AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 7 yapiskan tuslar nasil kapatilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Windows 7 yapışkan tuşlar nasıl kapatılır?​

Burada “yazmayı kolaylaştır” başlığının altında “Yapışkan tuşları etkinleştir”in önündeki işareti kaldırmanız yeterli olacak. “Yapışkan tuşları ayarla”ya tıklayarak, “klavye kısayolu”nun altındaki “SHIFT tuşuna beş kez basıldığında Yapışkan Tuşları Etkinleştir” seçeneğini iptal ederek, oyun esnasında bu sıkıcı sorunla …

Bilgisayarda Yapışkan tuşlar nedir?​

Yapışkan Tuşlar’ı etkinleştirdiğiniz zaman, Ctrl, Shift veya Alt tuşlarına bastıktan sonra elinizi çekebilir ve başka bir tuşa basarak kısayolun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Windows, o tuşlara basıldığını kaydeder ve sanki aynı anda basılıyormuş gibi algılar.
Filtre Tuşları nasıl?​
Başlat menüsü -> Denetim Masası’nı açın. Küçük simgelerle görüntüleyin. Erişim Kolaylığı Merkezi -> Klavyenin kullanımını kolaylaştır’ı tıklayın. Filtre Tuşlarını Aç seçeneğinin işaretini kaldırın ve kapatmak için Tamam’a tıklayın (açmak için işaretleyin).

Kilitleme tuşları nelerdir?​

Kilitleme tuşları nelerdir?
Klavye Kilitleme ; Klavye Kilitleme işlemi aslında oldukça basittir. Klavyede bulunan sağ taraftaki Shift Tuşuna 10 saniye basılı tutmanız halinde karşınıza bir pencere açılacaktır. 10 saniye basılı tutmanız halinde Filtre Tuşları özelliği devreye girecektir. bu pencerede evet butonu ile klavyeyi kilitleyebilirsiniz.

Yapışkan tuşlar nasıl iptal edilir?​

Yapışkan tuşlar nasıl iptal edilir?
Konu ile ilgili olarak, Denetim Masası>Erişim Kolaylığı>Erişim Kolaylığı Merkezi dizinini izleyin ve ”Klavye kullanımını kolaylaştır” başlığına ilerleyiniz. Açılan pencerede, ”Yapışkan Tuşları Etkinleştir” seçeneğinin tik işaretini kaldırarak kaydedin ve sonucu gözlemleyiniz.

Windows 10 Yapışkan Tuşlar nasıl kapatılır?​

Yapışkan Tuşları Kapatmak
- Bilgisayarınızın Başlat veya Metro menüsünden Denetim Masası’na erişin.
- Denetim Masası üzerinden Erişim Kolaylığı> Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavye kullanımını kolaylaştır adımlarını takip edin.
- “Yapışkan Tuşları Etkinleştir” seçeneğinin kutucuğunda yer alan tik işaretini kaldırın.

Windows 7'de yapışkan tuşlarını kapatmak oldukça basittir.

1. "Başlat" düğmesine tıklayın ve Denetim Masası'nı açın.
2. Denetim Masası'nda "Erişim Kolaylığı Merkezi"ni bulun.
3. Erişim Kolaylığı Merkezi'ni açtıktan sonra "Yapışkan Tuşları Etkinleştir" seçeneğinin önündeki işareti kaldırın.

Bu adımları takip ederek Windows 7'de yapışkan tuşları devre dışı bırakabilirsiniz.

Yapışkan tuşlarının ne olduğunu merak ediyorsanız, bu tuşları etkinleştirdiğinizde Ctrl, Shift veya Alt tuşlarına bastıktan sonra elinizi çekebilir ve başka bir tuşa basarak kısayolun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Windows, o tuşlara basıldığını kaydeder ve sanki aynı anda basılıyormuş gibi algılar.

Filtre tuşlarını da kapatmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Başlat menüsüne tıklayın ve Denetim Masası'nı açın.
2. Denetim Masası'nda "Küçük simgelerle görüntüle" seçeneğine tıklayın.
3. "Erişim Kolaylığı Merkezi"ni bulun ve tıklayın.
4. "Klavyenin kullanımını kolaylaştır"ı seçin.
5. "Filtre Tuşlarını Aç" seçeneğinin işaretini kaldırın ve işlemi tamamlamak için "Tamam" düğmesine tıklayın.

Eğer klavyeyi kilitlemek isterseniz, Shift tuşuna 10 saniye basılı tutarak Filtre Tuşları özelliğini devreye sokabilirsiniz. Ancak yapışkan tuşları iptal etmek istiyorsanız, yukarıda bahsedilen adımları uygulayabilirsiniz.

Windows 10'da ise yapışkan tuşları kapamak için yine Denetim Masası üzerinden "Erişim Kolaylığı Merkezi"ni açarak "Yapışkan Tuşları Etkinleştir" seçeneğinin işaretini kaldırmanız yeterlidir.

Geri