Windows 11 Yönetici Nasıl Değiştirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Windows 11 Yönetici Nasıl Değiştirilir?
Windows 11, kullanıcı hesabı türlerinde değişiklik yapmak için çeşitli yollar sunar. Burada, Kontrol Paneli ve Ayarlar uygulamasını kullanarak aynısını yapacağız.

Yöntemler, Windows 10, Windows 7/8.1 PC’lerde benzer şekilde çalışacaktır.

Ayarları kullanarak kullanıcı hesabını değiştirin
Öncelikle Ayarlar uygulamasını açın ve Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar bölümüne gidin.
Ayrıca, “Diğer kullanıcılar” bölümünün altında istediğiniz kullanıcı hesabını seçin.
Seçili hesabın sekmesindeki Hesap türünü değiştir düğmesine tıklayın.
Ayrıca, açılır menüden “Yönetici” hesap türünü seçin.
Son olarak, Tamam düğmesine tıklayın.
Yukarıdaki işlem, Ayarlar uygulamasını kullanarak Windows 11’de yöneticinin nasıl değiştirileceğini vurgular.

Denetim Masası’nı kullanarak kullanıcı hesabını değiştirin
Başlat Menüsünü kullanarak Kontrol Kontrol panelini açın. Alternatif olarak, Windows tuşu + R kısayolunu kullanabilir, “kontrol” yazıp enter tuşuna basabilirsiniz.
“Kullanıcı Hesapları” bölümünün altında Hesap türünü değiştir seçeneğini seçin.
Ayrıca, yönetici yapmak istediğiniz hesabı listeden seçin.
Soldaki seçenekler yığınından “Hesap türünü değiştir” seçeneğini seçin.
Ardından, seçenekler listesinden “Yönetici”yi seçin ve “Hesap Türünü Değiştir” düğmesine tıklayın.
Windows 11 Yönetici Değiştirme

Yukarıdaki işlem, Ayarlar uygulamasını kullanarak Windows 11’de yöneticinin nasıl değiştirileceğini anlatıyor. Sizler için anlattığımız bu makalemizde Windows 11 Yönetici Nasıl Değiştirilir? konusuna değindik bir başka makalemiz olan Windows 11 Yüklemeden Önce Yapılması Gerekenler konusuna da göz atabilirsiniz.

Merhaba,

Windows 11'de yönetici hesabını değiştirmenin farklı yolları bulunmaktadır. İşte bu işlemi gerçekleştirmek için Ayarlar ve Denetim Masası kullanarak adım adım nasıl yapabileceğinizi anlatacağım:

1. Ayarlar Kullanarak Yönetici Değiştirme:
- Başlat menüsünden "Ayarlar" uygulamasını açın.
- Ardından "Hesaplar" ve "Aile ve diğer kullanıcılar" bölümüne gidin.
- "Diğer kullanıcılar" bölümünde, değiştirmek istediğiniz hesabı seçin.
- Seçili hesabın sekmesinde bulunan "Hesap türünü değiştir" düğmesine tıklayın.
- Açılan listeden "Yönetici" hesap türünü seçin.
- Son olarak, "Tamam" düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın.

2. Denetim Masası Kullanarak Yönetici Değiştirme:
- Başlat menüsünden "Denetim Masası"nı açın.
- "Kullanıcı Hesapları" bölümünde "Hesap türünü değiştir" seçeneğini seçin.
- Yönetici olarak değiştirmek istediğiniz hesabı seçin.
- Sol taraftaki seçenekler yığınından "Hesap türünü değiştir" seçeneğini belirleyin.
- Açılan listeden "Yönetici" seçeneğini seçin ve "Hesap Türünü Değiştir" düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayın.

Yukarıdaki adımları takip ederek Windows 11'de yönetici hesabını değiştirebilirsiniz. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen belirtin.

Geri