Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows Server Standard nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows Server Standard nedir?​

Windows Server Standard Windows sunucusunun Standart sürümünü kullanarak, Esnek sunucu yöneticisi işlemlerini (FSMO) rollerini birden fazla sunucuya ayırabilir ve ortamınızın daha yüksek güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Windows Server 2019 kaç gb?
İşletim sistemi kurulumu için en az 32 GB boş disk alanı olmak zorundadır. Bu minimum Web Server (IIS) sunucu rolüyle, Server Core modundaki kurulumlarda izin verilir. Windows Server 2019 işletim sisteminde Server Core ile GUI modunda yapılan kurulumlarda disk boyut farkı 4 GB dır.
Windows Server 2012 R2 sürümünün getirmiş olduğu yenilikler nelerdir?
Windows 8.1 ve Windows Server 2012 R2 sürümleri artık hem yönetilibilir hem de kurulabilir durumda. WiFi profilerin yönetilmesi ve VPN konfigürasyonu, sertifika ayarlaması Windows Azure Backup’lama. SQL Server Cluster desteği – DPM cluster yapılmış tüm SQL Server node’ları backuplanabilmekte.

Windows Server 2012 ile neler yapılabilir?​

Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) Windows Server 2012 Remote Desktop Services, sanal masaüstlerinin, uzak masaüstü oturumlarının ve RemoteApp programlarının yapılandırılması ve yönetimi için birleşik bir yönetim deneyimi sunar.
Windows Server Lisansı nedir?
Windows Server 2016/2019 Standart lisans da aynı fiziksel hostta iki sanal makine çalıştırmanıza izin verir. Windows Server Datacenter, genellikle tek bir fiziksel ana bilgisayara çok sayıda sanal makine (VM) host edildiği sanallaştırma için kullanılır. Sınırsız sayıda sanal makinenin çalıştırılmasına izin vermektedir.
Windows Server 2016 Datacenter nedir?
Windows Server 2016 Data Center: Windows Server 2016 İşletim sisteminin tüm özelliklerini barındıran versiyonudur. Sanallaştırma yoğunluğu olan kullanıcı kitlesine hesap etmektedir. Shielded Virtual Machines, Networking Stack, Storage Spaces Direct, Storage Replica gibi özellikler bu sürüme özel yeniliklerdir.
RAM Minimum 8 GB RAM, 16 GB veya daha fazlası önerilir. Yerel SQL Server kurulumuna ve kullanıcı sayısı artışına bağlı olarak arttırılmalıd ır. Disk Minimum 150 GB available storage.

Geri