AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows Da Yeni Bir Yazıcı Ekleme İşlemi Nereden Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Windows Da Yeni Bir Yazıcı Ekleme İşlemi Nereden Yapılır? Windows işletim sistemi üzerinde yeni bir yazıcı eklemek için öncelikle “Başlat” menüsüne tıklanmalıdır. Ardından “Aygıtlar ve Yazıcılar” seçeneği üzerine gelinmelidir. Açılan pencerede “Yeni bir yazıcı ekle” seçeneği seçilmelidir. Karşınıza çıkan sihirbazda, “Ekleme yöntemini seçin” adımında “Ağda paylaşılan bir yazıcıyı bul” seçeneği işaretlenmelidir. Sonrasında “Sonraki” butonuna tıklanmalı ve ağda paylaşılan yazıcılar taranmalıdır. Bulunan yazıcılardan istenen seçilmeli ve “Sonraki” butonuna tıklanmalıdır. Yazıcı sürücüsü otomatik olarak yüklenecek ve işlem tamamlanacaktır.
İçindekiler

Windows işletim sisteminde yeni bir yazıcı eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Denetim Masası’nı açın: Başlat menüsünden Denetim Masası’nı seçin.
2. Yazıcılar ve Fakslar bölümünü bulun: Denetim Masası’nın klasik görünümde olduğundan emin olun. Ardından Yazıcılar ve Fakslar bölümünü bulun ve tıklayın.
3. Yeni bir yazıcı ekleme sihirbazını başlatın: Yazıcılar ve Fakslar bölümünde, sol taraftaki menüden “Yeni bir yazıcı ekle” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu, yeni bir yazıcı ekleme sihirbazını başlatacaktır.
4. Yazıcıyı bulun ve seçin: Sihirbazın adımlarını takip ederek, bilgisayarınıza bağlı olan yazıcıları bulun ve istediğiniz yazıcıyı seçin.
5. Yazıcıyı yapılandırın: Yazıcıyı seçtikten sonra, isteğe bağlı olarak yazıcıyı yapılandırabilirsiniz. Örneğin, yazıcının varsayılan ayarlarını değiştirebilir veya paylaşımlı bir yazıcı olarak ayarlayabilirsiniz.
6. Yazıcıyı test edin: Yazıcıyı başarıyla ekledikten sonra, bir test sayfası yazdırarak yazıcının doğru şekilde çalıştığından emin olun.
7. Yazıcıyı kullanmaya başlayın: Yazıcıyı başarıyla ekledikten ve test ettiğinizden sonra, artık yazıcıyı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yazdırma işlemlerini gerçekleştirebilir ve belgelerinizi yazdırabilirsiniz.
Yukarıdaki adımları takip ederek Windows işletim sisteminde yeni bir yazıcı ekleyebilirsiniz. Bu işlem, yazıcınızı bilgisayarınıza tanıtmak ve yazdırma işlemlerini gerçekleştirebilmek için gereklidir.

Windows’ta yeni bir yazıcı eklemek için Ayarlar menüsüne gidin.
Ayarlar menüsünde “Cihazlar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Cihazlar menüsünde “Yazıcılar ve tarayıcılar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
“Yeni bir yazıcı veya tarayıcı ekleyin” seçeneğine tıklayın.
Yeni bir yazıcı eklemek için “Yazıcıyı Ekle” seçeneğini tıklayın ve talimatları izleyin.

Windows’ta yeni bir yazıcı eklemek için Ayarlar menüsüne gidin.
Ayarlar menüsünde Cihazlar seçeneğini bulun ve tıklayın.
Cihazlar menüsünde Yazıcılar ve tarayıcılar seçeneğini bulun ve tıklayın.
Yeni bir yazıcı veya tarayıcı ekleyin seçeneğine tıklayın.
Yeni bir yazıcı eklemek için Yazıcıyı Ekle seçeneğini tıklayın ve talimatları izleyin.

Geri