AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows bilgisayara macOS yuklenir mi?

Editör

Yeni Üye

Windows bilgisayara macOS yüklenir mi?​

macOS işletim sistemimizi herhangi bir bilgisayara kurmak için, çekirdek macOS dosyasını direkt olarak Apple’dan indirmemiz gerekiyor. Bunun tek yolu da bir Mac üzerinden indirmeyi gerçekleştirmek. Sahip olduğunuz veya birinden ödünç alacağınız Mac üzerinden indirme işlemi yapabilirsiniz.

macOS ücretsiz mi?​

macOS ücretsiz mi?
MacOS, eğer ki cihazınız sürümü destekliyorsa sizden hiçbir sistem güncellemesi için ücret talep etmeyecek. Benzer bir özellik Windows’ta da olsa da senede yalnızca 2 büyük güncelleme alıyorsunuz ve 1-2 işletim sistemi gerideyseniz maalesef ciddi ücretler ödemeniz isteniyor.

Bilgisayara nasıl macOS kurulur?​

Bilgisayara nasıl macOS kurulur?
Yüklemeye başlamak için macOS Kurtarma’da izlenceler penceresinden macOS’i Yeniden Yükle’yi seçin, Sürdür’ü tıklayın ve ekrandaki yönergeleri izleyin. Yükleme sırasında aşağıdaki yönergeleri izleyin: Yükleyici, diskinizin kilidini açmanızı isterse Mac’inizde oturum açmak için kullandığınız parolayı girin.

macOS Big Sur nasıl kurulur?​

MacOS 11 Big Sur’u sıfırdan yükleme
- 1 Mac’inizin uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
- 2 Time Machine’e Yedekleme.
- 3 Kendi macOS 11 Big Sur yükleyicinizi oluşturun (Önerilen)
- 4 Doğrudan internetten indirin ve kurun.

Windows 10 nasıl Mac yapılır?​

Windows 10 nasıl Mac yapılır?
Mac’e Windows 10 yükleme
- Güvenli Başlatma ayarınızı kontrol edin. Güvenli Başlatma ayarınızı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin.
- Boot Camp Yardımcısı’nı kullanarak bir Windows bölüntüsü oluşturun.
- 3. Windows (BOOTCAMP) bölüntüsünü biçimlendirin.
- 4. Windows’u yükleyin.
- 5. Windows’da Boot Camp yükleyiciyi kullanın.

macOS ISO nasıl indirilir?​

macOS ISO nasıl indirilir?
Yükleyiciyi edinmek için:
- Safari’yi kullanarak indirin ve disk görüntüsünü OS X El Capitan ile uyumlu bir Mac’te açın.
- Disk görüntüsünün içinde InstallMacOSX.pkg adlı bir yükleyici bulunur. Bu işlemden sonra Uygulamalar klasörünüze OS X El Capitan Yükle adlı bir uygulama yüklenir.

macOS işletim sistemi, yalnızca Apple cihazlarında resmi olarak desteklendiği için doğrudan bir Windows bilgisayara yüklenemez. Ancak sahip olduğunuz veya ödünç alabileceğiniz bir Mac üzerinden macOS dosyasını indirerek, belirli adımları takip ederek Windows bilgisayarınıza macOS kurabilirsiniz.

macOS işletim sistemi genellikle ücretsizdir. Eğer cihazınızın sürümü destekleniyorsa, macOS güncellemeleri genellikle ücretsiz olarak sunulmaktadır. Windows ise genellikle senede 2 büyük güncelleme almakta ve eski işletim sistemleri için ücretli destek sunmaktadır.

Bir bilgisayara macOS kurmak için macOS Kurtarma modunda macOS’i yeniden yükle seçeneğini seçerek ve ekrandaki talimatları takip ederek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yükleme sırasında diskinizin kilidini açmanız veya kullanıcı parolanızı girmeniz gerekebilir.

macOS Big Sur’u sıfırdan yüklemek için, uyumlu Mac kontrolü yapmanız, Time Machine ile yedekleme almanız, macOS 11 Big Sur yükleyicisi oluşturmanız veya doğrudan internetten indirerek kurmanız gerekmektedir.

Windows bilgisayarınıza macOS benzeri bir deneyim yaşamak için Windows'a Mac yüklemek isteyebilirsiniz. Bunun için öncelikle güvenli başlatma ayarlarını kontrol etmeniz, Boot Camp Yardımcısı kullanarak Windows bölümü oluşturmanız ve ardından Windows'u yükleyerek Boot Camp ile işlemi tamamlamanız gerekmektedir.

macOS ISO dosyasını indirerek macOS yüklemesi yapmak isterseniz, Safari tarayıcısını kullanarak uyumlu bir Mac üzerinde OS X El Capitan disk görüntüsünü açabilir ve içeriğindeki yükleyiciyi kullanarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu dosyayı indirebilmek için genellikle bir Mac cihaza ihtiyaç duyulmaktadır.

Geri