AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows Server 2019 ile gelen yenilikler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Windows Server 2019 ile gelen yenilikler nelerdir?​

Windows Server 2019 ile Gelen Yenilikler
- Containers.
- Group Managed Service Accounts or gMSA.
- New Windows Base Image.
- Delimit volume allocation with Storage Spaces Direct.
- Encrypted Network in SDN.
- Extending your Clusters with Cluster Sets.
- Failover clustering: file share witness.

Office 2019 neler var?​

Office 2019 özellikleri: Excel, Word, PowerPoint ve Outlook kullanımı sunar. Güvenlik güncellemelerini alırsınız ancak sürüm güncellemelerini ve ek özellikleri almazsınız. Yalnızca Windows 10 ve MacOS desteği sunar. Mobil uygulamalarda yalnızca temel özelliklere erişirsiniz.

Office 2021 Neler Yeni?​

Office 2021 Neler Yeni?
Microsoft 365 ve Office 2021, kişisel kullanım için Microsoft Teams’i içerecek ve görev yönetimini kolaylaştıracak. Microsoft tarafından görsel tasarımları da elden geçirilen yeni Office, değişen renk paleti, daha yumuşak pencere köşeleri ve renkli durum göstergeleri ile geliyor.

Windows Server 2019 LTSC nedir?​

Windows Server 2019 Long-Term Servicing Channel (LTSC) sürümü olduğundan, Masaüstü Deneyimi’ni içerir. (Windows Server sürüm 1709, 1803, 1809’a dahil değildir, bunlar da Server Core ve Nano versiyonlarında kullanılabilir.)

En son çıkan Office hangisi?​

Microsoft Office En son sürüm 2021 2110 14527.20276.

Windows Server 2019 Standard nedir?​

Windows Server 2019 Standard nedir?
Windows Server 2019, Windows 10 ile aynı anda geliştirilen Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından Windows Server sunucu işletim sisteminin bir sürümüdür. Windows Server 2016’nın devamıdır. 20 Mart 2018’de duyuruldu ve 2 Ekim 2018’de resmi olarak yayımlandı.
Windows Server 2019 nedir ne işe yarar?​
Windows Server, ağ, bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış olan bir işletim sistemidir. Normal bilgisayarlar içerisinde kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemi olan Windows, Server, yalnızca ağ sunucuları üzerinde kullanılır.
Microsoft Office 2021 kaç TL?​
Microsoft Office 2021’in Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmadı. Ofis paketinin bir önceki versiyonu olan Office 365, Microsoft’un web sitesinde Office Ev ve Öğrenci 2019 adıyla 1099 TL’ye satılıyor. Aynı paket, kişisel kullanımlar için senelik 550 TL gibi bir fiyatla Microsoft Mağaza’da yer alıyor.

Windows Server 2019 ile gelen yenilikler arasında şunlar yer almaktadır:
- Konteynerler.
- Grup İşletmeli Hizmet Hesapları veya gMSA.
- Yeni Windows Base Image.
- Depolama Alanları Doğrudan ile Kısıtlı Hacim Tahsisi.
- SDN'de Şifrelenmiş Ağ.
- Küme Setleri ile Kümenizi Genişletme.
- Yedekleme kümelemesi: dosya paylaşım şahidi.

Windows Server 2019 Long-Term Servicing Channel (LTSC) sürümü, Masaüstü Deneyimi'ni içerir ve Windows Server sürüm 1709, 1803 ve 1809 gibi sürümlerde bulunan Server Core ve Nano sürümlerinde bulunmaz.

Windows Server, ağ sunucuları için özel olarak hazırlanmış bir işletim sistemidir. Windows Server 2019, diğer Windows NT işletim sistemleri ailesi üyeleriyle aynı anda geliştirilmiştir ve Windows Server 2016'nın halefidir. İşletim sistemi 20 Mart 2018'de duyurulmuş ve 2 Ekim 2018'de resmi olarak piyasaya sürülmüştür.

Microsoft Office serisinin en son sürümü Office 2021'dir. Bu sürümde Microsoft Teams'i içeren ve görev yönetimini kolaylaştıran özelliklere sahip bir Office deneyimi sunulmaktadır. Office 2021'de görsel tasarımlar da güncellenmiş olup renk paleti, pencere köşeleri ve durum göstergeleri gibi öğelerde değişiklikler yapılmıştır.

Microsoft Office 2021'in Türkiye fiyatı henüz açıklanmamıştır. Ancak Office 365'in bir önceki versiyonu olan Office Ev ve Öğrenci 2019, Microsoft'un web sitesinde 1099 TL'ye satılmaktadır. Ofis paketinin kişisel kullanımlar için senelik fiyatı ise Microsoft Mağaza'da 550 TL gibi bir değerdedir.

Geri