AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 9 çok yakında.

haberci

Yeni Üye
Windows 9'dan gelen bu haber, Windows 81'in kaderinin Vista gibi olacağını gösteriyor!

Gelen son bilgiler, Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını var gücüyle sürdürdüğünü gösteriyor Neowinnet'in iddiasına göre yazılım devi, Thresholdkod adıyla tanınan, çoğu zaman Windows 9 olarak da anılan işletim sisteminde köklü değişiklikler yapacak

Neowin'e göre Threshold, Metro arayüzünden bir adım daha uzaklaşarak masaüstü kullanıcılarının dileklerini yerine getirmeye devam edecek Yeni platform, klavye ve fare kullanıcılarının uzun zamandır beklediği değişiklikleri getirecek, böylece Steven Sinofsky'nin melez işletim sistemivizyonundan biraz daha uzaklaşacak Metro arayüzü, tabletlerde ağırlıklı olarak kullanılmaya devam edilecek ancak gelenekselbilgisayarlarda varsayılan olarak devre dışı olacak Yani en önemli değişiklikler, masaüstü kullanıcıları için olacak

Metro arayüzündeki gelişmeler ise sitenin kaynaklarına göre beklendiği gibi olacak Microsoft, Metro uygulamalarının pencerede çalışmasına izin verecek, yeni başlat menüsü ise görev çubuğuna sabitlemediğiniz uygulamalara ulaşmanızı sağlayacak PC'sini fare ve klavyeyle kullananlar, Metro arayüzüne hiç girmeden işlerini yapabilecekler

Neowin, Threshold'un henüz ilk aşamalarında olduğunu ve her şeyin değişebileceğini söylüyor Ancak şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler, Microsoft'un kullanıcıların Metro arayüzüyle ilgili geri bildirimlerini ve şikayetlerini dinlediğini gösteriyor(Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız)

Windows 9'un gelişmekte olan özellikleri hakkında bilgiler paylaşılmış. Microsoft'un Threshold kod adlı Windows 9'u geliştirdiği ve bu yeni işletim sisteminde önemli değişiklikler yapmayı planladığı belirtilmiş. Threshold'un, Metro arayüzünden uzaklaşarak masaüstü kullanıcılarının taleplerine daha fazla odaklanacağı ve klavye ve fare kullanıcılarının beklediği değişiklikleri getireceği ifade edilmiş. Metro arayüzü tabletlerde ağırlıklı olarak kullanılacak ancak geleneksel bilgisayarlarda varsayılan olarak devre dışı olacak. Yeni işletim sisteminde masaüstü kullanıcıları için önemli iyileştirmeler olacağı belirtilmiş. Ayrıca, Metro uygulamalarının pencerede çalışmasına izin verilecek ve yeni başlat menüsü işleri daha hızlı yapmanıza yardımcı olacak.

Neowin'in kaynaklarına dayanarak Windows 9'un henüz erken aşamalarında olduğu ve tasarımın değişebileceği vurgulanmış. Bununla birlikte, Microsoft'un kullanıcı geri bildirimlerini dikkate aldığı ve Metro arayüzüyle ilgili şikayetleri önemsediği belirtilmiş. Yani Windows 9'un mevcut bilgiler doğrultusunda kullanıcıların beklentilerini karşılayacak şekilde geliştirildiği anlaşılıyor. Güncellemeler ve yeni detaylar için gelişmeleri takip etmekte fayda var.

Geri