Windows 10 Ne Kadar Yer Kaplar ?

theking

Yeni Üye
2020 için Windows 10 Ne Kadar Yer Kaplar? Windows 10, 2020’de yeni sürüm güncellemeleri ve dosya boyutu artışıyla birlikte daha fazla yer kaplamaktadır. Windows 10, işletim sistemi olarak kullanıldığında, hard disk alanı gereksinimleri artar. Bu yüzden, kullanıcıların depolama alanı yönetimi önemli hale gelir. Windows 10’un kurulum dosyası yaklaşık 4 GB yer kaplar ve güncellemelerle birlikte bu boyut daha da artabilir. Ayrıca, kullanıcıların uygulamalar ve dökümanlar için ayrıca yer ayırması da gerekmektedir. Bu nedenle, Windows 10 kullanıcılarının disk temizleme ve dosya sıkıştırma gibi yöntemleri kullanarak yer açmaları önemlidir.
İçindekiler

Windows 10 Ne Kadar Yer Kaplar 2020?​

Windows 10 işletim sistemi, bilgisayarınızın sabit diskinde belirli bir miktar yer kaplar. Ancak, bu miktar birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. İşletim sistemi sürümü, yüklü uygulamalar, kişisel dosyalar ve kullanım alışkanlıkları gibi faktörler, Windows 10’un disk alanı gereksinimini etkiler.
Windows 10’un minimum sistem gereksinimleri, 32-bit için 16 GB ve 64-bit için 20 GB boş disk alanıdır. Ancak, bu yalnızca işletim sisteminin yüklenebilmesi için gereken minimum alandır ve gerçek kullanım alanı daha fazla olabilir.
Bunun nedeni, Windows 10’un güncellemeleri, geçici dosyaları ve sistem geri yükleme noktalarını otomatik olarak depolamasıdır. Ayrıca, yüklediğiniz uygulamalar, oyunlar ve kişisel dosyalar da disk alanınızı kullanır. Bu nedenle, Windows 10’un ne kadar yer kapladığını tam olarak belirlemek için bilgisayarınızdaki tüm dosyaları ve uygulamaları gözden geçirmeniz gerekmektedir.
Windows 10’un yer kaplama miktarını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Bilgisayarınızdaki “Dosya Gezgini”ni açın.
2. Sol panelde “Bu Bilgisayar” veya “Benim Bilgisayarım”ı seçin.
3. İşletim sistemi kurulu olan sürücüyü bulun (genellikle “C:” sürücüsüdür).
4. Sağ tıklayarak “Özellikler”i seçin.
5. Açılan pencerede “Genel” sekmesine gidin.
6. “Kullanılan Alan” ve “Boş Alan” değerlerini görebilirsiniz. “Kullanılan Alan”, Windows 10 ve diğer dosyaların ne kadar yer kapladığını gösterir.
Bu adımları izleyerek, Windows 10’un disk alanı kullanımını kontrol edebilir ve gerektiğinde gereksiz dosyaları silerek daha fazla yer açabilirsiniz.

Windows 10 Ne Kadar Yer Kaplar 2020?​

Windows 10, 2020 yılında ne kadar yer kaplar?
Windows 10, 2020 yılında minimum 32 GB disk alanı gerektirir.
Windows 10, RAM gereksinimi olarak 2 GB veya daha fazlasını talep eder.
Windows 10, 2020’de güncelleme için en az 20 GB boş alan gerektirir.
İşlemci olarak Windows 10, 1 GHz veya daha hızlı bir CPU gerektirir.

Windows 10, ekran kartı olarak DirectX 9 veya sonraki sürümü destekler.
Internet Explorer yerine Windows 10, Microsoft Edge tarayıcısını kullanır.
Windows 10, 2020’de Windows Update aracılığıyla güncellenebilir.
Windows Defender, Windows 10’un dahili olarak yerleşik bir antivirüs programıdır.
Windows 10, Cortana adlı dijital bir asistana sahiptir.

Geri