SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Windows 7 DNS ayarları nasıl yapılır? DNS ayarlarınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İlk olarak, Denetim Masası’nı açın. Ardından, Ağ ve İnternet seçeneğine tıklayın. İnternet Bağdaştırıcısı Ayarlarını Değiştir’i seçin. Açılan pencerede, İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine tıklayın. DNS sunucu adreslerini manuel olarak girmek için “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin. Öncelikli DNS sunucusu ve ikincil DNS sunucusu alanlarına istediğiniz DNS adreslerini girin. Değişiklikleri kaydetmek için Tamam’a tıklayın. İşte bu kadar, DNS ayarlarınız başarıyla değiştirildi!
İçindekiler
Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları, internete bağlanırken DNS ayarlarını doğru bir şekilde yapmalıdır. DNS (Domain Name System), internete erişim sağlarken web sitelerinin IP adreslerini çözümlemek için kullanılan bir sistemdir. İşte Windows 7’de DNS ayarlarını nasıl yapabileceğinize dair bazı adımlar:
İlk adım olarak, “Denetim Masası”nı açın ve “Ağ ve İnternet” seçeneğini tıklayın. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni seçin ve sol tarafta bulunan “Ağ Bağlantılarını Görüntüle” bağlantısını tıklayın.
Ağ bağlantıları penceresinde, kullandığınız internet bağlantısını sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini seçin. Örneğin, kablosuz bir bağlantı kullanıyorsanız, kablosuz ağ bağlantısını seçin.
Ağ bağlantısı özellikleri penceresinde, “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Ardından “Özellikler” butonunu tıklayın.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) özellikleri penceresinde, “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin. DNS sunucu adreslerini aşağıdaki gibi girin:
Birinci DNS sunucusu: [DNS sunucusu adresi]
İkinci DNS sunucusu: [DNS sunucusu adresi]
Tüm DNS sunucu adreslerini girdikten sonra, “Tamam” butonuna tıklayarak ayarları kaydedin. Ardından “Kapat” butonuna tıklayarak ağ bağlantıları penceresini kapatın.
Bu adımları takip ederek Windows 7 işletim sisteminde DNS ayarlarınızı yapabilirsiniz. DNS ayarlarını doğru bir şekilde yapmak, internet bağlantınızın daha hızlı ve güvenilir olmasını sağlayacaktır.
Windows 7 DNS ayarları nasıl yapılır?
Başlat menüsünden Denetim Masası’nı açın.
Ağ ve İnternet’i seçin, ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne tıklayın.
Bağlantılarınızın olduğu bölümde yer alan “Bağlantıyı Değiştir”e tıklayın.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin, ardından Özellikler’e tıklayın.
İçindekiler
Windows 7 DNS Ayarları Nasıl Yapılır?
Windows 7 işletim sistemi kullanıcıları, internete bağlanırken DNS ayarlarını doğru bir şekilde yapmalıdır. DNS (Domain Name System), internete erişim sağlarken web sitelerinin IP adreslerini çözümlemek için kullanılan bir sistemdir. İşte Windows 7’de DNS ayarlarını nasıl yapabileceğinize dair bazı adımlar:
1. Ağ Bağlantılarını Açma
İlk adım olarak, “Denetim Masası”nı açın ve “Ağ ve İnternet” seçeneğini tıklayın. Ardından “Ağ ve Paylaşım Merkezi”ni seçin ve sol tarafta bulunan “Ağ Bağlantılarını Görüntüle” bağlantısını tıklayın.
2. İnternet Bağlantısını Seçme
Ağ bağlantıları penceresinde, kullandığınız internet bağlantısını sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini seçin. Örneğin, kablosuz bir bağlantı kullanıyorsanız, kablosuz ağ bağlantısını seçin.
3. İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) Ayarlarını Değiştirme
Ağ bağlantısı özellikleri penceresinde, “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın. Ardından “Özellikler” butonunu tıklayın.
4. DNS Sunucu Adreslerini Ayarlama
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) özellikleri penceresinde, “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin. DNS sunucu adreslerini aşağıdaki gibi girin:Birinci DNS sunucusu: [DNS sunucusu adresi]
İkinci DNS sunucusu: [DNS sunucusu adresi]
5. Ayarları Kaydetme
Tüm DNS sunucu adreslerini girdikten sonra, “Tamam” butonuna tıklayarak ayarları kaydedin. Ardından “Kapat” butonuna tıklayarak ağ bağlantıları penceresini kapatın.Bu adımları takip ederek Windows 7 işletim sisteminde DNS ayarlarınızı yapabilirsiniz. DNS ayarlarını doğru bir şekilde yapmak, internet bağlantınızın daha hızlı ve güvenilir olmasını sağlayacaktır.
Windows 7 Dns Ayarları Nasıl Yapılır?
Windows 7 DNS ayarları nasıl yapılır? |
1. Başlat menüsünden Denetim Masası’nı açın. |
2. Ağ ve İnternet’i seçin, ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne tıklayın. |
3. Bağlantılarınızın olduğu bölümde yer alan “Bağlantıyı Değiştir”e tıklayın. |
4. İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin, ardından Özellikler’e tıklayın. |
5. “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin ve DNS adreslerini girin. |
Windows 7 DNS ayarları nasıl yapılır?
Başlat menüsünden Denetim Masası’nı açın.
Ağ ve İnternet’i seçin, ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi’ne tıklayın.
Bağlantılarınızın olduğu bölümde yer alan “Bağlantıyı Değiştir”e tıklayın.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin, ardından Özellikler’e tıklayın.