SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Windows 7 bilgisayarda nasıl ekran görüntüsü alınır? Ekran görüntüsü almak için Windows 7 işletim sistemindeki ekran yakalama özelliğini kullanabilirsiniz. Ekranın tamamını yakalamak için Print Screen tuşunu kullanabilirsiniz. Sadece aktif pencereyi yakalamak için ise Alt + Print Screen tuşlarını kullanabilirsiniz. Yakaladığınız ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda yapıştırarak düzenleyebilirsiniz. Ekran görüntüsünü kaydetmek için Ctrl + S tuşlarına basarak dosya adını ve kaydedilecek yeri seçebilirsiniz. Artık Windows 7 bilgisayarınızda kolayca ekran görüntüsü alabilirsiniz.
İçindekiler
Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
Yöntem 2: Klavyenizdeki “Alt” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu yöntem, sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
Yöntem 3: Windows 7’de “Ekran Görüntüsü Aracı” adlı bir program bulunmaktadır. Başlat menüsünden “Aksesuarlar” klasörüne gidin ve “Ekran Görüntüsü Aracı”nı açın. Bu programla ekran görüntüsünü alabilir ve düzenleyebilirsiniz.
C:UsersKullanıcıAdınızPicturesScreenshots
Bu dizinde, aldığınız ekran görüntülerini bulabilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Adım 1: Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekranı açın.
Adım 2: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın.
Adım 3: Alınan ekran görüntüsü panoya kopyalanır.
Adım 4: İstediğiniz programa veya belgeye gidin ve “Ctrl + V” tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yapıştırın.
Adım 1: Ekran görüntüsünü alın.
Adım 2: Başlat menüsünden “Aksesuarlar” klasörüne gidin ve “Paint” programını açın.
Adım 3: “Ctrl + V” tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yapıştırın.
Adım 4: Paint programıyla ekran görüntüsünü düzenleyebilir, çizim yapabilir ve metin ekleyebilirsiniz.
Adım 5: Düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra “Dosya” menüsünden “Kaydet” veya “Farklı Kaydet” seçeneğini kullanarak ekran görüntüsünü istediğiniz bir formatta kaydedebilirsiniz.
Snipping Tool: Windows 7’nin içinde bulunan ve ekran görüntüsü alma ve düzenleme özellikleri sunan bir programdır.
Greenshot: Ücretsiz bir ekran görüntüsü alma programıdır. Ekran görüntülerini kolayca düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
Lightshot: Hızlı ve kullanıcı dostu bir ekran görüntüsü alma aracıdır. Ekran görüntülerini düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
Adım 1: Ekran görüntüsünü alın ve düzenleyin.
Adım 2: Ekran görüntüsünü kaydedin.
Adım 3: İnternet üzerindeki bir paylaşım platformuna (örneğin, sosyal medya veya bulut depolama hizmeti) gidin.
Adım 4: Ekran görüntüsünü yükleyin veya paylaşmak istediğiniz yere sürükleyin.
Adım 5: Paylaşım işlemini tamamlayın ve isterseniz paylaşım bağlantısını kopyalayarak başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Adım 1: Ekran görüntüsünü kopyalayın.
Adım 2: İstediğiniz programa veya belgeye gidin.
Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
Yöntem 2: Klavyenizdeki “Fn” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu yöntem, sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
Yöntem 3: Windows 7’de “Ekran Görüntüsü Aracı” adlı bir program bulunmaktadır. Başlat menüsünden “Aksesuarlar” klasörüne gidin ve “Ekran Görüntüsü Aracı”nı açın. Bu programla ekran görüntüsünü alabilir ve düzenleyebilirsiniz.
Yöntem 2: Klavyenizdeki “Alt” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu yöntem, sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
Print Screen: Tüm ekranın görüntüsünü alır.
Alt + Print Screen: Sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
Fn + Print Screen: Sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
Hata Bildirimi: Bir program veya web sitesinde karşılaştığınız bir hatayı göstermek için ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Bilgi Paylaşımı: Bir belge veya sunum hazırlarken, ekran görüntüleri kullanarak bilgileri daha iyi anlatabilirsiniz.
Teknik Destek: Bir sorun yaşadığınızda, teknik destek ekibine ekran görüntüsü göndererek sorunu daha iyi açıklayabilirsiniz.
Görüntü Kaydetme: Bir web sitesinin veya bir programın belirli bir görüntüsünü kaydetmek isteyebilirsiniz.
Yöntem 2: Klavyenizdeki “Fn” tuşuna basılı tutarken “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu yöntem, sadece aktif olan pencerenin görüntüsünü alır.
6. Ekran görüntüsünü “Snipping Tool” programıyla belirli bir alanı seçerek alabilirsiniz.
7. Ekran görüntüsünü “Windows + G” tuşlarına basarak oyun çubuğu aracılığıyla alabilirsiniz.
8. Ekran görüntüsünü “Windows + Alt + PrtScn” tuşlarına basarak oyun çubuğuyla kaydedebilirsiniz.
9. Ekran görüntüsünü “Windows + Volume Down” tuşlarına basarak tabletlerde alabilirsiniz.
10. Ekran görüntüsünü “Windows + Power” tuşlarına basarak tabletlerde kaydedebilirsiniz.
İçindekiler
1. Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
Windows 7 bilgisayarınızda ekran görüntüsü almak için birkaç farklı yol bulunmaktadır. İşte bu işlemi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz yöntemler:Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
2. Ekran Görüntüsü Nerede Kaydedilir?
Ekran görüntüsü aldığınızda, Windows 7 bu görüntüyü otomatik olarak bir dosyaya kaydeder. Kaydedilen dosyanın yeri şu şekildedir:C:UsersKullanıcıAdınızPicturesScreenshots
Bu dizinde, aldığınız ekran görüntülerini bulabilir ve istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
3. Ekran Görüntüsü Nasıl Kopyalanır?
Windows 7’de ekran görüntüsünü kopyalamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Ekran görüntüsünü almak istediğiniz ekranı açın.
Adım 2: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın.
Adım 3: Alınan ekran görüntüsü panoya kopyalanır.
Adım 4: İstediğiniz programa veya belgeye gidin ve “Ctrl + V” tuşlarına basarak ekran görüntüsünü yapıştırın.
4. Ekran Görüntüsü Nasıl Düzenlenir?
Windows 7’de ekran görüntüsünü düzenlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Ekran görüntüsünü alın.
Adım 2: Başlat menüsünden “Aksesuarlar” klasörüne gidin ve “Paint” programını açın.
Adım 4: Paint programıyla ekran görüntüsünü düzenleyebilir, çizim yapabilir ve metin ekleyebilirsiniz.
Adım 5: Düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra “Dosya” menüsünden “Kaydet” veya “Farklı Kaydet” seçeneğini kullanarak ekran görüntüsünü istediğiniz bir formatta kaydedebilirsiniz.
5. Ekran Görüntüsü Alma Programları Nelerdir?
Windows 7’de ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz bazı üçüncü taraf programlar şunlardır:Snipping Tool: Windows 7’nin içinde bulunan ve ekran görüntüsü alma ve düzenleme özellikleri sunan bir programdır.
Greenshot: Ücretsiz bir ekran görüntüsü alma programıdır. Ekran görüntülerini kolayca düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
Lightshot: Hızlı ve kullanıcı dostu bir ekran görüntüsü alma aracıdır. Ekran görüntülerini düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
6. Ekran Görüntüsü Nasıl Paylaşılır?
Windows 7’de ekran görüntüsünü paylaşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Ekran görüntüsünü alın ve düzenleyin.
Adım 2: Ekran görüntüsünü kaydedin.
Adım 3: İnternet üzerindeki bir paylaşım platformuna (örneğin, sosyal medya veya bulut depolama hizmeti) gidin.
Adım 4: Ekran görüntüsünü yükleyin veya paylaşmak istediğiniz yere sürükleyin.
Adım 5: Paylaşım işlemini tamamlayın ve isterseniz paylaşım bağlantısını kopyalayarak başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
7. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapıştırılır?
Windows 7’de ekran görüntüsünü yapıştırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Ekran görüntüsünü kopyalayın.
Adım 2: İstediğiniz programa veya belgeye gidin.
8. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapılır Windows 7 Laptop?
Windows 7’li bir laptop üzerinde ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
9. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapılır Windows 7 PC?
Windows 7’li bir PC üzerinde ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
10. Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Windows 7 Klavye Kısayolu?
Windows 7’de ekran görüntüsünü almak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. İşte bazı klavye kısayolları:Print Screen: Tüm ekranın görüntüsünü alır.
11. Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Windows 7 Laptop Klavye Kısayolu?
Windows 7’li bir laptop üzerinde ekran görüntüsünü almak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. İşte bazı klavye kısayolları:Print Screen: Tüm ekranın görüntüsünü alır.
12. Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Windows 7 PC Klavye Kısayolu?
Windows 7’li bir PC üzerinde ekran görüntüsünü almak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. İşte bazı klavye kısayolları:Print Screen: Tüm ekranın görüntüsünü alır.
13. Ekran Görüntüsü Neden Alınır?
Windows 7’de ekran görüntüsü almanın birçok farklı nedeni olabilir. İşte bazı yaygın kullanım senaryoları:Hata Bildirimi: Bir program veya web sitesinde karşılaştığınız bir hatayı göstermek için ekran görüntüsü alabilirsiniz.
Bilgi Paylaşımı: Bir belge veya sunum hazırlarken, ekran görüntüleri kullanarak bilgileri daha iyi anlatabilirsiniz.
Teknik Destek: Bir sorun yaşadığınızda, teknik destek ekibine ekran görüntüsü göndererek sorunu daha iyi açıklayabilirsiniz.
Görüntü Kaydetme: Bir web sitesinin veya bir programın belirli bir görüntüsünü kaydetmek isteyebilirsiniz.
14. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapılır Windows 7 Dizüstü Bilgisayar?
Windows 7’li bir dizüstü bilgisayar üzerinde ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
15. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapılır Windows 7 Masaüstü Bilgisayar?
Windows 7’li bir masaüstü bilgisayar üzerinde ekran görüntüsü almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Yöntem 1: Klavyenizdeki “Print Screen” veya “PrtSc” tuşuna basın. Bu tuş, tüm ekranın görüntüsünü alır.
16. Ekran Görüntüsü Nasıl Yapılır Windows 7 Klavye Kısayolu Laptop?
Windows 7’li bir laptop üzerinde ekran görüntüsünü almak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. İşte bazı klavye kısayolları:Print Screen: Tüm ekranın görüntüsünü alır.
Windows 7 Bilgisayarda Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?
Windows 7 bilgisayarda nasıl ekran görüntüsü alınır? |
1. Ekran görüntüsü almak için “Print Screen” tuşuna basın. |
2. Ekran görüntüsünü Paint gibi bir programda yapıştırarak düzenleyebilirsiniz. |
3. Ekran görüntüsünü “Windows + Shift + S” tuşlarına basarak kesim aracıyla alabilirsiniz. |
4. Ekran görüntüsünü “Windows + PrtScn” tuşlarına basarak doğrudan kaydedebilirsiniz. |
5. Ekran görüntüsünü “Alt + Print Screen” tuşlarına basarak sadece aktif pencereyi alabilirsiniz. |
6. Ekran görüntüsünü “Snipping Tool” programıyla belirli bir alanı seçerek alabilirsiniz.
7. Ekran görüntüsünü “Windows + G” tuşlarına basarak oyun çubuğu aracılığıyla alabilirsiniz.
8. Ekran görüntüsünü “Windows + Alt + PrtScn” tuşlarına basarak oyun çubuğuyla kaydedebilirsiniz.
9. Ekran görüntüsünü “Windows + Volume Down” tuşlarına basarak tabletlerde alabilirsiniz.
10. Ekran görüntüsünü “Windows + Power” tuşlarına basarak tabletlerde kaydedebilirsiniz.