AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows isletim sistemini kim icat etti?

Editör

Yeni Üye

Windows işletim sistemini kim icat etti?​

Windows, Microsoft tarafından PC’ler için geliştirilen bir işletim sistemi. İlk kez 1983’te IBM marka bilgisayarlarda kullanılmak amacıyla MS-DOS üzerinde çalışan grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) olarak piyasaya sürüldü. Microsoft’un modellediği GUI Apple’ın Mac OS’tan sonra bilinen ilk Arayüz Yöneticisidir.

Windows 11 final ne zaman çıkacak?​

Edinilen son bilgilere göre Windows 11’in, 5 Ekim 2021 tarihinde piyasalara sunulması bekleniyor.

Windows işletim sistemi hangi dille yazıldı?​

Windows işletim sistemi hangi dille yazıldı?
C bugün UNIX dünyasında en çok kullanılan dil olarak kalırken, Stroustrup’un geliştirip C++ adını verdiği dil Microsoft Windows işletim sisteminde en önemli dil oldu. 1983’te Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) bir C standardı oluşturmak için bir kurul oluşturdu.

Windows nasıl icat edildi?​

Windows nasıl icat edildi?
Gates ve Allen, 1975 yılında Altair 8800 mikrobilgisayarı için BASIC programlama dilinin bir versiyonunu yazdılar ve Altair’in yapımcısı olan MITS, bu programı Altair BASIC adı altında dağıtmayı ve pazarlamayı kabul etti. Altair anlaşmasının ardından Gates ve Allen, 4 Nisan 1975 tarihinde Microsoft’u kurdu.

Win 10 21H2 nedir?​

Windows 10 sürüm 21H2 ile gelen en önemli yenilik; Windows 10’un Linux için Windows çekirdeğinde GPU hesaplamasını desteklemesi oldu. Diğer eklenen özellikler ise şöyle: Gelişmiş Wi-Fi güvenliği için WPA3 H2E standartları desteği eklendi.

Python hangi dille yazildi?​

Python, C ile yazıldı. C ise makine koduna derlenen bir dil.(Python ise yorumlanan bir dil.) İnternetteki araştırmama göre ilk C derleyicisi B dili ile yazılmış. Bu dillerin derleyicileri Assembly ile de yazılabilir tabi ki.

Windows ne ile yazıldı?​

Windows ne ile yazıldı?
Microsoft Windows
Geliştirici(ler) | Microsoft
İlk Yayınlanma | 20 Kasım 1985) (Windows 1.0)
Genel durumu | Windows 11 21H2 (10.0.22000.613) 12 Nisan 2022)
Önizleme Sürüm Numarası | Dev Channel (10.0.22593.100) 6 Nisan 2022)
Platform desteği | IA-32 , ARM , X86-64 , ARM64 , Itanium

Windows işletim sistemi, Microsoft şirketi tarafından geliştirilmiştir. İlk kez 1983'te IBM bilgisayarları için piyasaya sürülmüştür. Başlangıçta MS-DOS üzerinde çalışan bir grafiksel kullanıcı arayüzü olarak geliştirilen Windows, zamanla Microsoft'un önde gelen ürünleri arasında yerini almıştır.

Windows işletim sistemi, C++ programlama dili kullanılarak yazılmıştır. C++ dili, Microsoft için Windows işletim sistemi geliştirme sürecinde temel bir rol oynamıştır. Ayrıca Windows'ta C dilinin de kullanıldığı bilinmektedir.

Windows, 20 Kasım 1985 tarihinde ilk kez Windows 1.0 sürümüyle kullanıcılara sunulmuştur. Geliştirme süreci boyunca farklı platformları desteklemek için IA-32, ARM, X86-64, ARM64 ve Itanium gibi platformlara uyum sağlamıştır.

Windows işletim sisteminin geçmişi, başlangıçta Bill Gates ve Paul Allen'ın Altair 8800 mikrobilgisayarları için BASIC programlama dilini geliştirmesiyle başlamıştır. Daha sonra Microsoft'un kurulmasıyla birlikte Windows geliştirme süreci hız kazanmış ve günümüze kadar gelişerek gelmiştir.

Windows işletim sistemi zengin özellikleri ve geniş kullanıcı kitlesiyle bilgisayar dünyasında önemli bir yere sahiptir. Sürekli olarak güncellenen ve geliştirilen Windows, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yenilikçi özelliklerle donatılmaktadır.

Geri