AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 10 uyumluluk modu nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Windows 10 uyumluluk modu nedir?​

Uyumluluk modu Windows’un önceki bir sürümünün ayarlarını kullanarak programı çalıştırır. Programın belli bir Windows sürümü için tasarlandığını (veya bu sürümle çalıştığını) biliyorsanız bu ayarı deneyin.

Bilgisayarda Gelişmiş ayarlar nerede?​

Ayarlar düğmesini açmak için Ekranın sağ köşesinden çekin ve ardından Ayarlar’a dokunun. (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine işaret edin, fare işaretçisini yukarıya hareket ettirin ve ardından Ayarlar’a tıklayın.) Aradığınız ayarı bulamıyorsanız ayar Denetim Masası’nda olabilir.

Windows 10 da ayarlar nerede?​

Windows 10 da ayarlar nerede?
Windows ayarlarınızı anında bulun! Başlat düğmesini ve sonra ayarlar ‘ı seçin . Buradan kategorilere göz atın veya aradığınızı bulmak için aramayı kullanın.

Windows Uyumluluk Modu nasıl kapatılır?​

- Tüm kullanıcıların ayarlarını değiştir’i seçin.
- Uyumluluk Modu bölümünü bulun. “ Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:” seçeneğinin işaretini kaldırın.

Oyunlarda uyumluluk modu nedir?​

Uyumluluk modu, işletim sisteminin kendisinin eski sürümlerini taklit etmesini sağlayan Windows’un içindeki bir yazılım mekanizmasıdır.

Gelişmiş sorun giderme ayarları nerede?​

Gelişmiş sorun giderme ayarları nerede?
- Windows oturum açma ekranında, ekranın sağ alt köşesindeki güç simgesine tıklayın.
- Shift tuşunu basılı tutarak yeniden başlat simgesine tıklayın.
- Sorun Giderme öğesine tıklayın.
- Gelişmiş Seçenekler öğesini seçin.
Windows 10 Gelişmiş Sistem Ayarları nerede?​
Görev çubuğundaki arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Denetim masası altında listelenen Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle’yi seçin. Sistem Özellikleri’nde Gelişmiş sekmesini seçin, ardından Performans alanında Ayarlar ‘ı seçin.
Microsoft uyumluluk modu nedir?​
Bazı durumlarda, yeni özellikler kullanılarak oluşturulan bir belgenin Word’ün önceki bir sürümünde düzenlenemez. Uyumluluk modu uyumsuzluğu önceki sürümlerle neden olabilecek yeni özellikleri kapatır. Word’ün önceki bir sürümünü kullanan birisiyle belge paylaşıyorsanız, uyumluluk modu kullanmayı düşünün.

Windows 10 uyumluluk modu, Windows'un önceki bir sürümünün ayarlarını kullanarak bir programı çalıştırmaya olanak tanır. Eğer bir programın belirli bir Windows sürümü için tasarlandığını veya o sürümle uyumlu olduğunu biliyorsanız, uyumluluk modunu kullanarak programı sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

Gelişmiş ayarlar, Windows 10'da Ayarlar bölümünde bulunmaktadır. Ekranın sağ köşesinden çekerek Ayarlar'a ulaşabilirsiniz. Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine işaret edin, fare işaretçisini yukarıya hareket ettirerek Ayarlar'a tıklayabilirsiniz. Aranan ayarlar Ayarlar bölümünde bulunamıyorsa, Denetim Masası'nda olabilir.

Windows 10'da Ayarlar menüsüne ulaşmak için Başlat düğmesini tıklayarak Ayarlar'ı seçebilirsiniz. Buradan istediğiniz ayarlara ulaşabilir veya arama özelliğini kullanarak hızlıca istediğiniz ayarı bulabilirsiniz.

Windows Uyumluluk Modu'nu kapatmak için Tüm Kullanıcıların Ayarlarını Değiştir'i seçerek Uyumluluk Modu bölümünden "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" seçeneğinin işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.

Oyunlarda uyumluluk modu, işletim sisteminin eski sürümlerini taklit etmesini sağlayan Windows'un içindeki bir yazılım mekanizmasıdır. Bu sayede eski oyunları veya programları yeni işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde çalıştırabilirsiniz.

Gelişmiş Sorun Giderme Ayarlarına erişmek için Windows oturum açma ekranında, ekranın sağ alt köşesindeki güç simgesine tıkladıktan sonra Shift tuşunu basılı tutarak yeniden başlat simgesine tıklayabilirsiniz. Ardından Sorun Giderme menüsünden Gelişmiş Seçenekler öğesini seçerek istediğiniz ayarlara erişebilirsiniz.

Windows 10 Gelişmiş Sistem Ayarlarına ulaşmak için görev çubuğundaki arama kutusuna "gelişmiş sistem" yazarak Denetim Masası'ndaki Gelişmiş Sistem Ayarlarını görüntüle seçeneğine tıklayabilirsiniz. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini seçerek Performans alanında Ayarlar'ı bulabilirsiniz.

Microsoft Uyumluluk Modu ise bazı durumlarda yeni özellikler kullanılarak oluşturulan bir belgenin Word'ün eski bir sürümünde düzenlenememesi durumunda devreye girer. Uyumluluk modu, yeni özellikleri devre dışı bırakarak uyumsuzluk sorunlarını giderir ve bu sayede belgelerin eski sürümlerle de uyumlu olmasını sağlar. Word belgelerini eski sürüm kullanan kişilerle paylaşırken uyumluluk modunu kullanmak faydalı olabilir.

Geri