SoruCevap
Yeni Üye
Windows 7 Defender Nasıl Açılır? Windows 7 Defender’ı açmak için öncelikle “Başlat” menüsüne gidin. Ardından, “Denetim Masası” seçeneğini tıklayın ve “Sistem ve Güvenlik” bölümüne geçin. Burada, “Windows Defender” seçeneğini bulun ve tıklayın. Eğer Windows Defender açık değilse, “Etkinleştir” düğmesini tıklayarak aktif hale getirin. Windows 7 Defender’ı açmak için bilgisayarınızın güvende olmasını sağlayın.
İçindekiler
1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
2. Denetim Masası’nda, “Sistem ve Güvenlik” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. “Windows Defender’ı açın veya kapatın” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Windows Defender’ı açmak için “Windows Defender’ı aç” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender aktif hale gelmiştir ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumaya başlayacaktır. Windows Defender’ın otomatik olarak güncellenmesi ve tarama yapması için internet bağlantınızın aktif olması önemlidir. Ayrıca, Windows 7 Defender’ı kullanırken güncellemelerini düzenli olarak kontrol etmek ve düzenli taramalar yapmak da önemlidir.
4. Windows Defender’ı kapatmak için “Windows Defender’ı kapat” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender artık devre dışı bırakılmıştır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
4. “Güncelleme” sekmesini seçin ve “Güncellemeleri kontrol et” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, güncellemeleri otomatik olarak kontrol edecek ve indirecektir. İnternet bağlantınızın aktif olması gerekmektedir. Güncellemeler tamamlandığında, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı daha güvenli hale getirmiş olacaksınız.
4. “Tarama” sekmesini seçin ve “Tam tarama” veya “Hızlı tarama” seçeneklerinden birini seçin.
5. Taramayı başlatmak için “Şimdi tara” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz tarama türüne göre bilgisayarınızı tarayacak ve kötü amaçlı yazılımları tespit edecektir. Tarama sonuçlarına göre gereken önlemleri alabilir veya kötü amaçlı yazılımları temizleyebilirsiniz.
4. “Ayarlar” sekmesini seçin ve “Dosya ve klasörleri hariç tut” seçeneğini bulun.
5. “Hariç tutulacak dosya veya klasör ekle” butonuna tıklayın.
6. Güvenilir olduğunu bildiğiniz dosyaları veya klasörleri seçin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender, eklediğiniz güvenilir dosyaları tarama ve engelleme işlemlerinde hariç tutacaktır.
4. “Ayarlar” sekmesini seçin ve “Dosya ve klasörleri hariç tut” seçeneğini bulun.
5. Kaldırmak istediğiniz güvenilir dosyaları veya klasörleri seçin ve “Kaldır” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz dosyaları tarama ve engelleme işlemlerine dahil edecektir.
4. “Ayarlar” sekmesini seçin ve “Güvenilir siteler” seçeneğini bulun.
5. “Güvenilir siteleri düzenle” butonuna tıklayın.
6. Güvenilir olduğunu bildiğiniz sitelerin URL’lerini ekleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender, eklediğiniz güvenilir siteleri engelleme işlemlerinde hariç tutacaktır.
5. Kaldırmak istediğiniz güvenilir sitelerin URL’lerini seçin ve “Kaldır” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz siteleri engelleme işlemlerine dahil edecektir.
4. “Ayarlar” sekmesini seçin ve istediğiniz ayarları yapın.
Windows 7 Defender’ın ayarlarını değiştirebilir, tarama zamanını ve sıklığını ayarlayabilir, otomatik güncellemeleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
2. Denetim Masası’nda, “Programlar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. “Programları ve Özellikleri” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Windows Defender’ı bulun ve seçin.
5. “Kaldır” veya “Değiştir” seçeneklerini tıklayın ve talimatları izleyin.
Windows 7 Defender, bilgisayarınızdan tamamen kaldırılacak ve artık kullanılmayacaktır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
4. “Güncelleme” sekmesini seçin ve “Güncellemeleri kontrol et” seçeneğini kaldırın.
Artık Windows 7 Defender, güncellemeleri otomatik olarak kontrol etmeyecek ve indirmeyecektir. Ancak, düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmek ve manuel olarak güncelleme yapmak önemlidir, çünkü güncellemeler bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için önemlidir.
4. “Windows Defender’ı kapat” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, geçici olarak devre dışı bırakılmış olacaktır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
4. “Tarama” sekmesini seçin ve “Tarama zamanlaması” seçeneğini bulun.
5. Otomatik taramayı etkinleştirmek için “Günlük” veya “Haftalık” seçeneklerinden birini seçin.
6. Tarama zamanını ve gününü ayarlayın ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, belirlediğiniz zaman ve günlerde otomatik olarak tarama yapacak ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan koruyacaktır.
Windows 7 Defender Nasıl Otomatik
Windows 7 Defender nasıl açılır?
Windows 7’de Defender açmak için Başlat menüsünden “Defender” yazarak arama yapın.
Arama sonuçlarından Windows Defender uygulamasını seçin.
Windows Defender açıldığında, Güncelleme sekmesine tıklayın.
Güncelleme sekmesinde, Güncellemeleri kontrol et düğmesine tıklayın.
İçindekiler
Windows 7 Defender Nasıl Açılır?
Windows 7 işletim sistemi kullanan kullanıcılar için, Windows 7 Defender’ı açmak oldukça basittir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. Windows Defender’ı açmak için “Windows Defender’ı aç” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender aktif hale gelmiştir ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumaya başlayacaktır. Windows Defender’ın otomatik olarak güncellenmesi ve tarama yapması için internet bağlantınızın aktif olması önemlidir. Ayrıca, Windows 7 Defender’ı kullanırken güncellemelerini düzenli olarak kontrol etmek ve düzenli taramalar yapmak da önemlidir.
Windows 7 Defender Nasıl Kapatılır?
Windows 7 Defender’ı kapatmak isteyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları takip edebilir:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. Windows Defender’ı kapatmak için “Windows Defender’ı kapat” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender artık devre dışı bırakılmıştır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
Windows 7 Defender Nasıl Güncellenir?
Windows 7 Defender’ı güncellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Güncelleme” sekmesini seçin ve “Güncellemeleri kontrol et” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, güncellemeleri otomatik olarak kontrol edecek ve indirecektir. İnternet bağlantınızın aktif olması gerekmektedir. Güncellemeler tamamlandığında, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı daha güvenli hale getirmiş olacaksınız.
Windows 7 Defender Nasıl Tarama Yapar?
Windows 7 Defender ile bilgisayarınızı düzenli olarak tarayarak kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilirsiniz. İşte tarama yapmak için adım adım yapmanız gerekenler:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Tarama” sekmesini seçin ve “Tam tarama” veya “Hızlı tarama” seçeneklerinden birini seçin.
5. Taramayı başlatmak için “Şimdi tara” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz tarama türüne göre bilgisayarınızı tarayacak ve kötü amaçlı yazılımları tespit edecektir. Tarama sonuçlarına göre gereken önlemleri alabilir veya kötü amaçlı yazılımları temizleyebilirsiniz.
Windows 7 Defender Nasıl Güvenilir Dosyalar Ekler?
Windows 7 Defender, bazen güvenilir olduğunu bildiğiniz dosyaları tespit edip engelleyebilir. Bu durumda, güvenilir dosyaları Windows 7 Defender’a eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
5. “Hariç tutulacak dosya veya klasör ekle” butonuna tıklayın.
6. Güvenilir olduğunu bildiğiniz dosyaları veya klasörleri seçin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender, eklediğiniz güvenilir dosyaları tarama ve engelleme işlemlerinde hariç tutacaktır.
Windows 7 Defender Nasıl Güvenilir Dosyaları Kaldırır?
Windows 7 Defender, bazen güvenilir olduğunu düşündüğünüz dosyaları tespit edip engelleyebilir. Bu durumda, güvenilir dosyaları Windows 7 Defender’dan kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
5. Kaldırmak istediğiniz güvenilir dosyaları veya klasörleri seçin ve “Kaldır” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz dosyaları tarama ve engelleme işlemlerine dahil edecektir.
Windows 7 Defender Nasıl Güvenilir Siteler Ekler?
Windows 7 Defender, bazen güvenilir olduğunu bildiğiniz siteleri engelleyebilir. Bu durumda, güvenilir siteleri Windows 7 Defender’a eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
5. “Güvenilir siteleri düzenle” butonuna tıklayın.
6. Güvenilir olduğunu bildiğiniz sitelerin URL’lerini ekleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Artık Windows 7 Defender, eklediğiniz güvenilir siteleri engelleme işlemlerinde hariç tutacaktır.
Windows 7 Defender Nasıl Güvenilir Siteleri Kaldırır?
Windows 7 Defender, bazen güvenilir olduğunu düşündüğünüz siteleri engelleyebilir. Bu durumda, güvenilir siteleri Windows 7 Defender’dan kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
5. Kaldırmak istediğiniz güvenilir sitelerin URL’lerini seçin ve “Kaldır” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, seçtiğiniz siteleri engelleme işlemlerine dahil edecektir.
Windows 7 Defender Nasıl Ayarlanır?
Windows 7 Defender’ın ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Ayarlar” sekmesini seçin ve istediğiniz ayarları yapın.
Windows 7 Defender’ın ayarlarını değiştirebilir, tarama zamanını ve sıklığını ayarlayabilir, otomatik güncellemeleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Windows 7 Defender Nasıl Kapatılır ve Silinir?
Windows 7 Defender’ı tamamen kapatmak ve silmek isteyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları izleyebilir:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
2. Denetim Masası’nda, “Programlar” seçeneğini bulun ve tıklayın.
3. “Programları ve Özellikleri” seçeneğini bulun ve tıklayın.
4. Windows Defender’ı bulun ve seçin.
5. “Kaldır” veya “Değiştir” seçeneklerini tıklayın ve talimatları izleyin.
Windows 7 Defender, bilgisayarınızdan tamamen kaldırılacak ve artık kullanılmayacaktır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
Windows 7 Defender Nasıl Güncellenmez?
Windows 7 Defender’ın güncellemelerini otomatik olarak almasını istemeyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Güncelleme” sekmesini seçin ve “Güncellemeleri kontrol et” seçeneğini kaldırın.
Artık Windows 7 Defender, güncellemeleri otomatik olarak kontrol etmeyecek ve indirmeyecektir. Ancak, düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmek ve manuel olarak güncelleme yapmak önemlidir, çünkü güncellemeler bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için önemlidir.
Windows 7 Defender Nasıl Devre Dışı Bırakılır?
Windows 7 Defender’ı geçici olarak devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Windows Defender’ı kapat” seçeneğini işaretleyin ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, geçici olarak devre dışı bırakılmış olacaktır. Ancak, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için başka bir antivirüs programı kullanmanız önerilir.
Windows 7 Defender Nasıl Otomatik Tarama Ayarlanır?
Windows 7 Defender’ın otomatik olarak tarama yapmasını isteyen kullanıcılar için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:1. Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası’nı seçin.
4. “Tarama” sekmesini seçin ve “Tarama zamanlaması” seçeneğini bulun.
5. Otomatik taramayı etkinleştirmek için “Günlük” veya “Haftalık” seçeneklerinden birini seçin.
6. Tarama zamanını ve gününü ayarlayın ve “Tamam” butonuna tıklayın.
Windows 7 Defender, belirlediğiniz zaman ve günlerde otomatik olarak tarama yapacak ve bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan koruyacaktır.
Windows 7 Defender Nasıl Otomatik
Windows 7 Defender Nasıl Açılır?
Windows 7 Defender nasıl açılır? |
Windows 7’de Defender açmak için Başlat menüsünden “Defender” yazarak arama yapın. |
Arama sonuçlarından Windows Defender uygulamasını seçin. |
Windows Defender açıldığında, Güncelleme sekmesine tıklayın. |
Güncelleme sekmesinde, Güncellemeleri kontrol et düğmesine tıklayın. |
Windows 7 Defender nasıl açılır?
Windows 7’de Defender açmak için Başlat menüsünden “Defender” yazarak arama yapın.
Arama sonuçlarından Windows Defender uygulamasını seçin.
Windows Defender açıldığında, Güncelleme sekmesine tıklayın.
Güncelleme sekmesinde, Güncellemeleri kontrol et düğmesine tıklayın.