AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Wing Chun nasil bulundu?

Editör

Yeni Üye

Wing Chun nasıl bulundu?​

Wing Tsun (Wing Chun) savunma sanatı yaklaşık 300 yıl kadar önce Çin’de bir Shaolin manastırında savunma sanatlarında zamanının büyük ustalarından biri olan Ng Mui adlı bir rahibe tarafından o zamanki dövüş sanatlarının zayıf yönlerini kullanarak geliştirilmiş bir sistemdir.

Wing Chun stilini kim buldu?​

Wing Chun’un doğuşuyla ilgili en yaygın hikâyeye göre sanat yaklaşık 300 yıl önce Budist ismi Beş Erik anlamına gelen Ng Moi olan rahibe Lui Sei-Leung’la başladı.

Wing Chun Kung Fu mudur?​

Wing Chun Kung Fu mudur?
Kung-fu kısaca hayvan hareketlerinin sanatlaştırılmış halidir dersek yanlış olmaz.Peygamber devesi,beyaz turna,yılan,kaplan,kartal Wing Chun ise Kung-Fu’nun alt dalıdır.Yılan ve turnanın hareketlerinden oluşur.Ben gayette yapıyorum bu hareketleri.

Wing Chun kaç yaşında başlanır?​

Gerçek WİNG CHUN öğrenimi 12. Dereceden sonra başlar.

Wing Chun ne zaman ortaya çıktı?​

Wing Chun’un tarihi 400 yıl kadar önceye gitmektedir. Çin, 1644-1711 döneminde Mançuryalılar tarafından idare edilmiştir.

Wing Chun gerçek mi?​

Wing Chun gerçek mi?
Nedir bu Wing Chun?: Wing Chun yaklaşık 400 yıl önce Çin’ de kung fu üstadı olan shaolin rahibesi Ng Mui tarafından turna kuşu ile yılanın kavgasından esinlenerek bulunmuş çok etkili, kuralsız, güce ve fiziksel üstünlüğe dayalı olmayan, her zaman çok kısa sürede en efektif sonucu almayı prensip edinmiş bir savaş …

Wing Chun işe yarar mı?​

Zaman içerisinde dünyada yaygınlaşması ile eğitim sistematiğinde bazı düzenlemeler gerektiği gözlemlenmiştir. Eğitim derecelendirme sistemine bölünmüş, her derecenin eğitim programları düzenlenmiş şekilde Wing Tsun olarak isimlendirilmiştir. Gerçekten bu kadar etkili mi?: Kesinlikle EVET !

Wushu Kung Fu mudur?​

Wushu : (Pinuin: Wushu) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung-Fu (gongfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir.

Wing Chun, yaklaşık 300 yıl önce Çin'de Ng Mui adlı bir Shaolin rahibe tarafından geliştirilmiş bir savunma sanatıdır. Ng Mui, dönemin dövüş sanatlarının zayıf yönlerini kullanarak Wing Chun'u ortaya çıkarmıştır. Bu sanat, etkili ve hızlı teknikleriyle bilinir.

Wing Chun'un doğuşuyla ilgili en yaygın hikaye ise yaklaşık 300 yıl önce Budist rahibe Ng Moi'nin Lui Sei-Leung ile ilk olarak geliştirmesiyle başladığıdır. Bu iki isim, Wing Chun'un temellerini atmış ve geliştirmiştir.

Wing Chun, Kung Fu'nun bir türüdür. Kung Fu genel olarak hayvan hareketlerinin sanatlaştırılmış halidir ve Wing Chun da bu genel tanıma uyan bir savunma sanatıdır. Wing Chun, yılan ve turna gibi hayvanların hareketlerinden esinlenmiş teknikleri içerir ve Kung Fu'nun alt dalı olarak kabul edilir.

Wing Chun'a başlama yaşı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır ancak gerçek Wing Chun öğreniminin genellikle 12. dereceden sonra başladığı belirtilmektedir. Bu dereceye gelmek için sabır ve disiplin gerekmektedir.

Wing Chun'un tarihi, yaklaşık 400 yıl öncesine kadar gitmektedir. Çin'in Mançurya idaresinde olduğu dönemde, 1644-1711 yılları arasında ortaya çıkmış ve geliştirilmiştir. Ng Mui'nin gözlemlerine ve uygulamalarına dayanan Wing Chun, o dönemdeki dövüş sanatlarının zayıf yönlerini geliştirmeyi hedeflemiştir.

Wing Chun, etkili ve kuralsız bir savunma sanatı olarak bilinir. Ng Mui'nin turna kuşu ve yılanın kavgasından esinlenerek geliştirdiği bu sanat, güce ve fiziksel üstünlüğe dayanmadan hızlı ve etkili tekniklerle rakiplere karşı başarılı olmayı amaçlar.

Wing Chun, zaman içinde dünya genelinde yaygınlaşmış ve eğitim sistematiğinde bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulmuştur. Eğitim derecelendirme sistemine bölünmüş, her seviyenin belirli eğitim programları düzenlenmiş ve Wing Tsun olarak adlandırılmıştır. Bu düzenlemeler sayesinde Wing Chun, etkinliğini koruyarak savunma amaçlı kullanılmaya devam etmektedir.

Wushu, Çin savunma sanatlarının genel adıdır ve genelde Kung-Fu olarak da tanımlanır. Wushu terimi, savaş sanatları anlamına gelirken, Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir ve savaş sanatlarının yanı sıra genel becerileri de ifade edebilir. Kısacası, Wushu genel bir terimken, Kung-Fu daha geniş bir kavram olarak kullanılabilir.

Geri