AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 7 mavi ekran hatasi neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows 7 mavi ekran hatası neden olur?​

Bilgisayarımıza takılı olan ram parçasından kaynaklanmaktadır. Yani bu demektir ki donanımsal bir sorundan dolayı ram arızasından dolayı bilgisayarımız mavi ekranda düşer ve donanım çakışması ile beraberinde yazılım çakışması meydana gelir.
Windows 7 ekran kararması nasıl düzelir?
Öyleyse, Windows logosu görünmeden önce süratle F8 tuşuna basın. Gelişmiş Başlatma Seçeneklerine (Advanced Boot Options) girin. Düşük çözünürlüklü görüntüyü (640 X480) aktif hale getirin. Windows 7 çalışır hale geldiyse, sürücü problemi olması ihtimal dahilinde.

Blue Screen hatası nasıl düzeltilir?​

Mavi ekran hatası ile karşı karşıya gelen kullanıcıların, bilgisayarını yeniden kapatıp açması gerekir. Eğer bilgisayardaki bu hata devam ediyorsa hata ile karşılaştıktan sonra ekranda ortaya çıkan yazıların kopyalayarak internette araması gerekir. Bu sayede sorunun nedeni de kolaylıkla bulunabilir.
Bilgisayara nasıl mavi ekran verdirme?
Mavi ekranı verdirmek için Ctrl tuşuna basılı tutarken Caps Lock tuşuna iki kez hızlıca basın.
Windows 7’de sistem önyüklemesinde siyah ekranın ana nedeni, kötü yüklenmiş bir güncellemedir. Bu sorun, işletim sistemini önceden oluşturulmuş bir noktaya geri alarak veya bir dosya kurtarma prosedürü gerçekleştirerek “çözülür”.
Ekran kartı mavi ekran hatası verir mi?
ekran kartı yüzünden mavi ekran hatası yaşamanız muhtemeldir. Ekran kartınız çok ısınıyorsa, fanı yavaş dönüyorsa, ekran kartı üzerindeki kondansatörlerde herhangi bir şişlik veya patlama varsa bunlar mavi ekran sebebi olabilir.

Windows 10 mavi ekran nasıl çözülür?​

Güncellemeler zaten yüklüyse gri Güncelleme geçmişi seçeneğine tıklayın. Burada güncellemelerin tarihine bakın ve mavi ekran hatalarının başladığı tarihle örtüşüp örtüşmediğini kontrol edin. Güncellemeleri Kaldırma Seçenekleri üzerine tıklayarak kaldırabilirsiniz.
Windows 10 mavi ekran hatası neden olur?
Gevşek anakart kabloları ve donanımlar. Bilgisayarınızı topladıktan sonra veya kasa içerisinde değişiklikler yaptıktan sonra anakarta düzgün takılmamış kablolar, sokete oturmamış RAM ve HDD/SSD girişleri mavi ekran hatası almanıza sebep olabilir.

Windows 7 çöktü nasıl kurtarabilirim?​

Bildisayarı windows 7 dvd ile açıp “şimdi kur ” yazan ekrana kadar gelin. O ekranda alt kısımdaki “bilgisayarımı onar ” seçeneğini seçerek ” başlangıç onarma” seçenğini çalıştırın, muhtemelen sorunsuz açılacaktır.
Bilgisayar açılmıyor ne yapmam lazım?
- Bilgisayarınız açılmadığı zaman sorunu çözmeye nereden başlanacağını bilmek güç olabilir.
- Adım 1: Kablolarınızı Kontrol Edin.
- Çoğu monitör, masaüstü PSU ile aynı kabloyu kullanır.
- Adım 2: Dahili Kablolama.
- Step 3: POST Kodları, Anakartlar ve Donanım Testleri.
- Adım 4: Güç Düğmesi.
- Adım 5: Bileşenlerinizi Test Edin.
Şekil 3: Sistem kurtarma seçenekleri menüsünde başlangıç onarma seçeneği. Bu görüntü İngilizcedir….
- Ayarlar uygulamasını açın.
- Update & Security (Güncelleştirme ve Güvenlik) bölümüne gidin.
- Kurtarma sekmesini seçin.
- Advanced Startup (Gelişmiş Başlatma) altındaRestart Now (Şimdi Yeniden Başlat) öğesine tıklayın.

Geri