Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows Xp Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür?

SoruCevap

Yeni Üye

Windows XP fabrika ayarlarına nasıl dönülür? İşletim sisteminin fabrika ayarlarına geri dönmek için öncelikle “Başlat” düğmesine tıklayın. Ardından “Denetim Masası” seçeneğini bulun. Burada “Sistem ve Güvenlik” bölümüne girin. “Sistem” seçeneğini bulun ve tıklayın. “Gelişmiş sistem ayarları” bölümüne geçin. “Sistem Geri Yükleme” seçeneğini bulun ve tıklayın. “Daha önceki bir tarihe geri yükle” seçeneğini seçin ve devam edin. İstenen tarihi seçin ve işlemi onaylayın. Bu adımları takip ederek Windows XP’yi fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.
İçindekiler

Windows XP Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür?​

Windows XP işletim sistemi, kullanıcıların bilgisayarlarını fabrika ayarlarına geri döndürmelerine izin veren bir özelliğe sahiptir. Bu işlem, bilgisayarınızı başlangıçtaki durumuna geri getirir ve tüm kişisel verilerinizi ve ayarlarınızı sıfırlar. Windows XP’de fabrika ayarlarına nasıl dönüleceğini öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Başlat Menüsünü Açın​

Bilgisayarınızı açtıktan sonra, Windows XP işletim sistemi yüklü olan bilgisayarınızın ekranında “Başlat” düğmesini bulun ve tıklayın. Bu düğme genellikle ekranın sol alt köşesinde bulunur.

Adım 2: Denetim Masası’nı Seçin​

“Başlat” düğmesini tıkladıktan sonra, açılan menüde “Denetim Masası” seçeneğini bulun ve tıklayın. Denetim Masası, bilgisayarınızdaki çeşitli ayarları ve seçenekleri yönetmenize olanak tanır.

Adım 3: Performans ve Bakım Kategorisini Seçin​

Denetim Masası’nda, “Performans ve Bakım” kategorisini bulun ve tıklayın. Bu kategori, bilgisayarınızın performansını ve bakımını yönetmek için çeşitli seçenekler sunar.

Adım 4: Sistem Geri Yükleme’yi Seçin​

“Performans ve Bakım” kategorisinde, “Sistem Geri Yükleme” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçenek, bilgisayarınızı bir önceki tarihe geri döndürmenize olanak tanır.

Adım 5: Fabrika Ayarlarına Dön’ü Seçin​

“Sistem Geri Yükleme” penceresinde, “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu seçenek, bilgisayarınızı fabrika ayarlarına geri döndürmenize izin verir.
Windows XP işletim sistemi kullanıcıları, yukarıdaki adımları takip ederek bilgisayarlarını fabrika ayarlarına döndürebilirler. Ancak, bu işlem sırasında bilgisayarınızdaki tüm kişisel verileriniz ve ayarlarınız silineceği için, önceden yedekleme yapmanız önemlidir. Ayrıca, bu işlemi gerçekleştirmeden önce, bilgisayarınızdaki önemli dosyalarınızı başka bir yerde saklamak da iyi bir fikirdir.

Windows Xp Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür?​

Windows XP fabrika ayarlarına nasıl dönülür?
1. Başlat menüsünden “Bilgisayarımı” sağ tıklayın.
2. Açılan menüden “Özellikler” seçeneğine tıklayın.
3. “Sistem Özellikleri” penceresinde “Gelişmiş” sekmesine tıklayın.
4. “Başlangıç ve Kurtarma” bölümünde “Ayarlar” düğmesine tıklayın.
5. “Sistem Ayarları” penceresinde “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini seçin.

Windows XP fabrika ayarlarına dönmek için Başlat menüsünden “Bilgisayarımı” sağ tıklayın.
Açılan menüden “Özellikler” seçeneğine tıklayın.
“Sistem Özellikleri” penceresinde “Gelişmiş” sekmesine tıklayın.
“Başlangıç ve Kurtarma” bölümünde “Ayarlar” düğmesine tıklayın.
“Sistem Ayarları” penceresinde “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini seçin.

Geri