Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows Server 2008 surumleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows Server 2008 sürümleri nelerdir?​

Sürümleri
- Windows Server 2008 Standard Edition.
- Windows Server 2008 Enterprise Edition.
- Windows Server 2008 Datacenter Edition.
- Windows Web Server 2008.
- Windows Storage Server 2008.
- Windows Small Business Server 2008.
- Windows Essential Business Server 2008.

Windows Server 2008 Core Edition hangi özellik bulunmaz?​

Windows Server 2008 Core Edition hangi özellik bulunmaz?
Bu konsol, Grafiksel arayüzü bulunmayan ve sadece komut satırından yönetimi yapılabilen bir İşletim sistemidir.Tabi ki bu hiç bir grafiksel yönetimsel aracının olmadığı anlamına gelmez.

Microsoft SQL Server 2008 r2 nedir?​

SQL Server Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 2003 Server, Windows XP Professional, Windows 2000 Server, Windows 2000 Professional, Windows NT 4.0 sistemleri üzerinde çalıştırılabilen istemci/sunucu (client/server) tabanlı bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemidir.

Windows serverları nelerdir?​

Windows serverları nelerdir?
Windows Server, ağ, bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış olan bir işletim sistemidir. Normal bilgisayarlar içerisinde kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemi olan Windows, Server, yalnızca ağ sunucuları üzerinde kullanılır.
NT Server nedir?​
Windows NT, Microsoft tarafından geliştirilen ve ilk sürümü 27 Temmuz 1993’te yayımlanan bir işletim sistemi ailesidir. İşlemciden bağımsız, çoklu işlem ve çoklu kullanıcı desteği sunan bir işletim sistemidir. Windows NT’nin ilk sürümü olan Windows NT 3.1 iş istasyonları ve sunucular için geliştirilmişti.

Windows Server Core Edition nedir?​

Windows Server Core Edition nedir?
Server Core; Windows Server işletim sisteminin sınırlı fonksiyonlarını kullanarak görselliğe sahip olmayan her şeyin komut satırından yapıldığı böylelikle bir sunucunun da performanslı çalışmasının sağlandığı bir sürümdür.

Windows Web Server 2008 kaç CPU yu destekler?​

Windows Server 2008 R2, sistem başına 64’e kadar fiziksel işlemci ya da 256’ya kadar mantıksal işlemci destekliyor.

SQL Server nedir ne işe yarar?​

SQL Server nedir ne işe yarar?
Microsoft SQL Server™, verilerin güvenle ve bütünlük içerisinde depolanmasını ve aynı anda birden fazla kullanıcı tarafından erişilmesini sağlayan kurumsal çaplı bir ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir(RDBMS).

Microsoft SQL Server ücretli mi?​

SQL Server 2019 Developer, üretim dışı bir ortamda geliştirme ve test veritabanı olarak kullanılabilen, tüm özelliklere sahip ve lisanslı bir ücretsiz sürümdür.

Windows Server 2012 ne işe yarar?​

Windows Server 2012 ne işe yarar?
Windows Server 2012 R2 sanallaştırma, yönetim, depolama, ağ iletişimi, sanal masaüstü altyapısı, erişim koruması, bilgi koruması, web hizmetleri ve uygulama platformu altyapısı için geliştirmeler içerir.
NT neyin simgesi?​
NT kelimesi, İngilizce “nice try” ifadesinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Nice try Türkçe “iyi deneme” olarak çevriliyor. Yani NT kelimesi türkçe “iyi deneme” demektir. Bu ifade rakip ve aynı takımda bulunan oyuncular için kullanılmaktadır.

Windows NT ne işe yarar?​

Windows NT ne işe yarar?

Windows NT, Microsoft tarafından geliştirilen çoklu işlem ve çoklu kullanıcı desteği sunan bir işletim sistemi ailesidir. İş istasyonları ve sunucular için geliştirilmiştir. Windows NT'nin amacı, istemci/sunucu ortamlarında güvenilir, kararlı ve güçlü bir işletim sistemi sunmaktır. Bu işletim sistemi ailesi genellikle iş yerlerinde kullanılan sunucu sistemleri olarak tercih edilir. Windows NT'nin başlangıçta sunucu işletim sistemi olarak tasarlandığı ve daha sonra iş istasyonları için de kullanılmaya başlandığı bilinmektedir.

Geri