- Konu Yazar
WMI açılımı nedir?
ks. windows management instrumentation. windows’ta user interface ile yapilabilecek bir suru ayar, ivir zivir hedeyi remotely ya da local programmatically yapmanizi saglayan ortamin adi.WMI Server nedir?
“WMI” yani “Windows Management Instrumentation”, “Windows Yönetim Araçları” anlamına gelir. Bu, yazılım ve yönetim komut dosyalarının Windows işletim sisteminizin durumu ve üzerindeki veriler hakkında bilgi istemesi için standartlaştırılmış bir yol sağlayan bir Windows özelliğidir.WMI nasıl açılır?
Açılan Services penceresinden Windows Management Instrumentation. (WMI) seçeneğini seçin….Adımlar:
- Aynı anda ⊞ Win+R tuşlarına basın.
- 2.services.msc yazın.
- OK ya da ↵ Enter tuşlarına basın.
Wmic process nedir?
adı “windows management instrumentation command-line”‘dan gelen şahane komut satırı uygulaması. winxp pro ve yukarısında bulunuyor. sysinternals seti ile yapilamayan cok cok nadir birkac is icin (örneğin pslist’te process’in komut satırının ne olduğuna bağlı arama yapılamıyor) kullanılabilir.
WMI SNMP sağlayıcı nedir?
SNMP Sağlayıcısı – Yönetim için Basit Ağ Yönetimi Protokolü’nü (SNMP) kullanan sistemler ve aygıtlar için ağ geçidi görevi görür. SNMP MIB nesne değişkenleri okunabilir ve yazılabilir. SNMP tuzakları WMI olaylarıyla otomatik olarak eşlenebilir.Wmic komutu nedir?
Windows Yönetim Araçları komut satırı (WMIC), Windows Server 2003 ailesindeki işletim sistemlerini çalıştıran bilgisayarları yönetmek için WMI’dan yararlanmanıza olanak vermek amacıyla, Windows Yönetim Araçları’na (WMI) yönelik, basit bir komut satırı arabirimi sağlar.Switch SNMP nedir?
1988 yılında geliştirilen bir ağ yönetim protokolü olan SNMP (Simple Network Management Protocol), bir ağdaki farklı cihazların birbirleriyle bilgi paylaşmalarının bir yoludur. Farklı donanımlar olsalar ve farklı yazılımlar ile çalıştırılsalar bile cihazların iletişim kurmasını sağlar.
WMI Provider host ne işe yarar?
wmi provider host, Windows işletim sisteminin önemli parçalarından biridir. wmi provider host (WmiPrvSE.exe) genelde arkaplanda çalışır. Bilgisayarınızda çalışan diğer uygulamarın sisteminizle ilgili bilgi almasını sağlar.