Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 10 yuklu olup olmadigini nasil anlariz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows 10 yüklü olup olmadığını nasıl anlarız?​

Bir uygulama veya programın Windows 10’da yüklü olup olmadığı nasıl kontrol edilir
- Önce Başlat > Ayarlar > Uygulamalar’ı seçin.
- Uygulamalar Başlangıç menüsünde de bulunabilir. En sık kullanılan uygulamalar en üsttedir; diğer uygulamalar alfabetik olarak listelenir.

Windows 10 etkinleştirilmiş mi?​

Başlat menüsünü açın. Aramak “Kontrol Paneli”ve aç şunu. Kontrol panelinde “sistem”seçeneği ve üzerine tıklayın. Altında “Windows etkinleştirme”bölümünde, görmelisiniz”Pencereler aktif”Windows 10 düzgün şekilde etkinleştirilirse.
Işletim sisteminin orjinal olup olmadığını nasıl anlarım?
Bunun için klavyenizden Windows+R tuşuna bastıktan sonra gelen komut istemcisi penceresine slmgr /xpr yazıp enter yaptığınızda makina kalıcı olarak etkinleştirildi uyarısı bulunuyorsa, işletim sisteminiz orjinal demektir.
Windows 10 etkinleştirme olmazsa ne olur?
Windows 10’u etkinleştirmezsen hiç bir şey olmaz. Sadece ekranda sürekli etkinleştirmediğine dair bir uyarı görürsün. Bir de kişiselleştirme yapamazsın. Arkaplanı değiştirme, renk değiştirme, tema değiştirme gibi şeyleri yapamazsın.

Windows 10 orijinal değilse ne olur?​

Orijinal Windows 10 yerine korsan Windows 10 tercih edilmesi, özellikle de verilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Ayrıca bu tür yazılımlar, Microsoft tarafından sunulan güvenlik güncellemelerini de almıyor ve bu da bilgisayar korsanlarına karşı daha savunmasız kalınmasına neden oluyor.

Windows yeni işletim sistemi çıkaracak mı?​

Windows 10 işletim sistemiyle bugüne kadarki en iyi deneyimi kullanıcılara sunan Microsoft aradan geçen 6 yılın ardından yeni işletim sistemi ile karşımıza çıktı. Windows 10’u 29 Temmuz 2015 tarihinde piyasaya süren şirket, Windows 11’i bugün yani 24 Haziran 2021 – Perşembe günü duyurdu.
Windows orijinal değilse ne olur?
Windows XP’in orjinal olmazsa, var olan Windows programlarının (Internet Explorer, Windows Media Player) yeni sürümlerini kullanamazsın. İşletim sistemi güncelleştirmelerini yapamazsın. Bazı programlarda gereken doğrulamaları kullanamazsın.
Korsan Windows 10 nasıl anlaşılır?
Öncelikle windows’un korsan olup olmadığını anlamanın yolu:

Windows 10 ürün anahtarı olmazsa ne olur?​

Sağ alt köşede Windows’u Etkinleştirin diye bir uyarı çıkacaktır. Ayrıca kişiselleştirme seçeneklerinde vs. kısıtlamalar olacaktır. 1 yıl kadar da güncellemeleri alır sonra almaz (bundan tam emin değilim).

Windows sahte ise ne olur?​

Windows 10 Ürün Anahtarı olmazsa ne olur?
Orijinal Windows 10 yüklerken bir ürün anahtarı girmezseniz (“Ürün anahtarım yok” seçeneğine tıklayın) ve bilgisayarınıza 10-ka dijital lisans atanmamışsa veya UEFI’de bir anahtarınız yoksa (hatta işletim sisteminin daha eski bir sürümünden itibaren), çok az sınırlamayla neredeyse tamamen işlevsel bir sistem elde …

Geri