AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Windows 10 Startup Klasörü Nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Windows 10 işletim sistemi kullanıcıları için Windows 10 Startup Klasörü Nerede? sorusu önemlidir. Bu klasör, bilgisayarın başlangıcında otomatik olarak çalışacak programları içerir. Windows 10 Startup Klasörü genellikle C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup adresinde bulunur. Bu klasörde, kullanıcıların istedikleri programları başlangıçta otomatik olarak çalıştırabilirler. Windows 10 Startup Klasörü Nerede? sorusunun cevabı, bilgisayarın performansını artırmak veya önceden belirlenmiş görevleri gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için önemlidir. Bu klasördeki programlar, kullanıcının tercihine bağlı olarak eklenebilir veya çıkarılabilir.
İçindekiler

Windows 10 Startup Klasörü Nerede?​

Windows 10 işletim sisteminde, startup klasörü programların otomatik olarak başlatılmasını sağlayan bir klasördür. Bu klasördeki programlar, bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlatılır. Peki, Windows 10’da startup klasörü nerede bulunur?
Windows 10’da startup klasörü, kullanıcı profiline bağlı olarak farklı bir konumda bulunabilir. Aşağıda, farklı kullanıcı profilleri için startup klasörünün bulunduğu konumları bulabilirsiniz:
Kullanıcı Başlangıç Klasörü: C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Tüm Kullanıcılar Başlangıç Klasörü: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Bu konumlar, kullanıcı profillerine göre değişebilir. “KullanıcıAdı” bölümünü kendi kullanıcı adınızla değiştirmeniz gerekmektedir.

Windows 10’da Startup Klasörü Nasıl Açılır?​

Windows 10’da startup klasörünü açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Başlat menüsünü açın.
Adım 2: “Çalıştır” seçeneğini arayın ve tıklayın.
Adım 3: Açılan pencerede “shell:startup” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
Bu adımları takip ettiğinizde, startup klasörü açılacaktır. Bu klasöre istediğiniz programları sürükleyip bırakarak, bu programların bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz.

Windows 10 Startup Klasörüne Nasıl Program Eklenir?​

Windows 10’da startup klasörüne program eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Arama kutusuna eklemek istediğiniz programın adını yazın.
Adım 3: Programın kısayolunu sağ tıklayın ve “Dosyayı Aç” seçeneğini seçin.
Adım 4: Açılan pencerede programın kısayolunu startup klasörüne sürükleyip bırakın.
Bu adımları takip ettiğinizde, seçtiğiniz program startup klasörüne eklenmiş olacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, bu program otomatik olarak başlayacaktır.

Windows 10 Startup Klasörü Nasıl Silinir?​

Windows 10’da startup klasöründen bir programı silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: “Çalıştır” seçeneğini arayın ve tıklayın.
Adım 3: Açılan pencerede “shell:startup” komutunu yazın ve Enter tuşuna basın.
Adım 4: Startup klasöründe silmek istediğiniz programın kısayolunu sağ tıklayın.
Adım 5: Açılan menüden “Sil” seçeneğini seçin.
Bu adımları takip ettiğinizde, seçtiğiniz program startup klasöründen silinmiş olacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda, bu program otomatik olarak başlamayacaktır.

Windows 10 Startup Klasörü Nedir?​

Windows 10 işletim sisteminde, startup klasörü bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlaması istenen programların kısayollarını içeren bir klasördür. Bu klasördeki programlar, bilgisayarınızı açtığınızda arka planda çalışmaya başlar ve siz kullanıcı oturum açtığınızda hızlı bir şekilde erişebilir hale gelir.
Startup klasörü, kullanıcı profiline bağlı olarak farklı bir konumda bulunabilir. Bu klasöre istediğiniz programları ekleyerek, bu programların bilgisayarınızı açtığınızda otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, istediğiniz programları bu klasörden kaldırarak, otomatik başlatma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows 10 Startup Klasörü Nerede?​

Windows 10 Startup klasörü, kullanıcının oturum açtığında başlayacak programları içerir.
Windows 10 Startup klasörü, kullanıcının bilgisayarını açtığında otomatik olarak çalışacak programları içerir.
Windows 10 Startup klasörü, C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup konumunda bulunur.
Windows 10 Startup klasörüne program ekleyerek, bu programların otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz.
Windows 10 Startup klasörüne program eklemek için, programın kısayolunu klasöre sürükleyip bırakmanız yeterlidir.

Windows 10 Startup klasörü, bilgisayarın açılışında otomatik olarak başlayacak programları içerir.
Windows 10 Startup klasörü, kullanıcının oturum açtığında çalışacak programları içerir.
Windows 10 Startup klasörü, C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup konumunda bulunur.
Windows 10 Startup klasörüne program ekleyerek, bu programların otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz.
Windows 10 Startup klasörüne program eklemek için, programın kısayolunu klasöre sürükleyip bırakmanız yeterlidir.

Geri