- Konu Yazar
Windows 10 Sistem Özelliklerine Nasıl Bakılır? Windows 10 işletim sistemi üzerindeki sistem özelliklerini öğrenmek için birkaç basit adım izleyebilirsiniz. İlk olarak, başlat menüsünü açın ve ardından ayarlar seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede sistem seçeneğine gidin ve buradan hakkında kısmına geçin. Bu bölümde, bilgisayarınızın işletim sistemi sürümü, işlemci, bellek ve depolama alanı gibi önemli bilgileri bulabilirsiniz. Ayrıca, gelişmiş sistem ayarları seçeneğine tıklayarak daha detaylı sistem özelliklerini görebilirsiniz. Bu adımları takip ederek Windows 10 sistem özelliklerine kolayca ulaşabilirsiniz.
İçindekiler
Windows 10 Sistem Özelliklerine Nasıl Bakılır?
Windows 10 işletim sistemi, kullanıcıların bilgisayarlarının sistem özelliklerine kolayca erişmelerini sağlar. Windows 10’da sistem özelliklerine nasıl bakılacağı aşağıdaki adımlarla açıklanmıştır:
1. Başlat Menüsünü Açın
Bilgisayarınızın ekranında sol alt köşede bulunan “Başlat” düğmesine tıklayın. Başlat menüsü açılacaktır.
2. Ayarlar’a Girin
Başlat menüsünde, dişli çark simgesine tıklayarak “Ayarlar” uygulamasını açın. Ayarlar penceresi görüntülenecektir.
3. Sistem Ayarlarına Girin
Ayarlar penceresinde, “Sistem” seçeneğini bulun ve tıklayın. Sistem ayarlarına erişeceksiniz.
4. Sistem Özelliklerini Görüntüleyin
Sistem ayarlarındaki sol menüde, “Hakkında” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu bölümde bilgisayarınızın sistem özellikleri görüntülenecektir.
5. Sistem Özelliklerini Ayrıntılı Olarak Görüntüleyin
Hakkında bölümünde, bilgisayarınızın işletim sistemi sürümü, işlemci, RAM, sistem türü ve diğer önemli özellikler gibi bilgileri ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bu bilgiler, bilgisayarınızın performansını değerlendirmek veya uyumlu yazılım ve sürücüler indirmek için önemlidir.Yukarıdaki adımları takip ederek Windows 10 işletim sistemi üzerindeki sistem özelliklerinizi kolayca görüntüleyebilirsiniz. Bu bilgiler, bilgisayarınızın performansını değerlendirmek veya uyumlu yazılım ve sürücüler indirmek için önemlidir.
Windows 10 Sistem Özelliklerine Nasıl Bakılır?
Windows 10 Sistem Özelliklerine Nasıl Bakılır? |
Windows 10 sistem özelliklerini görmek için Ayarlar’a gidin. |
Ayarlar’da Sistem seçeneğine tıklayın. |
Sistem sayfasında sol tarafta yer alan “Hakkında” seçeneğine tıklayın. |
Sistem özelliklerini sağ tarafta görüntüleyebilirsiniz. |
Windows 10 sistem özelliklerini kontrol etmek için Ayarlar’a gidin.
Ayarlar’da Sistem seçeneğine tıklayın.
Sistem sayfasında “Hakkında” seçeneğine tıklayın.
Sistem özelliklerini sağ tarafta görebilirsiniz.
Görüntülenen bilgiler arasında işletim sistemi sürümü, işlemci ve RAM bilgisi yer alır.