Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows Defender İle Bir Dosyayı Nasıl Taranır?

theking

Yeni Üye
Windows Defender İle Bir Dosyayı Nasıl Taranır? Windows Defender, kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için kullanılan bir antivirüs programıdır. Dosyanızı tararken, öncelikle Windows Defender uygulamasını açın. Ardından, taranacak dosyayı seçin. Dosyayı seçtikten sonra, Windows Defender otomatik olarak dosyayı taramaya başlar. Tarama tamamlandığında, sonuçları görüntüleyebilir ve kötü amaçlı yazılım bulunup bulunmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer kötü amaçlı yazılım bulunursa, Windows Defender otomatik olarak dosyayı karantinaya alır veya siler. Bu şekilde, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilirsiniz.
İçindekiler

Windows Defender, Windows işletim sistemine yerleşik bir antivirüs programıdır. Bir dosyayı tarayarak bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları tespit etmek için kullanabilirsiniz. İşte Windows Defender ile bir dosyayı taramanızı sağlayacak adımlar:

1. Adım: Windows Defender’ı Açma

Windows Defender’ı açmak için, “Windows Güvenlik” veya “Windows Defender” gibi bir anahtar kelimeyi Başlat menüsünde aratabilirsiniz. Ardından, Windows Defender uygulamasını açmak için doğru sonucu seçin.

2. Adım: Tarama Seçeneğini Seçme

Windows Defender açıldığında, üst menüde bulunan “Tarama” sekmesini tıklayın. Ardından, “Hızlı tarama”, “Tam tarama” veya “Özel tarama” gibi tarama seçeneklerinden birini seçin.

3. Adım: Dosyayı Seçme

Taramak istediğiniz dosyayı seçmek için, “Tarama seçenekleri” bölümünde “Özel tarama” seçeneğini seçin. Ardından, “Şimdi tara” düğmesine tıklayın. Dosya gezginini kullanarak taramak istediğiniz dosyayı bulun ve seçin.

4. Adım: Taramayı Başlatma

Seçtiğiniz dosyayı tarayabilmek için, “Aç” düğmesine tıklayın. Windows Defender, dosyayı tarayacak ve herhangi bir zararlı yazılım tespit ederse size bildirecektir. Tarayıcının ilerlemesini izleyebilir veya tarayıcının tamamlanmasını bekleyebilirsiniz.

5. Adım: Sonuçları İnceleme

Tarama tamamlandığında, Windows Defender size sonuçları gösterecektir. Eğer dosyada zararlı bir yazılım tespit edilirse, Windows Defender otomatik olarak harekete geçebilir veya size bildirimde bulunabilir. Dosyanın güvenli olduğuna inanıyorsanız, “Onayla” veya “İzin ver” düğmesine tıklayarak dosyayı açabilirsiniz.
Windows Defender ile bir dosyayı tarayarak bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan koruyabilirsiniz. Taranan dosyaları düzenli olarak kontrol etmek, güvenli bir bilgisayar kullanımı için önemlidir.

Windows Defender, bir dosyayı tarayarak bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları tespit eder.
Windows Defender arayüzünde “Tam tarama” seçeneğini seçerek dosyalarınızı tarayabilirsiniz.
Windows Defender ile bir dosyayı tararken, taranan dosyanın durumu ve sonuçlar raporlanır.
Windows Defender, bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyaları otomatik olarak tarar ve tehdit bulunursa sizi uyarır.
Windows Defender, taranan dosyaların yanı sıra dağınık dosyaları ve belleği de tarayabilir.

Windows Defender, tarayıcı eklentisi olarak da kullanılabilir ve internet üzerinde indirilen dosyaları tarar.
Windows Defender, her taramada güncel virüs tanımları kullanarak en son tehditlere karşı koruma sağlar.
Windows Defender dosya tararken, taranan dosyaların yanı sıra sistemdeki kötü amaçlı yazılımları da tespit eder.
Windows Defender ile bir dosyayı tararken, tarayıcı geçmişi ve çerezleri de kontrol edebilirsiniz.
Windows Defender, taranan dosyaları karantinaya alabilir, onarılabilecek dosyaları onarır ve zararlı dosyaları siler.

Geri