AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 7 artik kullanilmayacak mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows 7 artık kullanılmayacak mı?​

Windows 7 desteği 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. Windows 7 müşterisi olarak cihazınızın artık desteklenmediğini ve artık güvenlik güncelleştirmeleri almayacağını size hatırlatacak şekilde bildirim alıyorsunuz.

Windows 7 nedir ne işe yarar?​

Windows 7’den yaklaşık 3 yıl önce piyasaya sürülen Windows Vista’nın halefidir. Ev ve iş masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar ve HTPC bilgisayarlar da dahil olmak üzere; kişisel bilgisayarlarda kullanılan bir işletim sistemidir. Yerini, Kasım 2012’de Windows 8 almıştır.

Windows 7 kullanılır mı?​

Windows 7 kullanılır mı?
Microsoft, Windows 7 ESU desteğini kesiyor. Windows 7 ve 8/8.1 işletim sistemleri için, OneDrive desteğinin kesileceği de yakın zamanda şirket tarafından açıklandı. 1 Mart 2022 tarihinde kaldırılacak olan OneDrive desteğinden sonra Microsoft ESU desteği de Windows 7’den tabir-i caizse elini ayağını çekecek.

Windows 7 neden desteği sona erdi?​

Windows 7 neden desteği sona erdi?
Mesajda da belirttiği gibi Microsoft artık Windows 7’ye destek sunmayacak. Bu şu anlama geliyor: Artık güvenlik güncelleştirmesi alamayacaksınız. Windows 7 de bir güvenlik açığı bulunursa Microsoft bunu onarmayacak. Eğer orijinal Windows 7 kullanıyorsanız ücretsiz bir şekilde Windows 10 yükseltmesi yapabilirsiniz.

Windows 7 deneme sürümü bitince ne olacak?​

Kullanmaya devam edebileceksiniz ama bazı özelliklerden mahrum kalacaksınız. En basitinden aklıma gelenler: Tema değiştirme, Windows Renklerini değiştirme vb. Performans açısından ise bir fark olmayacak.

Windows 7 sıfırlama nasıl yapılır?​

Bilgisayarınızı sıfırlamak için
- Ekranın sağ kenarından çekin, Ekran Okuyucu’ya Ayarlarve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir öğesine dokunun.
- Güncelleştirme ve kurtarma’ya ve sonra da Kurtarma’ya dokunun veya tıklayın.
- Her şeyi kaldır ve Windows’u yeniden yükle altında Başlarken’e dokunun veya tıklayın.

Windows 7 kaç çeşit?​

Windows 7 kaç çeşit?
Microsoft, Windows 7’yi kaç farklı sürüm olarak piyasaya süreceğini resmi olarak açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yeni Windows, tam 6 farklı sürüme sahip olacak.

Windows 7 kaç sürümü var?​

Windows 7 kaç sürümü var?
Bir öğrencinin işletim sistemi gereksinimleri ile büyük bir kurumun gereksinimleri arasında büyük farklar olduğu için, Windows 7’nin 6 farklı sürümünden herhangi birini kullanıyor olabilirsiniz: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate.Öncekilere oranla yeni Windows işletim sistemi …

Win 7 güvenli mi?​

Microsoft, 14 Ocak 2020 itibariyle Windows 7 desteğini sonlandırdı. Artık Windows 7 için güvenlik dahil hiçbir güncelleme yayınlanmayacak. Yani bu işletim sistemi artık zararlı yazılımlara karşı savunmasız.

Yeni sisteme Windows 7 kurulur mu?​

Hayır çıkartmaz. Uygun olan sürümlerini bulup kurarsınız.

Windows 7 mi 8 mi?​

Windows 7 mi 8 mi?
Eğer yeni bir PC almak söz konusuysa, kullanıcıların Windows 8.1’i tercih etmesi daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Ancak bilgisayarı iş veya oyun için kullanmak daha öncelikliyse, bir süre daha Windows 7 ile vakit geçirmek daha doğru bir karar olacaktır.

Windows deneme sürümü kaç gün?​

Windows deneme sürümü kaç gün?
Deneme sürümü 90 gün (3 ay) süreyle ücretsiz olarak sunuluyor. Bu süre zarfında Windows 10’un nimetlerinden yararlanabiliyor ve cihazınızı kullanabiliyorsunuz.

Windows 7 ağ ayarları nasıl sıfırlanır?​

Windows’da Ağ Ayarları Nasıl Sıfırlanır?
- Ayarlar uygulamasını açın (kısayolu Windows Tuşu + I), ardından Ağ ve İnternet > Durum menüsünü ziyaret edin.
- Sayfanın en aşağısına inin ve “Ağ sıfırlaması” seçeneğine tıklayın.
- Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir uyarı mesajı çıkacak.
- “Şimdi sıfırla” seçeneğine tıklayın.

PC Sıfırlarsak ne olur?​

Bilgisayarınızı sıfırlamak Windows’u yeniden yükler ve dosyalarınızı, ayarlarınızı ve bilgisayarınızla birlikte gelenler dışındaki uygulamalarınızı siler. Yani aslında Temiz Kurulum’dan işlev olarak hiçbir farkı yoktur.

Windows 7 den 10 a geçiş ücretsiz mi?​

Windows 7 den 10 a geçiş ücretsiz mi?
Yani Windows 7 için gerçek bir lisansı olan herkes Windows 10 sistemine geçiş yapıp dijital lisansını ücretsiz olarak alabiliyor.

Windows 7 ye nasıl indirilir?​

Windows 7 ye nasıl indirilir?
Windows 7 yükleme işlemleri
- Adım: Microsoft’un Windows 7 indirme sayfasına gidin:
- Adım: Windows 7 ürün anahtarınızı girin:
- 3. Adım: Dil seçiminizi yapın:
- Adım: İstediğiniz Windows 7 sürümünü seçin:
- Adım: Windows 7 format atma işlemini nasıl yapmak istediğinize karar verin:
- Adım: İndirdiğiniz ISO dosyasını DVD’ye yazın:

Windows ücretsiz mi?​

Windows 10 lisansına sahip olanlar için tamamen ücretsiz. Windows 11 şu an yeni nesil cihazlara gönderildi, uyumlu tüm cihazlara gönderilmesi ise 2022 yılı ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.

Windows 7 desteği kesildi mi?​

Microsoft, 22 Ekim 2009’da yayımlanan Windows 7 için 10 yıllık ürün desteği sağlama taahhüdünde bulunmuştu. Bu 10 yıllık süre şu anda sona ermiş durumda ve Microsoft, Windows 7 desteğini sonlandırdı.
Mesajda da belirttiği gibi Microsoft artık Windows 7’ye destek sunmayacak. Bu şu anlama geliyor: Artık güvenlik güncelleştirmesi alamayacaksınız. Windows 7 de bir güvenlik açığı bulunursa Microsoft bunu onarmayacak.

Windows 7 den 10 a yükseltme dosyalar silinir mi?​

Windows 7 den 10 a yükseltme dosyalar silinir mi?
Cevap: Hayır. Windows 10 ile yükseltme sonucunda belgeleriniz/dosyalarınız silinmez!

Windows 10a nasıl geçerim?​

Windows 10a nasıl geçerim?
Windows 11’den Windows 10’a geçiş (ilk 10 gün içinde)
- Sırasıyla Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğini seçin.
- Açılan ekranda “Geri Git” seçeneğine tıklayın ve Windows 10’a hızlı bir şekilde geri dönün.

Windows 7 ISO dosyasını nereden indirebilirim?​

Eğer Windows 7 lisansınız varsa ISO dosyalarını Microsoft’un sitesinden de indirebilirsiniz.

Windows 7 işletim sistemi nasıl kurulur?​

CD yüklendikten sonra, Başlat → Bilgisayar’a tıkla, Windows 7’nin bulunduğu disk sürücüsüne çift tıkla ve CD içindeki setup.exe simgesine çift tıkla. Kurulumun başlamasına izin ver. Şimdi Yükle düğmesine tıkla. Windows Kurulumu için güncellemelerin yüklenip yüklenmeyeceğine karar ver.

Windows 10 indirmek ücretsiz mi?​

Windows 10 indirmek ücretsiz mi?
İndirmek ücretli değil, Windows 10 için technopat sosyal konusu mevcut güncel şekilde ordan da indirebilirsin. Orjinal windows fiyatı baya yüksek onun yerine sadece orjinal windows 10 key satın alabilirsin fiyatları 20-50 TL arası değişiyor.

Windows 10 Kurmak ücretsiz mi?​

Windows 10 Kurmak ücretsiz mi?
Windows 10 kurmak zaten ücretsiz. Kurulumu yaptıktan sonra lisansını satın alıp kullanabilirsiniz.

Windows 7 desteği ne zaman sona eriyor?​

Windows 7 desteği 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

Windows 7 Çalışıyor mu?​

Windows 7 ilk olarak 22 Ekim 2009 tarihinde piyasaya sürülmüştü. O günden bu güne ‘en çok kullanılan işletim sistemi’ unvanını kazanan Windows 7 için resmi destek 14 Ocak 2020’de bitmişti.

Evet, Windows 7 artık kullanılmayacak ve desteklenmeyecek bir işletim sistemi haline geldi. Microsoft, 14 Ocak 2020 tarihinde Windows 7 desteğini resmen sonlandırdı. Bu da demek oluyor ki artık Windows 7 kullanıcıları güvenlik güncelleştirmeleri alamayacak ve Microsoft tarafından desteklenmeyecekler.

Windows 7, Windows Vista'nın halefi olarak yaklaşık 3 yıl önce piyasaya sürülmüş bir işletim sistemidir. Ev ve iş yerlerindeki masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve HTPC'ler gibi kişisel bilgisayarlarda kullanılmıştır. Ancak, Windows 8'in piyasaya sürülmesiyle yerini yeni bir işletim sistemine bırakmıştır.

Windows 7'nin destekten çıkarılmasının nedeni, Microsoft'un artık bu işletim sistemi için güvenlik güncelleştirmeleri sunmamaya karar vermiş olmasıdır. Bu da potansiyel güvenlik açıklarının kapatılmayacağı anlamına gelir. Eğer orijinal Windows 7 kullanıyorsanız, Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu Windows 10 yükseltmesini yapabilirsiniz.

Windows 7'nin deneme sürümü süresi bittikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz ancak bazı özelliklerden mahrum kalabilirsiniz. Tema değiştirme ve bazı özelleştirmeler gibi özellikler kullanılamayabilir ancak performans açısından belirgin bir fark yaşamazsınız.

Windows 7'nin farklı sürümleri bulunmaktadır: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate. İşletim sistemi gereksinimleri farklı olduğundan, kullanıcılar işletim sistemi ihtiyaçlarına göre farklı sürümler arasından seçim yapabilirler.

Microsoft'un Windows 7 için destek kesilmesiyle birlikte artık bu işletim sistemi güvenlik açısından riskli hale gelmiştir. Zira artık güncelleştirme almayacak olan Windows 7, güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale gelmiştir.

Windows 7'den Windows 10'a geçiş yapmak ücretsizdir. Windows 7 için geçerli bir lisansınız varsa, Windows 10'a geçiş yapabilir ve dijital lisansınızı ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Windows 7'nin ağ ayarlarını sıfırlamak için Windows'un Ayarlar uygulamasını kullanabilirsiniz. Ağ ve İnternet bölümü altında bulunan "Ağ sıfırlaması" seçeneğini kullanarak ağ ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz.

Windows 7'den Windows 10'a yükseltme işlemi sonucunda dosyalarınız silinmez. Yani bu yükseltme işlemi sırasında veri kaybı yaşamazsınız.

Windows 10'a geçiş yapmak isterseniz, Windows 11'den Windows 10'a geri dönme seçeneğini kullanabilirsiniz. Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma adımlarını takip ederek Windows 10'a geri dönebilirsiniz.

Windows 7 ISO dosyasını indirmek için lisansınızın olması gerekmektedir. Eğer Windows 7 lisansınız varsa, Microsoft'un resmi sitesinden ISO dosyasını indirebilirsiniz.

Windows 7 işletim sistemi kurulumu için CD'yi takıp kurulum dosyalarını açarak, yönergeleri takip ederek işletim sistemi kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 10'u ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Ancak orijinal bir lisans satın almanız gerekecektir. Windows 10'a kurulum ücretsiz olmasına rağmen, lisans satın alarak daha fazla özellikten faydalanabilirsiniz.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri