharda pişirme bile wok tavada yapılabilecekler arasında.
Wok Yemekleri nedir?
Wok başta Çin yemekleri olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin yemeklerini pişirmek için kullanılan derin tavadır. Çinlilerin bu geleneksel pişirme aracı ile yemekler az yağ kullanılarak, yüksek ateşte ve sürekli karıştırılarak kısa sürede pişirilir. Bu yönüyle kalabalık nüfusa kısa sürede yemek hazırlamak için idealdir.
Wok Yemeği nasıl yapılır?
Wok (Çin Makarnası) Tarifi Nasıl Yapılır? Çok sıcak ateşte tavada zencefil soğan sarımsak kırmızı chili biber yağ ile kavrulur. Akabinde ince ve uzun doğranmış tavuklar ilave edilip kavrulur. Tavuklar kahve rengini alınca içine julyen usulü doğranmış diğer sebzeler eklenir ve hafif yumuşayana kadar kavrulur.

Wok nedir yemek?​

Wok başta Çin yemekleri olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin yemeklerini pişirmek için kullanılan derin tavadır. Çinlilerin bu geleneksel pişirme aracı ile yemekler az yağ kullanılarak, yüksek ateşte ve sürekli karıştırılarak kısa sürede pişirilir.

1 Wok ne demek?​

Wok gözü nedir? Çift halkalı, sebzelerin vitamin değerlerini düşürmeden yoğun ateşte pişirmeye yarayan özel tasarımlı ve gaz ile çalışan ocak gözüdür. WOK’lu ocağın çift ateş halkası ısıyı tencere ve tavalarınızın tüm tabanına eşit olarak dağıtır. Böylece yiyecekleriniz eşit derecede ve daha çabuk pişer veya kızarır.
 
Geri
Üst