AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Windows 10 Usb İle Format Nasıl Atılır Bios Ayarları İle?

theking

Yeni Üye

Windows 10 işletim sisteminde USB ile format atmak için öncelikle BIOS ayarlarına girmeniz gerekmektedir. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS’a giriş yapın. BIOS ayarlarında Boot sekmesine geçin ve öncelikli olarak USB sürücünüzü seçin. Ardından kaydedip çıkın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar açılırken Windows 10 kurulum ekranı görünecektir. Burada dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi yapın. Format atmak istediğiniz diski seçin ve kurulumu başlatın. İşte bu kadar! Windows 10 işletim sisteminizi USB ile formatlamak için bu adımları takip edebilirsiniz.
İçindekiler

Windows 10 USB ile Format Nasıl Atılır?

Windows 10 işletim sistemi, USB bellek üzerinden format atma işlemine izin verir. USB ile format atmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
İlk olarak, boş bir USB bellek edinin. En az 8 GB kapasiteli bir bellek tercih edilmelidir.
Bilgisayarınızı kapatın ve USB belleği bilgisayarınıza takın.
Bilgisayarınızı açın ve BIOS ayarlarına giriş yapın. BIOS ayarlarına girmek için genellikle bilgisayarın açılışında F2, F12, Del veya Esc tuşlarına basmanız gerekmektedir.
BIOS ayarlarında, Boot sekmesine gidin ve Boot Priority (Öncelikli Önyükleme) ayarını bulun.
Boot Priority ayarında, USB belleği ilk sıraya taşıyın. Böylece bilgisayar USB belleği öncelikli olarak tanıyacak ve USB üzerinden format atma işlemi gerçekleştireceksiniz.
BIOS ayarlarını kaydedin ve çıkış yapın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Windows 10 kurulum ekranı görüntülendikten sonra dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi belirleyin.
“Yükleme türünü seçin” ekranında “Özel: Yalnızca Windows’u Yükle” seçeneğini seçin.
Format atmak istediğiniz diski seçin ve “İleri” butonuna tıklayın.
Windows 10 işletim sistemi, seçtiğiniz diski biçimlendirerek format atma işlemini gerçekleştirecektir.
Format atma işlemi tamamlandığında, bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlayacak ve Windows 10 kurulumunu tamamlamak için sizi yönlendirecektir.

Windows 10 USB ile Format Atmak İçin BIOS Ayarları Nasıl Yapılır?

Windows 10 işletim sistemi üzerinden USB ile format atmak için BIOS ayarlarını doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. İşte adım adım BIOS ayarları:
Bilgisayarınızı kapatın ve USB belleği bilgisayarınıza takın.
Bilgisayarınızı açın ve BIOS ayarlarına giriş yapmak için uygun tuş kombinasyonunu kullanın. Bu genellikle F2, F12, Del veya Esc tuşlarına basmak anlamına gelir.
BIOS ayarlarında, Boot sekmesine gidin.
Boot Priority (Öncelikli Önyükleme) ayarını bulun ve açın.
USB belleği öncelikli hale getirmek için USB aygıtını seçin ve yukarı taşıyarak ilk sıraya getirin.
BIOS ayarlarını kaydedin ve çıkış yapın.
Windows 10 kurulum ekranı görüntülendikten sonra dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi belirleyin.
“Yükleme türünü seçin” ekranında “Özel: Yalnızca Windows’u Yükle” seçeneğini seçin.
Windows 10 işletim sistemi, seçtiğiniz diski biçimlendirerek format atma işlemini gerçekleştirecektir.
Format atma işlemi tamamlandığında, bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlayacak ve Windows 10 kurulumunu tamamlamak için sizi yönlendirecektir.

Windows 10 USB ile Format Atma İşlemi Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Windows 10 işletim sistemi üzerinden USB ile format atarken aşağıdaki konulara dikkat etmeniz önemlidir:
USB belleğinizin en az 8 GB kapasiteli olduğundan emin olun. Daha düşük kapasiteli bellekler format atma işlemi için yeterli olmayabilir.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında USB belleği öncelikli hale getirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bilgisayar USB belleği tanımayabilir ve format atma işlemi gerçekleştirilemez.
Format atmak istediğiniz diski dikkatlice seçin. Yanlışlıkla yanlış diski seçerseniz, önemli verilerinizi kaybedebilirsiniz.
Format atma işlemi sırasında bilgisayarınızın bağlantısının kesilmemesine özen gösterin. Kesinti yaşanması durumunda format atma işlemi başarısız olabilir ve veri kaybı yaşanabilir.
Format atma işlemi tamamlandıktan sonra Windows 10 kurulumunu tamamlamak için talimatları takip edin. Bu adımları doğru bir şekilde izlemek önemlidir.

Windows 10 USB ile Format Atma İşlemi Sonrasında Ne Yapılmalıdır?

Windows 10 işletim sistemi üzerinden USB ile format atma işlemi tamamlandıktan sonra aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Windows 10 Usb İle Format Nasıl Atılır Bios Ayarları İle?

Windows 10 işletim sistemi USB ile format atmak için Bios ayarlarına girmeniz gerekmektedir.
Bios ayarlarına girdikten sonra Boot sekmesine gelip USB‘yi ilk sıraya taşıyın.
Windows 10 USB ile format atmak için USB belleği bilgisayara takın.
Bios‘ta USB ayarlarını yaparken Secure Boot özelliğini devre dışı bırakmayı unutmayın.
Boot sekmesinde USB ayarlarını yaptıktan sonra F10 tuşuna basarak kaydedin.

Windows 10 işletim sistemi USB ile format atmak için Bios ayarlarına girmeniz gerekmektedir.
Bios ayarlarına girdikten sonra Boot sekmesine gelip USB‘yi ilk sıraya taşıyın.
Windows 10 USB ile format atmak için USB belleği bilgisayara takın.
Bios‘ta USB ayarlarını yaparken Secure Boot özelliğini devre dışı bırakmayı unutmayın.
Boot sekmesinde USB ayarlarını yaptıktan sonra F10 tuşuna basarak kaydedin.

Geri