AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nedir?

zeberus

Yeni Üye
Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nedir? Windows kurulum veya kurtarma medyası, işletim sistemi ile ilgili sorunları çözmek için kullanılan bir araçtır. Bu medya, Windows işletim sisteminin bir kopyasıdır ve bilgisayara kurulum yapmak veya sistem sorunlarını düzeltmek için kullanılabilir. Kurtarma medyası, bozulan veya zarar gören sistem dosyalarını onarmak, virüs taraması yapmak veya önemli dosyaları kurtarmak için kullanılabilir. Windows kurulum medyası ise yeni bir sistem kurulumu için kullanılır ve mevcut işletim sisteminin tamamen yeniden yüklenmesini sağlar. Bu medyalar, bilgisayar sorunlarına hızlı ve etkili bir şekilde çözüm sunar.
İçindekiler

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nedir?​

Windows kurulum veya kurtarma medyası, Windows işletim sisteminin yeniden yüklenmesi veya onarılması için kullanılan bir araçtır. Bu medya, çeşitli formatlarda (DVD, USB bellek veya ISO dosyası) kullanılabilir ve kullanıcılara Windows işletim sistemini yeniden kurma veya sorunları giderme imkanı sağlar.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nasıl Oluşturulur?​

Windows kurulum veya kurtarma medyası oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Windows İndirme Aracını kullanarak Windows 10 ISO dosyasını indirin.
ISO dosyasını bir DVD’ye yazmak istiyorsanız, bir DVD yazma programı kullanın. ISO dosyasını USB belleğe yazmak istiyorsanız, Windows 10 USB/DVD Download Tool gibi bir araç kullanabilirsiniz.
Windows kurulum veya kurtarma medyasını oluşturmak için talimatları izleyin ve işlemi tamamlayın.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Hangi Durumlarda Kullanılır?​

Windows kurulum veya kurtarma medyası aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:
Bilgisayarınızda ciddi bir sorun var ve Windows’u yeniden yüklemek istiyorsunuz.
Bilgisayarınız açılmıyor veya normal şekilde çalışmıyor ve onarmak istiyorsunuz.
Hard diskinizdeki verileri kaybetmeden Windows’u sıfırlamak istiyorsunuz.
Windows güncellemeleri veya sürücü yüklemeleri nedeniyle sistem sorunları yaşıyorsunuz.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nasıl Kullanılır?​

Windows kurulum veya kurtarma medyasını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Bilgisayarınızı Windows kurulum veya kurtarma medyasıyla başlatın.
Yönergeleri izleyerek dil, klavye düzeni ve saat dilimini seçin.
Yeniden yükleme veya onarma seçeneklerinden uygun olanı seçin.
İşletim sistemi sürümünü seçin veya otomatik olarak algılanmasını bekleyin.
Gerekli sorun giderme adımlarını izleyin veya yedekleme ve geri yükleme seçeneklerini kullanın.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Hazır Olmadığında Ne Yapmalı?​

Eğer Windows kurulum veya kurtarma medyanız yoksa, aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:
Windows Kurtarma Ortamı: Bazı bilgisayarlar, Windows işletim sistemini kurtarmak için dahili bir kurtarma ortamına sahip olabilir. Bilgisayarınızın kılavuzunu kontrol ederek bu seçeneği kullanabilirsiniz.
Üretici Kurtarma Seçenekleri: Bilgisayarınızın üreticisi, özel bir kurtarma seçeneği veya yazılımı sağlayabilir. Üretici web sitesini ziyaret ederek veya destek hattını arayarak bu seçeneği araştırabilirsiniz.
Yardım İste: Eğer yukarıdaki seçenekler işe yaramazsa, teknik destek almak için bir uzmana başvurabilirsiniz. Bilgisayar tamiri konusunda uzmanlaşmış bir teknisyen, sorununuzu çözmek için size yardımcı olabilir.

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nedir?​

Windows Kurulum Veya Kurtarma Medyası Nedir?
Windows kurulum veya kurtarma medyası, işletim sistemini yeniden yüklemek veya sorunları çözmek için kullanılan bir araçtır.
Windows kurulum veya kurtarma medyası, USB veya DVD gibi bir ortamda bulunur.
Kurulum medyası, Windows’un temiz bir şekilde yüklenmesini sağlar.
Kurtarma medyası, sistem sorunlarını gidermek için kullanılır.
Kurulum veya kurtarma medyasını oluşturmak için Windows Media Creation Tool kullanılabilir.

Windows kurulum veya kurtarma medyası, bilgisayarınızdaki verileri etkilemeden işletim sistemini yeniden yüklemenizi sağlar.
Windows kurulum veya kurtarma medyası oluşturmak için en az 8 GB boş bir USB veya DVD’ye ihtiyacınız vardır.
Kurulum veya kurtarma medyası, bilgisayarınızın başlatma sırasını değiştirerek kullanılabilir.
Kurtarma medyası, sistem geri yükleme, sistem onarımı ve hata ayıklama gibi işlemleri yapmanıza olanak sağlar.
Windows kurulum veya kurtarma medyası, bilgisayarınızdaki bozuk veya eksik dosyaları tamir etmenizi sağlar.

Geri