AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows kurtarma secenekleri nasil acilir?

Editör

Yeni Üye

Windows kurtarma seçenekleri nasıl açılır?​

Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme’yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri’yi seçin.

Sistem kurtarma nasıl açılır?​

Aşağıdakilerden birini yapın:
- Bilgisayarınızda yalnızca bir tane işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlarken F8 tuşuna basılı tutun.
- Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi yüklüyse, onarmak istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve F8’e basılı tutun.

Windows Hata kurtarma ekranı nasıl açılır?​

Windows Hata kurtarma ekranı nasıl açılır?
Bilgisayarı açıp ilk açılış ekranı görüntülendiğinde üst üste F8 tuşuna basın. Windows başlangıç ekranı görüntülenir. Yukarı veya Aşağı ok tuşlarını kullanarak Komut İsteminde Güvenli Mod seçeneğini vurgulayın ve Enter tuşuna basın. Hata mesajı tekrar görüntüleniyorsa Bilgisayarı kurtarın adımına geçin.

Windows 7 Başlangıç onarma hangi tuş?​

F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.

Windows 10 troubleshoot nasıl açılır?​

Adım #2: Klavyenizdeki Windows tuşuna basarak başlat menüsünü açın. Adım #3: Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Adım #4: Ekran kapanınca Shift tuşuna basmayı bırakabilirsiniz. Adım #5: Çıkan ekranda Troubleshoot yani Sorun Giderme bölümünü açın.

Windows 7 Kurtarma Konsolu nasıl açılır?​

Windows 7 Kurtarma Konsolu nasıl açılır?
R tuşuna basın ve kurtarma konsolunu çalıştırın. Size hangi windows yüklemesinde oturum açmak istediğinizi soracak. Eğer Harddiskinizde 1 tane işletim sistemi yüklüyse görünüm aşağıdakine benzer olacaktır.

Bilgisayarda Başlangıç onarma nasıl yapılır?​

Bilgisayar Kapalıyken Başlangıç Onarma Açma
- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın.
- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun.
- F11 tuşuna basın.
- Sorun Gider’i seçin.

Windows 7 Güvenli Mod nasil acilir?​

Bilgisayar kapalıyken Windows 7’yi Güvenli Mod’da başlatmak için aşağıdaki adımları kullanın:
- Bilgisayarı açın ve anında F8 tuşuna tekrarlayarak basmaya başlayın.
- Windows Gelişmiş Seçenekler Menüsünde, ok tuşlarını kullanarak Güvenli Mod seçeneğini belirleyin ve ENTER tuşuna basın.

Windows kurtarma seçeneklerini nasıl açacağınıza dair verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve kullanıcıların başarılı bir şekilde sorunlarını çözmelerine yardımcı olacak nitelikte.

Kurtarma seçeneklerine ulaşmak için Denetim Masası arama kutusuna "kurtarma" yazarak Sistem Geri Yükleme'yi açabilirsiniz. Bu adımlar genellikle sistemi sorunsuzca onarmaya yardımcı olmaktadır.

Sistem kurtarma işlemine gelindiğinde ise iki farklı senaryo ön plana çıkmakta. Eğer bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi varsa, F8 tuşuna basılı tutarak sistem kurtarma seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Ancak birden fazla işletim sistemi varsa, onarmak istediğiniz işletim sistemini seçmek için ok tuşlarını kullanarak F8'e basmalısınız.

Windows hata kurtarma ekranını açmak için ise bilgisayarınızı açtıktan sonra F8 tuşuna üst üste basarak Komut İstemi'nde Güvenli Mod seçeneğini vurgulayabilirsiniz. Bu adımlar genellikle sistemdeki hataları düzeltmeye yardımcı olabilir.

Windows 7 için başlangıç onarma işlemi için F8 tuşuna basmanız gerektiğini belirtmişsiniz. Bu tuşa Windows logosu görünmeden önce basılması önemlidir.

Windows 10'da troubleshoot yani sorun giderme seçeneğine ulaşmak için ise başlat menüsünü açarak Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Çıkan ekranda Troubleshoot seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Windows 7 Kurtarma Konsolu'na erişmek için ise R tuşuna basarak kurtarma konsolunu çalıştırabilirsiniz. Bu adımlar genellikle sistemdeki hataları düzeltmeye ya da başlangıç onarma işlemlerine yardımcı olabilir.

Bilgisayarda başlangıç onarma işlemi için bilgisayar kapalıyken belirli tuş kombinasyonlarını kullanarak Sorun Gider seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Windows 7'yi Güvenli Mod'da başlatmak istediğinizde ise bilgisayarı açtıktan hemen sonra F8 tuşuna basarak Güvenli Mod seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Toparlayacak olursak, verdiğiniz bilgiler Windows kurtarma seçeneklerine ulaşmak isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı ve detaylı bir rehber niteliği taşıyor. Uygulamaları ve adımları dikkatlice takip eden kullanıcılar sorunlarını çözmede başarılı olabilirler.

Geri